Šmrckov vrt 2010 |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5657585960 71> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Morske alge, svašta ću još kod tebe naučiti, baš super.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
E da razjasnim ovo sa cvjetnjakom.
Ograda je postavljena nedavno i to je novi rub mog trena, koji nije postojao ranije (nismo imali susjednu parcelu). Odlučila sam prebacivati biljke sa djela starog terena na novi i svima uvesti zabranu kretanja, pogotovo MM koji sve uništava. Danas mi je tako vrijedno i žustro smlatio dragoljub grabljama, ljubi ga majka smotanog ![]() ![]() Susjeda je sa druge strane imala već cvijetnjak koji je napravljen ovo proljeće. Da ne bi moj korov smetao njenim biljčicama, napravila sam i ja cvijetnjak i prebacujem biljke. Sklanjam ih od budućih građevinskih radova a u jedno što Mari veli umorna sam od korova iz susjednog zapuštenog terena koji mi stalno probija u cvjetnjak. Sad nek se korov nadmeće sa korovom ![]() Danas smo prebacili ogrozde, aroniju , jabuku. Kopali smo rupe dublje od 0.5 metra za svaku biljku metar sa metar širine. Rupe smo oblagali busenjem da trune kod korjena biljaka. Užasno velik i blanjav posao. A što se tiče susjede, ne samo da sam dobra susjeda nego i što sam oštetila postavljajuć ogradu nadoknadila sam zemlju i napravila da se ništa ne vidi da je rađeno. Iako oni svi ne misle da sam dobra ![]() Ali tek se sada osjećam kao gazda i kad ja otvorim svoja vrata kom ja hoću. Većina je prolazila kroz sredinu terena bez " Dobar dan". Neki su čak prebacivali građevinski otpad na drugu stranu pruge( zagađujući okolinu) i to kroz moj teren ![]() Briga me što će susjedi reći i misliti sve dok nisam nikome ništa na žao uradila ![]() E da Katica preživjelo je , ali sam tužna jer za mnoge biljke sam saznala da kod mene neće dati željene rezultate. Ako nešto rađa ili cvate na dvogodišnjoj grani, a stradava nadzemni dio od hladnoće, nikada neće biti rezultata ![]() Moram proučiti biljke i savjetovati se sa agronomom za te krajeve. Pogriješili smo i kod sadnje voćki, trebali smo kupiti u rasadniku u Fužinama a ne u Rijeci. A dobro nije velika šteta sem vremena i čekanja. Nadam se Flavijica da budem doživjela ljepotu koju mi proričeš ![]() Sve mislim radovima nikada kraja, ali bude došao te ću samo dekorirati vrt. Otočiću, Triša,, Primorka, Misty, Mira, Lantanica, Korjenčice, Gio, Flavijica, Katica hvala vam na lijepim riječima i što pratite razvoj mog vrta ![]() Odat ću vam jednu tajnu, negdje sam pročitala da se clematisi đubre đubrivom za pomidore. Dok mi je bio na balkonu u Rijeci već je napupao. Zaljevan je bio eko đubrivom za pomidore od morskih algi ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Daklem, Šmrcko, konačno sam uspjela pregledati tvoj novi/stari vrt i raduje me što pomor nije takav kako si se ti bojala, što ipak dosta biljaka podnosi oštru goransku klimu. Ali tek na novitetima sam
![]() ![]() Ovaj obostrani cvjetnjak, jel to sada sredina tvoga terena ili je to opet cvijeće kod susjeda?
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Stvarno ste vrijedni ti i tvoj muž
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Koja razlika u vrtu u niti mjesec dana, puno si napravila, svaka čast
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
za dvostruki cvjetnjak
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
![]() Mislim da će moj klematis najzadnji procvjetat od svih na forumu, tek je napravio pupoljke
![]() Bravo za dvostruki cvjetnjak
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Bilo je tu posla,ali rezultat je
![]() ![]() |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Čarobna je tvoja ljepotica!
![]() |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Smrcko pa kod tebe je baš lijepo cvjetno.
Piilu je super i baš mi je drago da sam si ga i ja kupila. A cvijet batata je totalno cool
![]() |
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Prekrasan cvjetnjak, na svim strana svijeta cvijeće, preslatko.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Cvjetnjak s obje strane ograde
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Pa batat je
![]() Hvala cure na pohvama i lijepim rječima ![]() ![]() ![]() Evo nešto od današnjeg rada, postavljamo ogradu i dok se MM okrene ja lopatam i pravim cvjetnjak ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Koji je ovo cvijet? Neodoljiv je i oblik lista, a i boja.
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
uživala sam u ovih nekoliko stranica zaostataka...
proljeće te ove godine zaista usrećilo i podarilo prekrasno cvijeće, i u vrtu i u kući. A batatić je pravi ljepotančić!!!
lijepi pozdrav
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Svaki dan nešto noivo. Cvijet batata ti je super
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
kako ti je krasan ovaj cvijet
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Prvi put vidim cvjet batata,a i samu biljku sam tu upoznala kao lončanicu,predivan je,a i sve u tom pitaru je posloženo lipo
![]() |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Predivan je Pillu, sad kad sam tvog vidjela još sam sretnija što sam si ga i ja kupilaaaa.
Pregledavala sam i slajdove o nastanku tvojih gredica, to mi pomaže kad mi nestane snage za moje teške radove
![]() |
|
![]() |
|
pšeno ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
super vrt...imam sjemena za razmjenu..pozdrav
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5657585960 71> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |