Caesalpinia gilliesii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 9> |
Korisnik | |
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ni kod mene ne cvetaju one u saksijama, samo ona koju sam proletos posadio u baštu. Ima još nekoliko pupoljaka na vrhovima grana, a u 10 mesecu je vadim pa u saksiju.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
i ja imam caesalpiniju, kupila je kad je bila stara 2 godine, sada je već jednu kod mene, ali od cvijetića ni CCC!!! Možda sljedeće godine!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Mislim da bi bilo bolje da sačekaš i da je posiješ krajem drugog ili početkom trećeg mjeseca jer ti vani sigurni ne bi preživjele.
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
da li tko zna kad je najbolje vrijeme sijanja? mogu li i sad je posijati?
i jos jedno pitanje.. zivim na moru pa me zanima mogu li ih tako male zastiti od bure i ostaviti vani jer se u cijeloj kuci grije, osim u sobama, a sumnjam da bi mi dopustili da drzim sve te pitare tamo? ![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Ja mlade caesalpinije čuvam u negrijanoj prostoriji tokom zime, otpadnu listovi ali biljke normalno prežive, dok na pretoplom mestu vrhovi počinju da se suše i biljka može propasti.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
lilie izgleda da je ipak albizia
![]() što se tiče caesalpiniae, imam nekoliko mladih biljkica koje su iznikle iz sjemena i ne znam kako da ih njegujem da prežive do proljeća, jer bojim se kad im popada lišće da će propasti možda netko ima savjet |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Mari,5510 da nije ovo, možda, Albicija (Albizia julibrissin) ? Prekrasni cvjetovi!!
Preduhitrila me waterlily u odgovoru, tj. pitanju. Isto mislimo!!!
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Mari, ovo gore što si stavila je Albizia julibrissin Rosea
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
krasna je, a ja sam vidjela jučer kod nas u gradu čitavo stablo, ako je to to
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Htjela sam vam pokazati jednu ogromnu koju očito nisu nikako rezali pa je išla u širinu, ali svejedno je lijepa
![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
išla sam mlade biljke presađivati pa su propale
![]() sada imam opet dvije ali ove neću dirati do slijedećeg proljeća ( Lantana mi je dala sjeme zimus ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Lantana hvala na odgovoru ali kad će moje biti ovakve kao ove što ih je Monty slikao, uffffffff
![]() |
|
![]() |
|
montokuc ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Svibanj 2009 Lokacija: Germany Status: Offline Bodovi: 196 |
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Treba joj sigurno više od godine dana i puno sunca, ali bravo za tebe kad si uspjela iz sjemenke
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ajde da opet malo dignemo ovu temu.Nedavno sam sasvim slučajno dobila sjemenke ove prekrasne biljke.Iskreno, nikad prije ju nisam vidjela.Niknule su mi 4 i sasvim lijepo napreduju.Moje pitanje je za vas koji ju imate ili oni koji znaju, koliko treba vremena da ona procvijeta? Cvijet joj izgleda prekrasno pa sam nestrpljiva
![]() |
|
![]() |
|
MihaS ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 04 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 44 |
Pozdrav svima :-)
Do nedavno smo zivjeli u stanu, a kako smo se preselili u kucu sa velikom okucnicom nase (vise moje) zanimanje za biljkama je pocelo naglo rasti.
Molim neku dobru dusu za sjeme ove prekrasne biljke :-) I savijet kada je najidealnije za sjetvu Hvala! |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Ove godine sam sakupila i ja nekoliko mahunica caesapline. Stavila sam sjemenke 24 sata da se kvase u mlakoj vodi. Posadila ih i naprosto nisam mogla vjerovati kako su brzo već dvije nikle. Nadam se da ću ih uspjeti održati preko zime na stubištu.
|
|
![]() |
|
Evo jedne već ocvale ispred hotela, bila je puna suhih mahuna i još pokoji cvijet. Ja sam pobrala te suhe mahune i interesantno je kako ta mahuna pukne, savije se i iz nje ispadne sjeme, u svakoj mahuni ima tri - četiri sjemenke.
Slika cvijeta ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |