Gingko biloba |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |||||
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 31 Ožujak 2007 u 16:45 |
||||
Ovo drvo se najlakše razmnožava mladim reznicama u proleće, vrhovi mladih grančica se otkinu kada se razviju prvi listovi, stave se negde u hladovinu u zemlju i održava se cele godine vlažno. Ja sam tako prošle godine ožilio 2 komada za probu i vidim da su im pupovi počeli da se bude, znači uspelo je.
|
|||||
život je bajka koju sami pišemo...
|
|||||
Sponzorirani linkovi | |||||
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
imam mi ih susjed. morati ču navečer u nočnu akciju po koji pelcer
|
|||||
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
U Osijeku sam pre 4 godine nakupio semenki Ginka i posejao, od 20-tak semenki 16 biljčica mi je niklo. Sada su već visine preko metra. 3 sam ostavio za sebe, ostale sam podelio, a prošle godine sam probao sa zelenim reznicama da ih ožilim da vidim da li može i uspelo je.
|
|||||
|
|||||
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
voki sto nisi gdje blize kad imas tako veliko srce da poklanjas pelcere
|
|||||
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Najviše volim da nekoga obradujem sa pelcerčićem ili već zasađenom biljkom. Male sitnice čine život lepšim.
|
|||||
|
|||||
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Evo stavit ću sličicu.
U Zadru u parku Vladimira Nazora ima lijepo stablo Ginka.
Upotreba listova ginkga u medicinske svrhe potječe još od naroda Dalekog istoka. Njegovo lišće i sjeme već se stoljećima koristi u staroj kineskoj medicini, prvenstveno za liječenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije krvi. Tek u 20 stoljeću, zahvaljujući razvoju analitičkih kemijskih metoda i napretku farmakoloških istraživanja, ova upotreba je i verificirana od suvremene, znanstvene medicine. PYRUS Ažurirao Donata - 04 Travanj 2007 u 19:04 |
|||||
flora
Već proklijao Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Da li je istina da zreli plodovi imaju neugodan miris?
Vidjela sam stablo no u ljeto kad su plodovi bili zelene loptice, a negdje sam pročitala to o "mirisu" ploda. Voki i administratore molim vas recite mi da li je to točno. |
|||||
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Po parkovima se uglavnom sade muška stabla ginka, upravo zbog neugodnog mirisa plodova. Iznenadio sam se kada sam u Osijeku u parku vidio žensko stablo, ali je došlo odlično kao izvor semenki. Pre mesec dana sam išao opet poslovno u Osijek sa firmom i svratio sam do tog drveta, ali nisam našao semenke ispod njega. Možda ne rodi svake godine?!.
|
|||||
|
|||||
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
voki vala cu se je potruditi da ti nabavim sjeme
|
|||||
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
|
|||||
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
evo upravo mi je jedan prijatelj obecao donijeti sjeme i mali rasad
pa te kontaktiram kad mi donese |
|||||
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
ok, inače se dugo čeka dok biljke niknu, imaju tvrdo sjeme
|
|||||
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
neznam vjeruj mi nikad ga nisam sadila
pa voki neka proba imacemo inormacije iz prve ruke |
|||||
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Ja sam svoje ginkiće posejao u 4. mesecu i to leto su nikli, tako da mislim da ne treba dugo čekati na nicanje.
|
|||||
|
|||||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Ivane,šta to znači "dvodomna"biljka?
|
|||||
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
dvodomne biljke su one koje nemaju na sebi istovremeno prašnike cvijetove i tučkove, nego na jednoj vrsti su samo cvijetovi a na drugoj tučkove.... |
|||||
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Iz ureda gledam u predivno veliko stablo ginka. Mislim da je ovo najveće i najstarije u Osijeku. Posebno me oduševi u jesen jer svo lišće bude jednako žuto i dok otpada napravi pravilan krug oko stabla.
|
|||||
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Ginko spada među najstarija drveća na zemlji. U pravu si, lijep je ujesen sa svojim zlatnim listovima...
|
|||||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Hvala Ivane,kod nas vele da je biljka ili muška ili ženska,to je onda to,jel'?
|
|||||
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
da, to je to :) ! a opis biljke ukratko : listopadno drvo, na prorodnim staništima naraste do 30 m visine i 2 m promjera, cvjetovi su dvodomni,javljaju se kad i biljka lista. Muški rasplodni organi obrazuju se na muškim primjercima, sastoje se od brojnih mikrosporofila koji formiraju viseću cvast; ženski rasplodni organi su na peteljci koja na zadebljalom vrhu nosi većinom 2 sjemena zametka.
Oprašivanje je anemofilno - pomoću vjetra. Sjemenke sazriju iste godine, koštica je tvrda i bjeličasta.. Slatka jezgra je jestiva i sadrži mnogo škroba.
Razmnožava se i reznicama i sjemenom. U našim uslovima sjemenke imaju odličnu klijavost. Ginko je otporan na niske temperature, traži svježa i dublja zemljišta, ali ne podnosi zasjenu. Vrlo dobro podnosi zagađenu atmosferu i štetne plinove.... Ažurirao Ivan - 28 Travanj 2007 u 06:54 |
|||||
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |