Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Oglasi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - hrast plutnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

hrast plutnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Afrodita View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 64
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Afrodita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 16:37
A joj baš šteta ako ne mogu uspjevaiti u kontinentalnom dijelu HR.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
TILjO View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 546
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TILjO Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 15:53
Dobio sam i ja nešto žireva, ali mislim da ti hrast plutnjak neće uspijevati u našoj hladnijoj kontinentalnoj klimi. Ja ga mislim imati u kući u nekakvoj bačvi i stalno održavati da ostane manje stabalce, nešto tipa bonsai. Preko ljeta, naravno, bude vani.
Malo sam istraživao... Preporučuje se sjetva u lonce, ali tako da se kasnije biljka presadi sa grumenom zemlje. Voli topla i suha mjesta u klimatskom pojasu masline, voli pjeskovita i kisela tla nastala od silikatnih stijena.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2008 u 12:57

Mima kada nadjes koji viska, slobodno šalji!!

Našao sam vec i mjesto di se biti posadit!!!

Na vrh
mima View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 320
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mima Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 22:14

Kora im je zanimljiva, baš su super stabla

P.S. nisam ja ispokapa ove rupeAngry

Ažurirao mima - 27 Prosinac 2007 u 22:15
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 22:10
Za ovo se odgovorimo!!! Imam mjesto gdje ce biti posaditi!!
Na vrh
mima View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mima Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 22:09

Evo ih, imaju 30 godina

Ažurirao mima - 27 Prosinac 2007 u 22:09
Na vrh
mima View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mima Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 22:07
Lani sam probala posaditi žireve i u jednoj godini narasli su 30 cm, a toliko je bio duboko i korijen. SVekrva mi to počupala, jer nije znala o čemu se radi, mislila je da su se žirevi sami usijali. U svakom slučaju trebalo bi ih posaditi u npr. kantu od cca 5 l i druge godine posaditi u zemlju.
Raspitat ću se malo detaljnije o tim hrastovima, navodno ih je ovamo donio pomorac iz Španjolske. Rastu na rubu rasadnika i priču o njima zna vrtlar koji ih je posadio. Pogledat ću za žireve i pod stablima koja rastu u parku i dosta su manja.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2007 u 20:26
Koliko brzo raste i koliko mjesta treba?
Na vrh
mima View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mima Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2007 u 18:42
Imam žireve hrasta plutnjaka, ukoliko ima zainteresiranih, prijave na pp.
Fotografije su objavljene pod "drveće".
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.