Moj medvjeđi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 83> |
Korisnik | |
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Komad zemlje kao što je tvoj može rasplamsati maštu i možemo isplanirati tako da se i sami iznenadimo svojoj kreativnosti. U ovom zelenilu s posljednje slike čovjek može doista odmoriti dušu.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nemoj kukati Medo ,kao što su cure rekle pusti mašti na volju ,u ovom tvom zelenilu se može svašta napravit
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
da nemoj kukati,da je meni toliko prostranstvo,eeeeh...ma znam da ce ovo na kraju biti raj za oci i dusu
![]() |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Medo, ako želiš dobiti mrvičastu strukturu tla u povrtnjaku/cvijetnjaku možeš kod usitnjavanja tla (grabljanja) posuti tlo sa cca 3 g/m2 gipsa. On čini tlo mrvičastijim, a ne mijenja pH tla i kemijski je inertan.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Medo kako leđa? Jer sad kad stane kiša i dođe sunčani period (valjda hoće jednom) čeka te lijepi posao na tvojoj krasnoj okućnici!
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Jesi li što isplanirao
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
sada sam tek otkrila tvoj mali raj...uživala sam čitajući priču od početka do kraja i uživala u nastajanu kućice snova....predivno
vjerujem da će uskoro okučnica biti prepuna raznog bilja ![]() |
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Hvala svima na savjetima i podršci, Što se palniranja tiče, ma sve je to tu negdje u glavi, samo treba sprovest u djelo. Tužno je to što je padala kiša pa nisam mogao van, ali sada će se izgledi promijeniti u moju korist, tako se barem čini. Na žalost, tlo je ovdje dosta nepropusno pa voda sporo odlazi, a bilo je je stvarno dosta. Leđa su bolje bako i posla stvarno ima, a ja mu se veselim. Gogo hvala na savjetu, svakako ću to učiniti, ali mislim da ne smijem prije jeseni jer sam već sadio povrće pa... Okućnica će zablistati svojim sjajem i vjerujem da ću se i ja iznenaditi kad dovršim sve što mi je na pameti. Uglavnom, sada bi trebalo malo uredit svaku biljku zasebno, odnosno nečime je omeđiti od travnjaka. Posadio sam dosta drveća i grmlja pa me čeka dosta posla. Danas sam malo poslije posla prošetao dvorištem i voda još stoji na mjestima, mislim da će trebat radit i neku drenažu, ako namjeravam ostavit da sve bude ovako grbavo, kako mi se zapravo i sviđa. Davali su mi savjete da izravnam dvorište, ali ja bih baš htio da izgleda ovak prirodno, a ne ko nogometno igralište.
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Baš sam si nekaj mislila da je ketonal prestao teći tvojim venama i da ti je grah dobro pao za subotnji šoping na sajmu u Sisku, na kojeg bih vjerojatno došla da nije onako lijevalo. Nisi nam ni jednu rečenicu napisao
o tom danu, osim jedne slikice u prolazu...
Ajde, živni malo, posloži sve u glavi, gde buš kaj posadil i sutra na posel, kažu, Šef je odlučil da bu sunčano...
Dok me nije bilo, od 30.4., nakupilo se dosta novih informacija na tvojim stranicama.Od prodaje stana do savršene kućice, u čiji si nam intimni prostor dozvolio da provirimo. Zadivljena sam tvojim idejama, a naročito provedbama i izvedbama istih. Izuzetno cijenim i uvažavam osobe poput tebe, to više, što sama nisam takva, što ćeš, šef je tako odlučio.
Baš se veselim, ma kaj veselim, oduševljena sam kaj nam se na forum priklučila jedna ovako senzibilna i talentirana duša poput tebe.
lijepi ti pozdrav
|
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
hvala Sara! šteta što nisi naišla u subotu, bilo je unatoč kiši lijepo prošetati parkom onako uređenim. što se šopinga tiče i nije tako loše završio, obzirom na kišu i to što sam ponegdje bio prvi kupac, dobio sam i nešto popusta
![]() ma, sve je zapravo upravo savršeno |
|
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
hehehe da... pas i mačka.
Nego, evo mene s dvorišta, mokrih nogu naravno jer nisam računao na toliko vode, ali nema veze. odlučio zabiljećit što je obilje kiše učinilo mojem bregecu pa evo par slikica, upravo ono čega sam se pribojavao.. ne kažem da bilju nije pasalo, ali bregec je napola uništen, trebat će dosta truda da se ovo popravi, a pritom ne ozlijedi biljke... Ova moja rojžica bu uskoro procvala, a ova kućica iza je pravi mali dragulj. Postavit ću i koju sliku iste kada procvate ruža penjačica koja se nadvija iznad cijelog ulaza/trijema. Predivan prizor, a mislim da joj neće dugo trebati. Lijepo je svaki dan izlaziti iz dvorišta uz taj prizor, jedva čekam. ovaj moj grmić dobio sam prošle godine od roditelja, otac uzgojio iz reznice ![]() ovo mu je i cvijet izbližeg... malo mahovine koju sam prije tjedan dana oteo obližnjoj šumi. Izgleda da joj ispod mojeg graba odgovara ![]() i za kraj jedna slika mokrog dvorišta slikana ispod tog mog graba... Eto, malo novih slikica koje će, nadam se za par dana izgledati sasvim drugačije, rascvjetano i sunčano |
|
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Medo sigurna sam nije lijepo sad gaziti po vrtu, ali i ovako izgleda lijepo i smirujuće, posebno ova posljednja slika
![]() To što si nazvao grmićem, nemam pojma što je, ali mi je nekako više nalik stabalcu, makar možda mene neznalicu ne bi trebalo slušati ![]() |
|
![]() |
|
Nekako sam znao da ćeš baš ti komentirati posljednju sliku Misty
![]() |
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
To bi trebala biti weigela
|
|
![]() |
|
hvala OTOK. čini se da je tome tako. malo sam zguglal i uglavnom su slike weigele one koje sliče mojem grmeku. eto, sada ima i ime
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Sad sam našao još i korisnu informaciju vezanu uz svoj grmić... Donata je pisala sljedeće:
"Cvate na prošlogodišnjim granama pa je orezivanje potrebno obaviti odmah nakon cvatnje rezom ocvalih izboja, na način da ostavite ovogodišnje, mlade grane koje se okrenute prema vanjskoj strani grma kako bi prozračili grm i pospješili cvatnju. Iz istog razloga možete odrezati koju stariju granu (ovisno o veličini i starosti biljke) iz središta grma. Nepravilnim orezivanjem u rano proljeće orezat ćete cvjetne pupove i vajgela će puno slabije cvasti" Pa eto, tko naleti na ovaj moj ovdje, a da to nije znao/la, vjerujem da će se okoristi ovom zlata vrijenom informacijom |
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Medvjed lijepo si nam pokazao svoj prostrani vrt, mislim da ćeš na onoj maloj padini morati napraviti neke terasice jer će ti kiša sve odnjeti, ja isto imam padinu i radim suhozide jer bi sve otišlo. Možeš s kamenjem, kojeg pretpostavljam nemaš ili ciglama ili čak starim crijepovima. Weigelia je prekrasna
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Medvjed 34, ne brini ništa, biljkice na bregu se budu brzo oporavile, a nema toga što nekoliko strateški dobro položenih kamena ne može popraviti.
Stara hižica preko puta je tako tajanstveno romantična.
![]() |
|
![]() |
|
Lantana, kako nemam kamenja, jučer sam domislio da će serpentine biti drvene. Radio sam si neke skice sinoć pa mislim da će tako završiti...
Da, ova kućica je sjajna. Tko god dođe k meni, prvo zastane i pogleda prek puta... Sara čekaj da vidiš slike kad procvate ta ružica... |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 83> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |