Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj novi dom
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj novi dom

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 151>
Korisnik
Poruka
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 09:24
Osim mene i moj pas tuguje pred pokošenim travnjakom Sad

za dan dva pokosit ćemo i posljednji dio travnjaka (čekamo da naoštre kosu), a onda još samo malo ravnanje s električnom kosilicom i Skanki će tugovati sve dok ne shvati da trava brzo raste. Za sada evo još malo uživa u tom još nepokošenom dijelu Smile 

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 09:33
Trava ovako nepokošena je stvarno lijepa, iako nije za pustiti... Ja jedva čekam da stanem na tlo s obje noge i pokosim ovu što vani buja rapidno, a pogoduje joj ova vlaga. Kako vidim tvoj je travnjak čist od raznih korova, dok je moj još uvijek prepun loboda, maslačka, mačka, kupine i svega što je tu raslo godiinama. Ja nakon košnje svaki puta hodam uokolo motikom i pokušavam utamaniti te napasti, ali borba je dugotrajna...
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 09:34
Ovo možda i ne spada na temu "Moj vrt", ali moj pas i mačak su ipak najživahniji i najumiljatiji stanovnici mog vrta (već su više u vrtu nego u kući). Pa da se Bleki ne osjeti zapostavljen, evo jedna mala priča i o njemu. Čim smo doselili on se transformirao u seoskog lolu. Da bi se slobodnije kretao otvorili smo mala vratašca na stražnjim vratima prema vrtu, a on je to iskoristio tako da je kroz njih uvodio svoju curu i dovodio je do svoje zdjele s hranom. Jedne kišne noći, prije dvadesetak dana, uveo ju je u prethodnik i u kutiji u kojoj smo donijeli ulje, svijet su ugledala tri mala mačića. U svemu mu je pomagao i moj sin koji je na dno kutije stavio jednu svoju jaknu da im bude toplije i mekše, do kutije zdjelicu za vodu i hranu da mama ne mora u potragu za hranom Rolling%20Eyes i konačno mama je, baš kao i Bleki i Skanki, dobila i frontline, radi malenih, kaže moj sin.
Jedno mače, ovo crno, je vjerojatno Blekijevo (mama je crno bijela) ostali očevi baš i nisu pokazali odgovornost za potomstvo, a sigurno i ne brinu za budućnost tih malenih slatkiša..
A ja se stalno pitam, što ću sada?

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 09:41
Originalno poslano od člana Medvjed34 Medvjed34 napisao:

Trava ovako nepokošena je stvarno lijepa, iako nije za pustiti... Ja jedva čekam da stanem na tlo s obje noge i pokosim ovu što vani buja rapidno, a pogoduje joj ova vlaga. Kako vidim tvoj je travnjak čist od raznih korova, dok je moj još uvijek prepun loboda, maslačka, mačka, kupine i svega što je tu raslo godiinama. Ja nakon košnje svaki puta hodam uokolo motikom i pokušavam utamaniti te napasti, ali borba je dugotrajna...
I mene je oduševio ovaj travnjak, tako raskošan i (skoro) čist. U Splitu smo godinama pokušavali održati jedan maleni, nabavili čak i prskalicu koja se sama uključivala svaki sat, ali nikada nije postao bujan, pogotovo ne raskošan. Mislim da mediteranska klima ne pogoduje travnjacima. U ovome tek tu i tamo proviri poneka tratinčica, a po mom mišljenju samo ga još dodatno ukrasi LOL
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 09:51
Prekrasni su ti mujceki!! Siguran sam da će pronaći dom ubrzo, ako ih namjeravaš udomiti naravno. Moj Srele nikada neće imati mogućnosti dobivanja potomstva (siroće je kastrirano sa 6 mjeseci života). No, morao sam to učiniti jer sam živio u stanu kad je ušao u moj život, a sve zbog ostavljanja tragova i "mirisa" po zidovima, kojih kod mene doma nikada nije bilo. Van uopće ne izlazimo. Preko vikenda malo popasemo travu uz terasu, ali se držimo stepeništa. Sve to je tako jer znam da dok me nema doma on plazi i po stolu i krevetu i svuda gdje kasnije dođu moje ruke, glava... Ovako barem znam kuda se kreće i što dolazi u doticaj s njegovima šapetinama pa mi je nekak lakše...
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 09:51
Uživala sam šetati kroz tvoj vrt. Priroda se budi, voćkice napreduju, biljkice rastu....
 Udahnule su mu poseban "štih" tvoje životinjice.Big%20smile
Pa iz mojeg nakadašnjeg iskustva.... imat ćeš mačju obitelj dok god budu znale gdje im je toplo i gdje su sigurne za hranu.
Ali tko bi im odolio ovako malima i slatkima!Big%20smile

A vidiš naš Spoti voli baš ošišanu travu. Onda se valja i "češe" leđa po njoj!LOL
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 10:28
Originalno poslano od člana Medvjed34 Medvjed34 napisao:

Prekrasni su ti mujceki!! Siguran sam da će pronaći dom ubrzo, ako ih namjeravaš udomiti naravno. Moj Srele nikada neće imati mogućnosti dobivanja potomstva (siroće je kastrirano sa 6 mjeseci života). No, morao sam to učiniti jer sam živio u stanu kad je ušao u moj život, a sve zbog ostavljanja tragova i "mirisa" po zidovima, kojih kod mene doma nikada nije bilo. Van uopće ne izlazimo. Preko vikenda malo popasemo travu uz terasu, ali se držimo stepeništa. Sve to je tako jer znam da dok me nema doma on plazi i po stolu i krevetu i svuda gdje kasnije dođu moje ruke, glava... Ovako barem znam kuda se kreće i što dolazi u doticaj s njegovima šapetinama pa mi je nekak lakše...
Preslatki su! Posebno ovaj tigrić koji ne propušta priliku da nasloni glavicu na dlan ako mu približiš ruku. Za sada se trudim da ih ne gledam prečesto, da se ne vežem za njih previše, sve teže mi to uspijeva, a sve češće ih obilazi i moj pas, lizne ih, ili ih samo gleda, skoro sam sigurna da ih čuva dok im je mama u šetnji! LOL
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 11:20
S užitkom sam šetala tvojim vrtom.............
Drago mi je da još ima ljudi koji znaju uživati u lijepim stvarima, svakoj travki, svakom cvijetu................
Naravno da su i životinje dio te lijepe priče...........
Na vrh
hamara View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3204
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hamara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 11:30
joj medenjaci četveronožni! a trava... moja sva izgleda ko tvoj zadnji dio, ali pada i pada...
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 21:27
Medene male mačkiceTongue
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 22:26
Kad je trava ovako zelena ukras je vrta pa makar bila i visoka. Kad bi barem ja imala takvu travu. Moja je nažalost većinu godine neugledna, djeluje sasušeno.
Na vrh
hamara View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3204
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hamara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 22:37
i moja čim zatopli...
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 23:47
takve hoste imali smo u obitljskom dvorištu,ali moja nećekinja je sve povadila
ajde odvoji jednu za mene,pliz
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 07:21
Originalno poslano od člana lucy lucy napisao:

Kad je trava ovako zelena ukras je vrta pa makar bila i visoka. Kad bi barem ja imala takvu travu. Moja je nažalost većinu godine neugledna, djeluje sasušeno.

Eto takav je bio naš mini travnjak u Splitu Confused.
Ja sam ostala zapanjena kad smo doselili i kad sam vidjela ovaj LOL
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 07:29
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

takve hoste imali smo u obitljskom dvorištu,ali moja nećekinja je sve povadila
ajde odvoji jednu za mene,pliz

Tebi mogu, u paket više ne stanu, ali stat će u auto kad stignemo na kavu Smile
Iako izgledaju prelijepo i kao grmovi, ove ljepotice zablistaju u ljeto kad procvjetaju, a kad ih se predvečer zalije, cijelo dvorište zamiriše LOL
Dosta sam ih podijelila, ali ostalo ih je još, pogledaj Wink

ova je najveća i najbujnija, mislim da ima i najviše hlada

još dvije nešto manje, valjda će postati bujnije kad se odrina razlista iznad njih, mada u živo ni one nisu baš male

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 07:36
Vidjela sam po vašim vrtovima prelijepe i raskošno rascvjetane pakujce, a ovo je moj prvi (i jedini) nježni cvjetak pakujca. Bez obzira što je tako skroman, mislim da je zaslužio solo snimak Very%20Happy

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 07:40
Žuti i zbilja ogromni tulipani su ocvali, ovi nježno bež-lila su kasnije procvali i zadnji su Disapprove

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 09:03
Prekrasne su ti hoste i tulipani.
Moje hoste kao i neke druge cvjetiće "pojeli" oleandri. Ne može svaka biljka sa svakom nažalost. A "jači" diktiraju. Tvoje su i na zgodnim mjestima posađene.
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 09:15
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Prekrasne su ti hoste i tulipani.
Moje hoste kao i neke druge cvjetiće "pojeli" oleandri. Ne može svaka biljka sa svakom nažalost. A "jači" diktiraju. Tvoje su i na zgodnim mjestima posađene.

Hvala ti draga, jesu, prekrasne su već sada, zdrave, bujne, raskošne, nadam se da će i sve one koje sam udomila biti takve LOL
Na vrh
forzicija2005 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 826
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 10:30
smile227 smile89
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 151>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.