Potentila |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imam bijelu, roza, žutu i narančastu potentilu. Nisam svima "potrefila" mjesto pa ću neke morati presaditi. Inače, jako zgodan mali grm koji dugo cvjeta. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Nikad čula za ovaj grm a vidim da je jako lijep. Našla neke slike... Ima li tko od vas ovo? Vjerovatno ima Cimicifuga pisala je o njoj.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ja sam svoje kupila kada su već cvjetale, ali mislim da one "od malena" cvjetaju. Kod mene godišnje rastu 10 - 15 cm.
|
|
![]() |
|
lana30 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 11 |
Interesuje me koliki joj je godišnji prirast i da li prve godine procvjetaju ?
|
|
![]() |
|
lana30 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 11 |
Hvala na savjetu .Nadam se da će uspjeti
|
|
![]() |
|
POTENTILLA FRUTICOSA – petoprsta
To je manji grm koji može izrasti maksimalno 1 m u visinu Uspjeva na sunčanim položajima. Cvjeta od 5. do 8. mjeseca. Cvijetovi mogu biti bijeli, žuti, roza i narančastocrveni. Sorta sa roza cvijetovima je nešto niža od ostalih. Uspjeva na svakom normalnom, dobro dreniranom tlu, kojemu se svake godine doda malo komposta pa drugog gnojenja niti ne treba. Kontinentalnu zimu dobro podnosi Iako je biljka za sunčane položaje i dobro podnosi povremeno kraći suši preriod, ipak ju je potrebno zalijevati. Razmnožava se reznicama u kasno proljeće ili ljeto. |
|
![]() |
|
Da,to je ta
|
|
![]() |
|
Da li se radi o listopadnom grmiću Potentilla fruticosa?
|
|
![]() |
|
Prije svega pozdrav svim forumašima i veliko hvala za savjete u održavanju vrta
Naime kupila sam nekoliko sadnica potentile ,i zanima me da li traži posebne uslove ? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |