|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970 89> |
Korisnik | |
kelismeli ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 35 |
![]() |
ei ja idem dana po 2 nove......sad ih imamo 18..kada ih slikam ču ih stavit na forum...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
![]() |
ove sam orhideje slikala sa mobitelom pa nisu baš čiste slike a i učim se u stavljanju slika pa mi nemojte zamjeriti
![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
[IMG]http://www.imagesforme.com/upload/ea87b21c.jpg" />
orhideja zagrebhttp://www.imagesforme.com/upload/ea87b21c.jpg" /> |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() |
Imam 3 mace. One ne diraju moje cvijeće. Samo ponekad kopaju zemlju ako ih ne čujemo na vrijeme kada traže van. |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
![]() |
Lili dracena ne ide ako imas mackicu, jer je za mace opasna, bar su meni tako rekli.,
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
![]() |
drage moje i ja kupila jadnu orhideju u baumaxu...stvarno ih ima dosta, lijepe i zdrave biljčice
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() |
Vidjela sam katalog baumaxa. Nitko ne ide da mi kupi dracenu, drvo ljubavi, neku trajnicu i možda koju orhideju. Bit će sigurno još toga.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
sutra se u os otvara baumax
što se tiče beba orhideja ,ja sam odrezala keiko i stavila u suprat za orhideje malo je zamaglila destiliranom vodom i pokrila pvc vtrečicom za zamrzivač,tako sam ju redovitao zamagljivala i pstalno je bila prekrita vrečicom jedno mjesec dana
kada sam primjetila da se dobro prilagodila skinula sam vrečicu,i nastavila zamagljivati
sada je još uvijek mala ali već ima dvije cvijetne grančice
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() |
i ja kupila u baumaxu 2 orhidejice :) nisam mogla odoliti da ne odem :D
lilie lana ti je sve rekla ;) |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
lilie kupi supstrat za orhideje, imaš ga u baumaxu i odmah posadi tvoje keikije. Posadiš tako da korjenčići obavezno budu u supstratu, možeš i odrezani dio stapke. Kad ga posadiš keik zalij, ali nakon toga nemoj često zalijevati kao odraslu orhideju jer mu je potrebno dosta vremena da se adaptira. Potrebno je često špricati vodom da se stvori potrebna vlaga oko biljke.
|
|
![]() |
|
![]() |
Moja phala ima keiko. Sada kad sam čitala vaše komentre išla sam ju pogledati i vidjelada to nije jedan nego dva kaika svki ima 4 lista i 3 korjenčića dugačkih 8 cm. Nisam znala kada se treba odrezati i posaditi. Gdje se može nabaviti zemlja za njih?
Kako da ih posadim? Korjenčići ostaju vani a odrezani dio stapke u zemlju, da li tako?
|
|
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
minimode čini mi se da je ipak malo previsoka cijena od 170 kn za dendrobium. Treba pričekati sniženje jer sam predivan prošle godine kupila za 59 kn.
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
![]() |
zato ja nikako do baumaxa, jer bi mi se desilo što i tebi lana,
![]() iako sam jučer bila u mbm i za oko mi zapela jedna predivna, krasna, preljepa dendrobium orhideja, joj kako je ljepa i bilo ih je više u raznim nježnim nijansama, tek su dobili a cijena?? cijena me spustila na tlo 170kn.
Mislite li da je to previše?
Lana hvala na odgovoru
![]() ![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
![]() |
Bila jutros u našem Baumaxu. Izbor phalova po 29 kn fantastičan, a orhideje u izvrsnom stanju. Problem mi je naravno bio pored toliko raznoraznih boja koju odabrati. Otišla sam ih samo pogledati Nemam pojma kako ali dvije su se utrpale u korpu i došle sa mnom doma.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Kad keikiju narastu korjenčići do 2-2,5 cm odreže se stapka jedno 1.5 cm ispod i iznad keikija i stavi u supstrat za orhideje. Ovo je kod phalova, npr. kod dendrobiuma se keiki mora sa strane odvojiti skalpelom ili nožem jer drugačije raste od ovog kod phalenopsisa. U kućnim uvjetima jako sporo napreduje. Kod onih koji imaju male kućne plastenike to ide brže.
Prošli put je i u Osk bila ovakva akcija phalova, bila sam ali su bili u jadnom stanju tako da nisam ništa kupila. Sad opet ima po cijeni 28,99 koju ne navela Nikolina, nisam bila pa ne mogu ništa reći kakve su kvalitete. Namjeravam otići, možda su ovaj puta bolje nego prošli put. |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
![]() |
cure hvala vam za info o keku, i šta se dalje dešava sa kekom??
jel se mora odvojiti od matične biljke i stavi u supstrat??
(
![]() ![]() nećete vjerovat: jedno vrijeme su orhideje u baumaxa bile po 15kn, ali i ovo gore navedeno je super cijena..
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
![]() |
i ja imam tu informaciju za baumax |
|
![]() |
|
![]() |
gde se to u osijeku mogu kupiti orhideje za 10 kn ?
sada je u baumaxu orhideja procvjetana za 29,00 kn
ali treba doćo do osijeka
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |