Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - pomoc oko vrta
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

pomoc oko vrta

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 19:38
znam moram procitat o biljkama ovo sam samo po izgledu tu stavio!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 16:31
Nez nam koliko ti je taj vrt velik. jer si stavio dosta na popis od biljaka!

Imaj na umu da se trajnice za godinu do dvije jako rasire. pa da ne pretrpas vrt. I da se biljke nebi pocela gusiti jedna drugu.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 16:28
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 16:27

najskuplje ce te izaci stvari za bunar!

Dok cvijece nije tako skupo 5-10kn sezonsko i trajnice 10-20kn te thuje 50-100kn. Tako da mislim da 100€ bi trebalo biti dovoljno.

Na pocetku treba izdvojiti malo vise novca ali kasnije nije strasno kada se sve napravi.

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 16:18
ej nemam rijeci stvarno ti svaka cast. puno ti hvala, prekrasno je. hvala sto si se potrudio!
vrt prekrasno izgleda i mislim da bi mogao za prvu godinu proci do 100e.
bunar bi napravio tako da bi kupio malu plasticnu bacvu za vino i oblozio je kamenom i onda onaj krovic gore.
svidja mi se, za 10!

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 16:03
to sam skužila..... budem baš se zezala s tim ovih dana kad mi bude dosadno...
Per aspera ad astra.

Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 16:01
samo uslikas vrt. uzmes sliku biljke koje zelis posaditi i stavljas ih tamo vamo!!!
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 15:59
ma i ovo ti je super... dao si mi dobru ideju kako si napraviti simulaciju kako će nešto izgledati u vrtu... samo se moraš malo zafrkavati ali je ok
Per aspera ad astra.

Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 15:57

to sam zaboravio staviti!!! uz duz cijelog zida nesto puzavo: verene, calambrahoe, puzavi ružmarin.

Također bi bilo super kada bi stavio mozda tritomu!!!

Kada sam stavio puzavice preko zidan, glupo je izgledala slika. nisam bas strucnjak za obradu slika a i nemam program za dizajniranje vrtova.
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 15:54
administratore ovo si super napravio... ja bi još dodala ono što sam rekla viseće na zidić i posadila ružmarin i lavandu

ispravak nisam vidjela da si stavio lavandu
Per aspera ad astra.

Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 15:53
1. olijanderi
2. lavanda
3. neko jednogodisnje cvijece
4.razne trajnice
5 razne trajnice i trave za kamenjar.

Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 15:52
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 15:13
naravno da cu se odluciti, nesmijem reci hvala jer se ne zahvaljuje na biljkama.
mozda bi bilo lijepo da kamenjar napravim u vrtu a ispod da posadim uz zid recimo lavande (OBOZAVAM ih).
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 15:03
to i ja pokušavam reći jer nije veliki prostor za borove bar po meni... da radije posadi lavandu ružmarin oleandar neki ili tako nešto
Per aspera ad astra.

Na vrh
jelsa View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 64
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jelsa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 15:00
Osborn pozdrav.Preporučio bi ti višegodišnje perene u kompoziciji sa sezonskim cvijećem.Ostavi se borova jer ti u prvom redu zakiseljuju teren i imaju agresivan korjen.Ispod  borova raste jako mali broj biljaka.
Od trajnica bi ti preporučio Osteospermum,Iberis.Berberis,Latanu camaru,Gazaniju,Feliciju,Anisodonteu,hortenziju/ako imaš kvalitetnu sjenu/Hebe,levanda,ruzmarin....Sezonsko cvijeće svaku godinu novu kombinaciju da razbiješ monotoniju.Ako se odlučiš na dio od navedenog šaljem ti kao poklon dobrodošlice u 3.mj.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 14:51
oko metar je sirok
evo posadili smo travu ali jako je losa...
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 14:43
neznam dal ti se daju zakorijeniti grančice bora. koliko ti je sirok taj vrtić?
imaš jedan grmić s bobicama crvenim koji može rasti uza zid a može i visiti samo po zimi nema lišće... budem potražila sliku samo neznam kako se  zove
Per aspera ad astra.

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 14:40
hvala.
eto taj grmić sma mislio! zapravo sma mislio zakorijeniti grancicu jer su po 100kn u rasadnicima...
koji grm prepoirucate osim thuje?
mozda lovor visnju? ali to zahtijeva rusenje vrtica?
sto da posadim u njega da zid ostane?

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 14:34
a znala sam da si iz ri negdje... je to ti je bio mali borić... inače naraste do 10 m visine.. jedino ako misliš kupit patuljasti planinski bor koji ti naraste1,5-2m u visinu i 3m u širinu...
i da dobrodošao, inače ja sam iz tvojih krajeva sad živim u zgb
Per aspera ad astra.

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 14:32
hvala suseda;) kad budes u prolazu navrati na kafu ili caj;)
cuj steta je da jedan zaljubljenik u prirodu ima ovako los vrt ne.)?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.