Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Caesalpinia gilliesii
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Caesalpinia gilliesii

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 9>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2010 u 11:13
Ni kod mene ne cvetaju one u saksijama, samo ona koju sam proletos posadio u baštu. Ima još nekoliko pupoljaka na vrhovima grana, a u 10 mesecu je vadim pa u saksiju.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2010 u 23:20
i ja imam caesalpiniju, kupila je kad je bila stara 2 godine, sada je već jednu kod mene, ali od cvijetića ni CCC!!!  Možda sljedeće godine! 
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2010 u 00:52
 Mislim  da bi bilo bolje da sačekaš i da je posiješ krajem drugog ili početkom trećeg mjeseca jer ti vani sigurni ne bi preživjele. 
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2010 u 19:46
da li tko zna kad je najbolje vrijeme sijanja? mogu li i sad je posijati?

i jos jedno pitanje.. zivim na moru pa me zanima mogu li ih tako male zastiti od bure i ostaviti vani jer se u cijeloj kuci grije, osim u sobama, a sumnjam da bi mi dopustili da drzim sve te pitare tamo? Embarrassed
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2010 u 07:15
Ja mlade caesalpinije čuvam u negrijanoj prostoriji tokom zime, otpadnu listovi ali biljke normalno prežive, dok na pretoplom mestu vrhovi počinju da se suše i biljka može propasti.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2010 u 23:18
lilie izgleda da je ipak albiziaWink

što se tiče caesalpiniae, imam nekoliko mladih biljkica koje su iznikle iz sjemena i ne znam kako da ih njegujem da prežive do proljeća, jer bojim se kad im popada lišće da će propasti

možda netko ima savjet
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 22:26

Mari,5510 da nije ovo, možda, Albicija (Albizia julibrissin) ?

Prekrasni cvjetovi!!

Preduhitrila me waterlily u odgovoru, tj. pitanju. Isto mislimo!!!
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 22:20
Mari, ovo gore što si stavila je Albizia julibrissin Rosea Wink (Albicija)
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 16:09
evo jedne slike caesalpinie

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2010 u 19:51
krasna je, a ja sam vidjela jučer kod nas u gradu čitavo stablo, ako je to to
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2010 u 14:04
Htjela sam vam pokazati jednu ogromnu koju očito nisu nikako rezali pa je išla u širinu, ali svejedno je lijepa

život je more
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2010 u 14:14
išla sam mlade biljke presađivati pa su propale
sada imam opet dvije ali ove neću dirati do slijedećeg proljeća ( Lantana mi je dala sjeme zimus )
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 11:24
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Treba joj sigurno više od godine dana i puno sunca, ali bravo za tebe kad si uspjela iz sjemenke Clap
i meni je niknula iz sjemenke,sad tek vidim da je to ta, juupii
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2010 u 21:32
Lantana hvala na odgovoru ali kad će moje biti ovakve kao ove što ih je Monty slikao, uffffffff Confused?!?
Na vrh
montokuc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje montokuc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2010 u 20:39
Ove sam biljke snimio na Lastovu,u Zaklopatici i Pasaduru-Malo Lago.

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2010 u 23:50
Treba joj sigurno više od godine dana i puno sunca, ali bravo za tebe kad si uspjela iz sjemenke Clap
život je more
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2010 u 21:44
Ajde da opet malo dignemo ovu temu.Nedavno sam sasvim slučajno dobila sjemenke ove prekrasne biljke.Iskreno, nikad prije ju nisam vidjela.Niknule su mi 4 i sasvim lijepo napreduju.Moje pitanje je za vas koji ju imate ili oni koji znaju, koliko treba vremena da ona procvijeta? Cvijet joj izgleda prekrasno pa sam nestrpljiva Embarrassed .
Na vrh
MihaS View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 44
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MihaS Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2009 u 16:38
Pozdrav svima :-)
Do nedavno smo zivjeli u stanu, a kako smo se preselili u kucu sa velikom okucnicom nase (vise moje) zanimanje za biljkama je pocelo naglo rasti.
Molim neku dobru dusu za sjeme ove prekrasne biljke :-)
I savijet kada je najidealnije za sjetvu
Hvala!
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2009 u 20:16
Ove godine sam sakupila i ja nekoliko mahunica caesapline. Stavila sam sjemenke 24 sata da se kvase u mlakoj vodi. Posadila ih i naprosto nisam mogla vjerovati kako su brzo već dvije nikle. Nadam se da ću ih uspjeti održati preko zime na stubištu. 
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 21:52
Evo jedne već ocvale ispred hotela, bila je puna suhih mahuna i još pokoji cvijet. Ja sam pobrala te suhe mahune i interesantno je kako ta mahuna pukne, savije se i iz nje ispadne sjeme, u svakoj mahuni ima tri - četiri sjemenke.

Slika cvijeta

život je more
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.