Slonova noga - Nolina recurvata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 15> |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Presaditi obavezno,noline vole plitke posude.Kad je presadiš naredne tri do četiri sedmice nemoj prihranjivati jer u novoj zemlji će imati dovoljno hranjivih sastojaka.Tek nakon toga prihrani
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Hvala drage moje na savjetima. Kad se samo sjetim kak je bila lijepa. Na ovoj temi sam i već prije pročitala savjete za zalijevanje, pa sam ga reducirala, što je vidljivo i po izgledu površine zemlje.
Svakako ću je , kako mi savjetujete presaditi, u manju teglu i u novu zemlju. Ova , u kojoj je sada je originalna, u kojoj je kupljena, ali onda su bile tri lukovice. Kaj mislite da ju malo prihranim?
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Sara, moja nolina s otprilike toliko listova je otprilike 5 godina stajala na mjestu, valjda meni prkoseći jer joj nisam dovoljno adekvatne pažnje pridavala. E onda sam se razljutila
![]() |
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
šteta,uvijek mi je tužno vidjeti jadnu biljku.........probaj ju presaditi u manju teglicu,ona ne voli puno zemlje i veliku komociju za korjenje.......i stavi ju na svjetlo mjesto i ne pretjerivati sa zalijevanjem...........nadam se da će se oporaviti.....
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
pa ja ju ne bi bacila, dok je koliko toliko živa uvijek ima nade.Lako ćeš ju baciti, ako ne bude niš od nje.Drži se gonjih savjeta pa ćeš vidjeti.....samo nemoj previše zalijevati.........
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
ievo i mene...nolina traži što manje vode, redovito prskanje lišća i ljeti i zimi i plitku posudu. Svijetlo mjesto ali ne na direktnom suncu. Ništa joj ne smeta ako je u grijanoj prostoriji, važno da se redovito prska. Pogledajte ako želite u mom vrtu na strani 38........
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
A meni piše ako je premalo vode, dakle "sad znam da ništa ne znam"
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mali_buda ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Čini mi se da ti je ta tegla malo preduboka, jer nolina treba plitku teglu i voli da joj korijenje bude sputano, no to nije razlog sušenju lišća! Lišće se suši ako se previše zalijeva. |
|
![]() |
|
mali_buda ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Ne smiješ je prati u vešmašini :)
|
|
![]() |
|
Jučer sam dobio na poklon predivnu nolinu. Volio bi staviti sliku da ju vidite, samo ne znam kako?
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ikrokar, dobro došla. S toliko cvijeća vidim stiže ozbiljna zdrava konkurencija.
No da se nadovežem za nolinu. Slažem se s tobom. Ja sam isto dobila jednu malecku, a sada je prava ljepotica. Ne zaljevam je previše, možda jednom tjedno, iako je kod mene toplo. Mislim da joj paša jako svjetlost, pa čak i malo sunca koje dođe na nju kad je sunčan dan.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Draga stavi je na najhladnije mjesto u stanu i zaliti malčice svakih mjesec dana i mora se oporaviti, od moje mame je isto tako izgledala pa smo je oporavile na ovaj način.
|
|
![]() |
|
andreaf ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
![]() |
|
preporučam i redovito prskanje lišča......
|
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
ovisi kako naletis gdje nekad zna se naci ful povoljno a nekad skupo do bola... najbolje ti cekat priliko ko i ja
![]() |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Nina ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 233 |
koliko se kreću cijene nolina, odraslih, velikih otprilike 1,5 m? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |