pomoc oko vrta |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
osbourne ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
znam moram procitat o biljkama ovo sam samo po izgledu tu stavio!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Nez nam koliko ti je taj vrt velik. jer si stavio dosta na popis od biljaka!
Imaj na umu da se trajnice za godinu do dvije jako rasire. pa da ne pretrpas vrt. I da se biljke nebi pocela gusiti jedna drugu.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
malo sam prelistao decoru i ovo mi se svidja. kad se konacno odlucim za biljke molit cu vas da mi kazete kakvo tlo trebaju pojedine i da li je to izvedivo.
ovo mi je zapelo za oko
Acanthus longifolius dugolisni primog 23 kn Achillea filipendulina 'Parkers Varietät' 14 Achillea 'Walter Funcke' stolisnik 14 Aquilegia vulgaris 'Black Barlow' pakujac 14 Gypsophila repens puzava sadarka 10 Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' koraljna 14 Kniphofia uvaria 'Express' tritoma 14 Salvia nemorosa 'Mainacht' kadulja 14 Deschampsia caespitosa 'Goldschleier' busika 18 Imperata cylindrica 'Red Baron' 28 |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
najskuplje ce te izaci stvari za bunar! Dok cvijece nije tako skupo 5-10kn sezonsko i trajnice 10-20kn te thuje 50-100kn. Tako da mislim da 100€ bi trebalo biti dovoljno. Na pocetku treba izdvojiti malo vise novca ali kasnije nije strasno kada se sve napravi. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ej nemam rijeci stvarno ti svaka cast. puno ti hvala, prekrasno je. hvala sto si se potrudio!
vrt prekrasno izgleda i mislim da bi mogao za prvu godinu proci do 100e.
bunar bi napravio tako da bi kupio malu plasticnu bacvu za vino i oblozio je kamenom i onda onaj krovic gore.
svidja mi se, za 10!
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
to sam skužila..... budem baš se zezala s tim ovih dana kad mi bude dosadno...
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
samo uslikas vrt. uzmes sliku biljke koje zelis posaditi i stavljas ih tamo vamo!!!
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
ma i ovo ti je super... dao si mi dobru ideju kako si napraviti simulaciju kako će nešto izgledati u vrtu... samo se moraš malo zafrkavati ali je ok
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
to sam zaboravio staviti!!! uz duz cijelog zida nesto puzavo: verene, calambrahoe, puzavi ružmarin. Također bi bilo super kada bi stavio mozda tritomu!!!
Kada sam stavio puzavice preko zidan, glupo je izgledala slika. nisam bas strucnjak za obradu slika a i nemam program za dizajniranje vrtova.
|
|
![]() |
|
administratore ovo si super napravio... ja bi još dodala ono što sam rekla viseće na zidić i posadila ružmarin i lavandu
ispravak nisam vidjela da si stavio lavandu |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
1. olijanderi
2. lavanda
3. neko jednogodisnje cvijece
4.razne trajnice
5 razne trajnice i trave za kamenjar.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
naravno da cu se odluciti, nesmijem reci hvala jer se ne zahvaljuje na biljkama.
mozda bi bilo lijepo da kamenjar napravim u vrtu a ispod da posadim uz zid recimo lavande (OBOZAVAM ih).
|
|
![]() |
|
to i ja pokušavam reći jer nije veliki prostor za borove bar po meni... da radije posadi lavandu ružmarin oleandar neki ili tako nešto
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
jelsa ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Osborn pozdrav.Preporučio bi ti višegodišnje perene u kompoziciji sa sezonskim cvijećem.Ostavi se borova jer ti u prvom redu zakiseljuju teren i imaju agresivan korjen.Ispod borova raste jako mali broj biljaka.
Od trajnica bi ti preporučio Osteospermum,Iberis.Berberis,Latanu camaru,Gazaniju,Feliciju,Anisodonteu,hortenziju/ako imaš kvalitetnu sjenu/Hebe,levanda,ruzmarin....Sezonsko cvijeće svaku godinu novu kombinaciju da razbiješ monotoniju.Ako se odlučiš na dio od navedenog šaljem ti kao poklon dobrodošlice u 3.mj. ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
oko metar je sirok
evo posadili smo travu ali jako je losa...
|
|
![]() |
|
neznam dal ti se daju zakorijeniti grančice bora. koliko ti je sirok taj vrtić?
imaš jedan grmić s bobicama crvenim koji može rasti uza zid a može i visiti samo po zimi nema lišće... budem potražila sliku samo neznam kako se zove |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
hvala.
eto taj grmić sma mislio! zapravo sma mislio zakorijeniti grancicu jer su po 100kn u rasadnicima...
koji grm prepoirucate osim thuje?
mozda lovor visnju? ali to zahtijeva rusenje vrtica?
sto da posadim u njega da zid ostane?
|
|
![]() |
|
a znala sam da si iz ri negdje... je to ti je bio mali borić... inače naraste do 10 m visine.. jedino ako misliš kupit patuljasti planinski bor koji ti naraste1,5-2m u visinu i 3m u širinu...
i da dobrodošao, inače ja sam iz tvojih krajeva sad živim u zgb |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
hvala suseda;) kad budes u prolazu navrati na kafu ili caj;)
cuj steta je da jedan zaljubljenik u prirodu ima ovako los vrt ne.)?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |