Hortenzija - Hydrangea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 38> |
Korisnik | |
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moja je cijeli dan na suncu pa joj iz nekog razloga ne smeta
ako imaš mogućnosti, ipak je pokušaj prebaciti u polusjenu
sigurno joj to više odgovara
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
patuljak ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 76 |
Meni teško uspijeva, izgleda zbog sunčanog položaja, ali već ću je na proljeće presaditi pa... javim ishod presađivanja!!!!
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Da, da... to je ta!!!! H. macrophylla var. normalis
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Mislim ipak da sa orezivanjem treba biti oprezan, ako su jaki mrazevi posle orezivanja biljka će više stradati, jer ipak su to rane na stablu.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
ne bih se usudila sa sigurnošću odgovoriti na ovo. možda netko iskusniji s hortenzijama zna?! ja sam ih ipak tek 1 godinu imala
sva sreća da je klima ovdje dosta blaga pa ako sam nešto i radila u krivo doba, ipak je dobro ispalo
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Andrea, baci pogled na 2. sliku na ovom linku. Da li je to tvoja neidentificirana Hortenzija?
Naravno, link je i za ostale ljubitelje Hortenzija.
|
|
![]() |
|
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
je l to vazi bez obzira u kojoj se klimi nalaze? mislim ovdje kod mene je januar
![]() |
|
![]() |
|
ja sam svoje ove godine osisala negdje u 2 ili 3 mjesecu (napominjem da sam ih prvi put imala pa nisam znala drugačije) i odmah su sutradan potjerale nove listove i u rekordnom roku narasle i procvjetale
mislim da je možeš u 1.mjesecu ošišati
|
|
![]() |
|
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Moja mama kaze da se kod nas u Dalmaciji hortenzije sisaju u januaru. Da li je to tocno?
|
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Pozdrav Flipa 1 , dobro nam došla i neka ti bude dobro s nama.
Na žalost hortenzije nisu cvijeće iz mog vrta, ali ne brini netko će ti odgovoriti. ![]() |
|
![]() |
|
Filipa1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Listopad 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 21 |
Podrav od novog člana! Upit - gdje se može nabaviti ta vrsta hortenzije, fasciniraju me trajnice neobična cvjeta.
Ažurirao Filipa1 - 12 Listopad 2007 u 08:47 |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Ako zelite da vam hortenzija ima plavu boju stavite borovi iglica i sumske zemlje i zabodite zahrđale čavle-eksere.Hortenzija trazi kiselo tlo i dosta vode ali ne voli sunce.Ona traži sjenu i tada će imati veće i tamno-zelene listove.
Ja sam nekoliko imala na suncu pa su listovi bili žuti i sitni a cvijet bi brzo se osusio.
|
|
![]() |
|
..
Ažurirao aurora2 - 06 Siječanj 2008 u 08:51 |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Za ovu vrstu Hortenzije ti nemam iskustva, ali bi se po mome trebala njegovati isto kao i ostale hortenzije. Puno vode, sjena. Ostale Hortenzije nisu zahtjevne kaj se tiče pH vrijednosti tla osim kaj mijenjaju boju u ovisnosti od pH zemlje, a za ovu vrstu ti ne znam da li isto tako reagira na pH. Mislim da im je ipak jedina razlika samo u obliku cvijeta.
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Znam, ali kako moje izgledaju nije samo pitanje koje vrste sjene ili možda dovoljno ne obazirem pažnju na njih ili... ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Andrea,koliko sam ja skužila po ovome šta se tu piše,hortenziji paše hladovina
![]() |
|
![]() |
|
No, samo onako u kratko još jedno pitanje. Dali znaš koliko su zahtjevne u našim krajevima? Kakve im zime odgovaraju? Ma, mene iskreno mući sjena, ali od crnogoričnog drveća.... ![]() |
|
![]() |
|
Ovo je teško pitanje Andrea. Da budem iskrena, morala sam bacit pogled u jednu svoju knjigu i najviše mi liči na Hydrangeu macrophyllu, ali iz skupine Lacecap. Samo radi usporedbe da napišem i to da je ona najčešća hortenzija koju srećemo kod nas također macrophyllia, ali iz skupine Mophead. Pokušaj malo progooglat.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Aurora,tu se je negdje pisalo o hortenzijama i željezu,kaj ih misliš presaditi u ona željezna korita(da imaju dovoljno željeza)
![]() Koje dobro kamenje tu imaš,ajme šta se tu sve da posaditi
![]() |
|
![]() |
|
Jeli znate kako se baš zove ova hortenzija? Voljela bih nešto više o njoj pročitati, ali etiketa na teglici je izbrisana, pa ne mogu je identificirati!!!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |