Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj novi dom
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj novi dom

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 151>
Korisnik
Poruka
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 10:22

Koliko zaostataka imam i u tvom i drugim vrtovima. Nekako mi je nepravedno šetati ovdje, a propustiti sve tvoje napisane riječi. Imaš puno posla. Meni su čišećnja dvorišta bila mukotrpna, ali sav posao sa biljkama me nadahnjuje, jednostavno me jača.

Voće ti je lijepo rodilo, hoste su ti bujne, niču ti kojekakva lijepa iznenađenja, stižu sadnice ... znaj da sam šetala uz blaženi osmijeh jer se već sada veselim slikama koje ćemo gledati dogodine! 

I još nešto sam zaboravila: onaj dar tvojih učenika - lijep je i mnogo govori! 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2010 u 08:17
Mari, hoja, Medo, Otok, rosa, sprinqy stefkaja,  stvarno ni meni nije jasno kako su uspjele toliko narasti jer u žardinjerama u kojima su stisnute ima svega petnaestak cm. zemlje, a ja ih namjerno nisam zalijevala koliko se preporuča jer je odmah bilo jasno da će biti prevelike, geni valjda..
hamara, forzicija, preslatke su i sve tri plavooke Wink
Triša sve su voćke prepune plodova a ničim ih nisam "hranila" čak ni rezala ih nisam! Koliko znam nitko to nije radio evo već treću godinu, a one ko za inat sve više rađaju LOL

što posjećujete moj vrt Smile
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 08:03
Mira, forzicija, baka, gioia, anči hvala što ste pohvalile moj prvi skromni panjić Smile
Dobro je da me ne možete vidjeti kako kuhinjskim nožem bušim ovaj veliki

sprinqy, Medo voćke su uistinu prekrasne, nije moja zasluga, ali ja uživam u njima kao da sam ih sama uzgojila Embarrassed

lucy kao pravi početnik ja još uvijek eksperimentiram i pažljivo njegujem svaku biljčicu jer su skoro sve dragi pokloni

Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 18:11
mujceki su preslatki, da moj Srećko nije ljubomoran ko pes i ja bih uzeo koju. hosta je genijalna, moje su još miće skroz...
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2010 u 09:04
misty tvoj novi dom tj. novi vrt je odličan
voćke su zdrave, plodne... naslijeđene biljke raskošne, nove biljke koje si ti zasadila imaju super uvjete, stvarno lijepo
čini mi se da je hosta kraljica u tvom vrtuLOL

prvi panj je odlično iskorišten, a poklon panj (s dupinima, ako me oči ne varaju) mi je fenomenalan
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 09:19
U ovo kišno jutro teško je nešto slikati, da bih ovo snimila morala sam stati ispod natkrivenog prolaza iz dvorišta u travnjak pa možda nisam uspjela uhvatiti pravi kut da dočaram veličinu. Stvarno neznam je li to zbog ovih svibanjskih kiša, ali moje hoste su baš "poludile". Ovo je jedna od dvije "manje" a već je širinom dostigla stol na kojem bez gužvanja mogu jesti šestorica Rolling%20Eyes Confused

Bigmama je li te ovo uplašilo?

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 18:36
Hosta je ogromna. Moram priznati da zapravo ranije nisam vidjela hoste u živo nego samo na slikama, pa nisam imala pravi dojam koliko su velike.
Sad ih imam i ja, a ova kao tvoja je puno veća od drugih
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2010 u 09:25
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

misty tvoj novi dom tj. novi vrt je odličan
voćke su zdrave, plodne... naslijeđene biljke raskošne, nove biljke koje si ti zasadila imaju super uvjete, stvarno lijepo
čini mi se da je hosta kraljica u tvom vrtuLOL

prvi panj je odlično iskorišten, a poklon panj (s dupinima, ako me oči ne varaju) mi je fenomenalan

Draga počinjem ozbiljno misliti da biljke od svega najviše trebaju ljubav, jer ja pojma nemam o vrtlarenju! Trebala si me vidjeti prošlo ljeto (taman kad sam doselila) nisam znala ni kako se zovu ti zeleni grmovi ali kad sam ih počela zalijevati, rascvjetali se u dva dana, a ja skoro u nesvijest od mirisa! Guglala sam danima dok nisam otkrila što su Embarrassed
Kasnije sam ih viđala po nekim vrtovima uživo i u parku, ali zbilja nisu ni blizu ovih mojih. Mislim da im savršeno odgovara hlad od odrine koja se nadvija nad njih i dvorište.
Na prvi napravljeni panj stavila sam nešto što je naraslo na betonu bez zemlje, pa nisam mogla prepoznati što je, sad je malo zaoblilo listiće (valjda se iz drva bolje hrani Wink)  izgleda da će to biti čuvarkuća. A oko onog poklonjenog panja još obilazim, gledam može li se išta posaditi na njega??
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 09:24
Vani pljušti kiša, njih mama hrani i grije a ja se još uvijek pitam kud ću s njima ? Po suncu ih već pomalo izvodi vani, ali se one uredno vraćaju doma Unhappy

Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 18:41

Misty ma nema veze sta nije onaj panj za cvijece jer predivno izgleda i ovako bez cvijetica,a hosta ti je preljepa ClapClapWink

cvijet za cvijet=buket
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2010 u 00:15
I ja kao i ti vjerujem da cvijeće osjeća ljubav i pažnju koju im pružamo. Pa ipak su živa bića. A kojem živom stvoru ne godi topla riječ i nježni dodir.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 09:43
Draga moja pa to je zaista rakošno, baš je Medvjed Cesarićevom pjesmicom dobro opisao tvoje voćkice.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 20:22
Hosta je predivna, ja baš volim hoste, prošle godine sam kupila 3 različite, nadam se da ću ih uspjet ovako uzgojit. A mace, ajme što su slatke, a vidi onu u sredini kako plave okice ima...
Na vrh
hamara View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3204
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hamara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 11:29
kako sam ja prvenstveno životinjoljubac odmah sam se zaljubila u mace i delfine! a voćke... i ja sad zadnjih godina opet oživljavam onaj užitak jedenja voćki ravno sa stabla koji mi je ko djetetu bio normalan u našoj zagrebaćkoj vili. pa onda skoro cijeli život odrasle osobe više nije. tako sad već kusam poluzrele trešnje i beskrajno uživam! na žalost samo to imamo - 2 trešnje i 3 smokve. ali za uživanje dosta i to! ti imaš baš pravo obilje pa uživaj iz petnih žila Thumbs%20Up
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2010 u 08:53
Hosta je baš razbujala,a mace su slatke,skupile se u krilu svoje mame,tu im je najljepšeSmile
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 09:56
panjić je zanimljiv,a tek mice..hoste su velike..znam kako će zamirišati kad procvatu,kao parfem
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 20:43
woow koja hosta..stvarno je ogromna i jako lijepa..
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2010 u 22:51
Toliko novoga u tvom vrtu!!! 
Na vrh
forzicija2005 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 826
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 11:35
Originalno poslano od člana misty-da misty-da napisao:

Vani pljušti kiša, njih mama hrani i grije a ja se još uvijek pitam kud ću s njima ? Po suncu ih već pomalo izvodi vani, ali se one uredno vraćaju doma Unhappy

AJJJJ koje slatkiceeeee da sam ti malo bliže odmah bi uzela jedno vjeruj mi cmok cmok za sve njih ..
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2010 u 09:01
Originalno poslano od člana Mira021 Mira021 napisao:

Hosta je baš razbujala,a mace su slatke,skupile se u krilu svoje mame,tu im je najljepšeSmile

Eh da je jedna, nego su tri, govorim o hostama mada su i tri mace. Sreća pa im žardinjere ne dopuštaju da se još šire, inače ne bi mogla do travnjaka i voćnjaka ni proći Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 151>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,441 sekundi.