Zamioculcas |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 17> |
Korisnik | |
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Čitam vaše postove i zaista mi nije jasno kako to da su vam grančice istrunule u vodi. U uredu sam odrezala 4 grančice koje su se već bile pokunjile od prevelikog zalijevanja i stavila ih u vodu. Pustile su korjenje i ja sve 4 grane posadila u istu teglu jer se zamioculas voli gurati u posudi, a i ljepše i bujnije izgleda. Čekala sam nekoliko mjeseci i istjerao je 2 nove grane, a od jutros vidim proviruje iz zemlje još jedna.
![]() Kolegice u uredu su isto napravile kad su vidjele moj eksperiment i njihove grančice isto pustile korjenčiće u vodi, posadile su ih i sad čekaju podmladak. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Neće pa neće
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Lana "živa istina" zbilja sa Zamiom nemožeš "fulati" što se razmnožavanja tiče. S presađivanjem već da, pogotovo ako neznaš da se on voli "tiskati".
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ivna,jednom će uspjeti.Neki nikako ne mogu ljubičice zapelcati,tako u vodi,pa odmah list posade u zemlju.
Probaj oba načina sa zamiom.Probaj i listom.Mislim da je Voki pričao ,ili netko drugi,da se i listićem može razmnožiti.
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ivna da te utješim, i ja sam samo jednu grančicu bila posadila u zemlju i čekala dvije godine da druga potjera. Sada opet moram čekati da potjera i treća.
Mali je čudan ili lijen...
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Curke, hvala na ohrabrenju, bit ću ja ipak tvrdoglavija od njega pa da vidim onda
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Dobila sam ga i ja i pročitala na ovoj temi puno vaših savjeta i iskustava. Nadam se da neću puno griješiti (meni je puno zaljevanja kronična dijagnoza
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
hoya super ti je prinova. Morat ćeš se ipak suzdržati što se tiče polijevanja.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Kako znati kada ju presaditi? Mislim s obzirom da kažete da se voli tiskat
![]() Ja svoju nisam presađivala od kad sam ju kupila. |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Mačak,ja sam svog presadila kad je tegla pukla sa strane,od gomolja.
|
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Ok, može još čekati znači, ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
ja sam svoga presadila odma cim sam ga kupila... nevolim onu zemlju u kojoj cvijece bude u ducanima... a ni posude :D
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Maya:) ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 6 |
Pozdrav svima! Nova sam tu na forumu, a ukljucila sam se bas zbog ove slatke biljcice!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Za broj do dva veću.
Npr ako je stara vaza 10cm, presadi ga u 12 ili 14 cm veliku teglicu. |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
da ja sam isto presadila u malo vecu samo teglu bas kako ti je macak reko broj ili dva veca od predhodne
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Maya:) ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 6 |
Tnx, to sam i napravila!
A i moram se pohvaliti da sam kupila jos jednog zamica ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
ljudi! jel podnose zamici spricanje lisca s vodom?
vijecito sam zbunjena s tim spricanjem na koje biljke pozeljno,a koje se ne smije.. ![]() |
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Zamić pušta žile u vodu?Znam di ga ima.Idem u krađu.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
massha podnosi spricanje lisca vodom ja ga svaki dan spricam
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |