bakin vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imam i ja stolček za takve poslove. Moj je nešto niži, doduše. Najprije mi je bilo glupo tako plijeviti, al mi svekrva rekla da ne budem luda, koga briga što susjedi misle, treba čuvat kičmu dok je zdrava. Pametno zbori žena.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Bah, nastavila sam jučerašnji posao. Još mi je malo ostalo, ali... kako kaže MM: Ne pretjeruj! A na suncu toplo, dušu dalo da čovjek sjedi i pusti mozak na pašu! |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Baka u punoj ratnoj spremi, stoličica, rukavice, oko vrata mobitel - ništa nas ne smije iznenaditi.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Danas sam imala puno više planova no što sam ih uspjela ostvariti. Krenula sam opljeviti cvjetnjak. Zemlja je taman toliko mokra da se motičicom lijepo mogla "dizati" trava, busenje. Ali.... Naravski da ide puno sporije....
Zato više volim stajaće radove - šišanja. No kako mi je "pomoćnik" odjednom postao išijatičar, to sam krenula sama....Nadam se da ću sutra nastaviti jer slijedeći tjedan ne čeprkam po zemlji!
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
bako, vrijednice pa stvarno si se naradila
![]() dok ja pokušavam bršljan skinuti sa voćaka i drveća jer uništava čega se dotakne i uništiti ga vi se borite sa šišanjem..jako je progresivan šta jest jest volim vidjeti slikovni prikaz radova, dakle čekam ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Pecika, kod mene je sve staro bar 50 do 70 godina! Ali strpljenja. Bršljanu treba dok se primi a onda....odjednom ga ima previše! |
|
![]() |
|
Pecika ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 78 |
Bas je lijepo opisano... I vidi se da si jako marljiva...morat cu i ja ovih dana otvorit svoj dneevnik...jedno pitanje koliko godina ti raste taj brsljan jer bi ja posadila ga uz kuću staru al neznam koliko mu treba da tako veliki naraste??
|
|
![]() |
|
Korijenko jesam, pokupila tvoj savjet za posude.I izbacila van. Slušam ja iskusne!
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Bako vidim da si primjenila moju ideju o posudama za sijanje - plastike od mesa. Nadam se da si ih sve izbacila van.
Znam kakav ušasan posao imate kad čistite bršljan i javoriku. ja sam imala jednu veliku u vrtu i borila sam sa stalno s njom da se ne širi, pred par godina smo ju posekli. Iskopavanje, mislim detaljno svo korjenje iz zemlje trajalo je cca tjedan dana. Katastrofa
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
lukaccc ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
i ja sam pelargonije iznio van iz podruma. isto su takve no svake se godine oporave i cvatu ko lude, a stare su neznam koliko(jos ih moja baka imala). a one na prozorima će mi staklo probit kakve su rastu:D
a vidim svašta se kod tebe radi.neka neka. |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
bako
![]() ![]() |
|
![]() |
|
I jedno i drugo!
![]() Nekako je dnevnik dobio svrhu, obzirom da ove godine sve radimo sami. Lani su početni udarac dali "dva mlada i jaka" a mi održavali. Ove godine sam zaključila da nema smisla i MM se složio. I tako...
Ali eto kiša pa od daljnjeg nastavka ništa slijedećih dana.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Baka, ne znam čega si se ozbiljnije uhvatila, uređivanja vrta ili pisanja dnevnika
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Baka ovo je pravi posao, i mislim najgori u vrtu, ja imam samo jedan dio zida u bršljanu i znam koliko smo toga ošišali, a tek oleandri i lovor, dobro obavljen posao, a sad možeš polako...
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Hvala Baka, vjerojatno je i bila riječ o gliciniji. Smjestiću vršljan uz ogradu, želim da mi prekrije obradu, da bude prava zelena ograda.
![]() |
|
![]() |
|
Ne znam na koje slike misliš? Ali u pitanju je i jedno i drugo!
![]() Sloj puzavih grana bršljana može biti debeo dobrih 30 cm, ako ga se godinama šiška samo površinski. Svako toliko ga treba skresati "do daske". A nama se penje po vanjskom zidu terase, prva slika odmah iza miniruža u vazi. Tamo si je dao maha... kao i na onom komadu željezne konstrukcije, koju sam jučer šišala.Zaboravila sam ju snimiti prije...
Lovor je pak druga priča. Ono "deblo" koje sam slikala s pokušajem piljenja je samonikli lovor.Krasno je "pokrio" pogled na šupu i tek sam jesenas primjetila da se već pretvara u stabla
![]() Iz mog iskustva s bršljanom on ipak ne može iskriviti ogradu, ali može razbiti zid ako se uvuče u pukotine. Glicinija je ta koja "lomi".
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Uh, kakva velika radna akcija, draga Bako!! Baš ste se naradili i namučili, ali rezultati se vide!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Baka, vidim opet je aktualan dnevnik, baš si dobro opisala sve radove i svog "neprijatelja" br. 1 bršljan, a lovor ti je vjerujem "neprijatelj br.2".
Smeća hrpe, ali nakon toga ipak se u dvorištu vidi da je očišćeno, ja budem jako ponosna na svoj rad, pa vjerujem da si i ti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Zar bršljan može biti tako debeo, ili je to lovor?
![]() Je li istina da bršljan može iskriviti ogradu, ili je to neka druga loza bila u pitanju? ![]() |
|
![]() |
|
Mah, ja sam zato "posvojila" šišalicu, jer MM šiša sa škarama a s njima ne možeš nikad drastično i onda se bršljan i lovor tako nagomilaju da više ne može čovjek s njima na kraj!Eto u času je živica postala bogata "deblima" debljne cca 6/7 cm u promjeru. Izvalit će nam zid....
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |