InoxCimina kućica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 28> |
Korisnik | |
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Inox, ograda je baš lijepa, kao i sve ostalo. Želim ti da brzo središ to koljeno, dobro sam iskusila što znači 'zatočeništvo' i gledati vrt kroz prozor, potpuno suosjećam s tobom.
E sad ono glavno da ne zaboravim..., Cimi jesi li zainteresirana za crveni kukurijek i bijelu kobeju, da ti spremim. Bilo bi dobro riješiti biljke prije Uskrsa. I na kraju, jako mi se sviđa vaš 'odred za čišćenje', ja bi tak nekome komandiralaaaa... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Inox, kažeš da ravniju oblicu nisi našao u šumi, po meni nisi ni trebao.Upravo ovako "nesavršena" je savršena
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Inox ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Proljeće već traje svuda oko mene, a najviše u "Ciminom raju" i oko meni još uvijek nedostižne "kućice". Bolno koljeno ne funkcionira i ne da mi iz stana. Teško izdržavam ovo neplanirano zatočeništvo. Bez veze, a koje je uopće zatočeništvo planirano. Srećom ovi su dani bez sunca pa se šuti i trpi. …a što kad se dani proljepšaju. Već mi padaju na pamet svakakva rješenja: paraglajder – otpada zbog akrofobije, helikopter – otpada jer puno troši, teleportiranje – otpada, još je uvijek samo SF. No, morat ću nešto smislit, a najviše se nadam da će koljeno kao pametnije popustit. Kako bilo da bilo, moram tamo. Prošli je vikend moj "odred za čistoću" MK, MS i MZ pod vodstvom i komandom moje Cimi bio tamo na zadatku. Prije odlaska dao sam mladima uputu - orezati voćke. Da Cimi nije bila sa njima, bio bih ozbiljno zabrinut da su me kojim slučajem razumjeli - odrezati voćke. Čim se Cimi vratila, to je bilo prvo što sam provjerio.Vidite dragi moji što čini nervoza zatočeništva. Bogzna kakve su sve nebuloze onda pričali članovi biznis akademije u Remetincu.
Čekajući izlazak iz zatočeništva pregledavam ponovno kontroliram, u dugom zimskom Time outu, sastavljen plan i popis radova sa kojima namjeravam započeti sezonu. Pri vrhu popisa je obnova lazurne zaštite drvenarije. Prva će na red, pred zimu završena balkonska ograda. Nju sa izradio u kombinaciji od autohtonih oblica bagrema i kestena te elemenata "lovačke ograde" nabavljene u "baumau". Oblice su još u proljeće, uz prethodno odobrenje, porezane u obližnjoj susjedovoj šumi, oslobođene od grana i grančica, donesene doma, kora oguljena pa ostavljene sušiti se do jeseni. Obnavljanje starih željeznih stupića, dorada, preinaka, varenje, zašita protiv korozije, štemanje ploče, ugradnja zalijevanjem cem. mortom, sušenje, ličenje i konačna montaža drvenih elemenata. Sav je to redoslijed radnji koje su odrađene da bi izgledalo ovako. Zamislio sam da izgleda rustikalno i "handrasto". Da li prehandrasto, prosudite sami". Nije da se opravdavam ali ravniju oblicu za dugački prednji gelender nisam uspio u šumi pronaći. Kak je tak je. ![]() uskoro na gelender stavljamo nosaće za žardinjere. Naručio sam kod Cimi slapove Surfinja. ![]() ![]() |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
prekrasno
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Moram li išta više reći do li: Pokazivala sam mojim kolegama s posla (naravno sa istim hobijima i zanimacijama) vaša djela. Zajednički komentar: Super!
|
|
![]() |
|
luna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 59 |
Super ideje, oduševljena sam!
|
|
![]() |
|
Inox ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
|
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
![]() |
|
andora2 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 377 |
Za jako puno stvari u životu nikada nije kasno a posebno za lijepr riječi.Ovaj forum sam kako ti kažeš posjećivala inkognito i uživala u preobrazbama Vašeg malog ovozemeljskog raja i pomislila ...eh da mi je malo ovakvog mira.
Povratak ili ne? stvar vlastitog izbora ja samo želim uživati u ovoj ljepoti . pozdrav |
|
Iskustvo je divna stvar.Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovo načinite.
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Tek sam se učlanila na ovaj forum, i prva dva dana grozničavo pretraživala teme o vrtu, cvijeću, razumljivo, prvi put imam svoj vrt. Onda sam zavirila ovdje, zavirila i...ostala. Zadivio me ovaj razvoj od male kućice do kuće s osobnošću, od puste ledine do malog raja!
A umjetnik je - umjetnik! I kad piše, i kad kuha, i kad od neobičnog oblika drva stvara umjetničke kreacije. Eh da, samo veliki umjetnik može prirodi dodati još više ljepote.. Zamišljam kako bi od sveg ovog "materijala" uistinu trebalo složiti lijepu i korisnu knjigu. Korisnu jer bi mnogima vratila nadu da ih negdje čeka "komadić svijeta" skrojen po njihovoj mjeri i da ga samo treba otkriti. No g. Inox se načitao pohvala ovdje, ali sve su to samo pohvale, samo riječi, a možda bismo mogli nešto više? Podržati ga, pomoći nekim vezama ili financijski da složi takvu knjigu? Forumaši hoćemo li u akciju? A to bi ga možda i vratilo.. ![]() |
|
![]() |
|
turinka ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 7 |
Prekrasno, prekrasno, ja sve to vidim tek sada kada je gotovo, tj.kad se Inox povlači.
A kako bi bilo lijepo da ljudi s mora stave slikice svojih konoba!? I to bih voljela vidjet! |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Meni ovaj dio jednostavno nedostaje
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Evo i ja moram reći da mi je iskreno žao, ali i ja kao i ostali poštujem tvoju odluku, iako se nadam da ćeš nas ipak ponekad obradovati ponekim samo tebi svojstvenim komentarom...
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
meni je baš žao
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Pa, sve što mogu reći jest, žao mi je iskreno.
Sretno!
|
|
![]() |
|
Ne Retriver Sara, ne radi se o lakom ili teškom snalaženju, niti o utjecaju toliko velikog broja, jer s time nisam nikada imao problema.
![]() Lp! |
|
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Dakle, ne znam što bih rekla. Znam da u društvu toliko velikog broja žena nije lako uvijek snalaziti se, ali bome nisam mislila ni da ćeš tako brzo odustati. Pa zar nekakav, barem minimalni daljnji suživot nije nikako moguć? Postoji li bilo što što bismo mogli učiniti, ili ne učiniti, pa da nam ostaneš?
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Inox, žao mi je! Preostaje nam nadati se da će nam Cimi na ovoj temi i dalje prezentirati tvoju kreativnost ...
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Žao nam je što odlazite, bili ste prava inspiracija. Upravo sam se sa MM divila vašim detaljima. Prekrasno i starinsko
![]() Komoda me podsjeća na moj dom i mladost, moji roditelji su imali hrastovu komodu i uvijek su mi lijepe ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Hvala i Vama i užasno mi je žao
|
|
![]() |
|
Dragi Inox, ja naravno poštujem tvoju odluku da nam odeš sa foruma ali sam to pročitala sa iskrenim žaljenjem. Meni je u tvom i Ciminom malom djelu raja bilo prekrasno. Nadam se stvarno da će bar Cimi nastaviti održavati ovu temu na životu iako (oprosti Cimi
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 28> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |