Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 191192193194195 243> |
Korisnik | |||||
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Molim vas pomoć... Kako se zovem pita ova ljepotica??
![]() |
|||||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|||||
![]() |
|||||
Sponzorirani linkovi | |||||
![]() |
|||||
oceana ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
||||
Vera, odgledala si onaj filmic o tratincicama na linku koji sam stavila? :) Sergei ima jos nekoliko (ima i svoj website) takvih filmica o raznom samoniklom jestivom bilju :).
Tema Samoniklo jestivo bilje je na Ostale biljne vrste pa klikni na Zacinsko i ljekovito bilje pa ces onda vidjeti temu :) |
|||||
![]() |
|||||
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
||||
Oceana, ja sam sporokopčajuća. Molim te napiši gdje je rubrika samoniklo bilje, jer je sa URL nisam uspjela pronaći.
P.S. Ja sam u jednom talijanskom časopisu našla recept za salatu u kojoj je osim endivije bilo i brdo latica od tratinčice. One najobičnije, korova koji nam živce kida. Bio je to običan "ženski" časopis, red mode, red kozmetike i malorecepata. |
|||||
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|||||
![]() |
|||||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
||||
Hvala svima na potvrdama.
Kopirala sam dio na temu Samoniklo jestivo bilje :) |
|||||
![]() |
|||||
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
||||
Da, to je tušt ili portulak.
Jede se kao salata, a može se i kiseliti u octu. Okus mu je kiselkasto-slani. Ima i brojna ljekovita svojstva, ali u to se ne razumijem |
|||||
![]() |
|||||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||||
Nasla! Ipak ima ta tema! http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2079&PN=3
Sjecam se da je bila opseznija sto znaci da sam ipak nesto pobrkala i da je to bilo na nekom drugom forumu, ali nema veze. Tko je za aktiviranje ove? p.s. Frida, evo sve o.k. Ipak je bio tust ;) |
|||||
![]() |
|||||
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
||||
Ovaj tušac uopće ne spada u "drač" već u samoniklo jestivo bilje..uz to još i ljekovito...u mom kraju "drač" zovu korov s bodljama koji zaista ničemu ne služi osim da uguši sve biljke koje mu se nađu na putu..i kad vidiš zapušteno zemljište kaže se - sama drača i korov...tamo zasigurno neće biti tušca...a sad kad malo bolje razmislim i divlje šparoge su drač jer njihov grm bode opako...a šparoge ne samo da su jestive, ljekovite nego i skupe i jako cijenjene...stoga, mali kaktus, osvrni se oko sebe i potraži neku od tih blagodati prirode dok još ima čistih i netaknutih prirodnih kutaka...
|
|||||
![]() |
|||||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||||
Nema mi drazeg od samoniklog bilja koje raste kako mu najvise odgovara. Dok sam bila dijete koristila sam svaku priliku i cupkala bilje u prirodi i jela. Ne pitajte kako sam znala sto je jestivo - ne znam, valjda djeca imaju osjecaj za to. Poslije zaboravimo (ili ne vjerujemo svojim osjetilima) pa rondamo po hrpi knjiga i enciklopedija (i po forumima) u strahu da se ne otrujemo. Bas sam na Brbljaonici postavila pitanje gdje je nestala tema o samoniklom jestivom bilju, ali cini se da sam nesto pobrkala (ipak me ovdje nije bilo gotovo tri godine), mozda ta tema nije ni postojala ovdje. Mozda bismo je mogli otvoriti? Btw... tek kap u moru...: http://www.youtube.com/watch?v=H7Xm8VUTlOQ |
|||||
![]() |
|||||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||||
Alisa, dracena je prava Zmajcica :). Ziva, zdrava, raste, po(d)mladjuje se... Dugo me nije bilo na forumu zbog obaveza (a kad se ovdje zavucem tesko izlazim...). Drago mi je kad ovdje naletim na neke iz onih dana aktivnog druzenja prije nekoliko godina :) x |
|||||
![]() |
|||||
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
||||
Nije drač ni loš. Doduše, kako koji. Mi smo cijelu zimu jeli salatu od listova maslačka. Fino, kao rukola.
Ova portulaca oliti prkos itd. kod mene jako lijepo raste. Kao da sam ga sijala. Kako volim travice, baš ste me razveselile. |
|||||
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|||||
![]() |
|||||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
||||
nisam znala da jedete drač
|
|||||
![]() |
|||||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
||||
Nisam sigurna u naziv biljke,ali meni niče kao korov u skro svakoj saksiji baštenskoj.Liči na neku sukulentu,ali ipak mislim da je to korov...Nisam sigurna,ali voljela bi i ja da znam šta je to,pa ako neko zna...
p.s.oceana,dugo te nije bilo,jel ti još uvijek živa ona dracena?? ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||||
Lol
Ma, ne brini se! ![]() |
|||||
![]() |
|||||
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
||||
ajmeee
|
|||||
![]() |
|||||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||||
Upravo ga grickam sirovog i bez zacina. Ima sjajan okus. Do sutra cemo znati jesmo li ga zamijenile s nekom drugom biljkom ;)
|
|||||
![]() |
|||||
||||
ja sam to jela kod jedne moje frendice..ona si isto to skuhala jer je imala želučanih smetnji..nabrala po vrtu..malo se prokuha, ohladi i začini kao salata...
sjećam s enjenog starog koji je non stop zezao " ne jedite to, to zečevi jedu!" |
|||||
![]() |
|||||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||||
Ma, ptičica s neba donijela kao i ovaj tvoj post! Hvala ti do neba, je to je to! Nije ni cudo da su mi sline curile na njega (zelenje je moja najdraza hrana), a opet ne volim se igrati s tim dok nisam potpuno sigurna. Sinkronicitet u svemu je sto ovih dana imam probleme sa zelucem i onda mi na dar dojde ovo... mljac! |
|||||
![]() |
|||||
||||
evo još jedne slike s neta..mislim da ipak je to...samoniklo je..odnekud ti je doletjelo sjeme...
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
evo, mislim da je to to...TUŠAC.. preuzeto s neta...
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Stvarno ne bih znala..jedino me ta crvena stabljika i pomalo oblik lista podsjeća na onu travu koja se može jesti na salatu ( inače mislim da se zečevi time hrane)..pokušat ću pronaći kako se zove...možda sam i totalno u krivu, ali evo prva pomisao mi je ta...
|
|||||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 191192193194195 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |