Zumbuli - Hyacinthus |
Odgovori | Stranica <12345 14> |
Korisnik | |
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj me drzati za rec, Arwen, ali za bocune s vodom, mislim da ti trebaju vec isforsirane lukovice (koje su prosle period na tamnom i hladnom).
One su u prodavnici dugo bile na toplom i svetlom i sigurno su vec krenule. Ja sam barem po trgovinama ovih dana videla da su lukovice zumbula sve vec krenule. Za razliku od lukovica tulipana ili narcisa, sto je zanimljivo. Mozes kako hoces, u kalj ili u zemlju, skupa ili pojedinacno, u frizider ili ne. Forsiranje si vec radila. Ako su krenuli, posadi ih samo nesto dublje. Ako nisu forsirane lukovice (verujem da nisu, jer se forsirane lukovice zumbula prodaju pojedinacno, skupa sa tom staklenom posudom) moraju proci period na hladnom i mracnom. Poz. |
|
Aglaja
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
thanks!
lipo ću onda stavit jednu lukovicu par tjedana u frižider pa u bocun a druge dvije ću posaditi i na balkon |
|
|
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arwen, Frida je radila s bocunom. Ona ce ti bolje uputstvo dati.
Imam dva od 1/2l. Ali, volim i vino, ne samo cvece. |
|
Aglaja
|
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako smem primetiti, cika Frojd bi rekao da nasa Maso zeli bebicu! |
|
Aglaja
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....hehehehe tek sada vidim ovaj post, Aglaja ti si legenda ....pa cuj mozda si i u pravu
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arwen ne znam kolike su ti lukovice, ali moja (
žutog zumbula) nije stala u bocun od 1/2 l već veliki od
litre...lukovicu sam u vodu stavila sigurno još u desetom mjesecu ( ne
znam točno kada, ali davno mi se čini) i evo tek sad vidim malo zelenog
da probija...moram reći i ovo...nakon čitanja Masinog posta o pelcanju
benjamina u zatamnjenoj staklenci nekako mi došlo ( pošto lukovica brzo
pustila korijenje, ali nikako da krene) da i ja zatamnim bocun...pa sam
stavila tuljak od tamnijeg papira oko bocuna...i nakon toga lukovica
krenula...to sam sebe uvjerila i činjenicom da kad sam prije tako
radila da sam lukovicu stavljala u grlo jedne plave vaze koju više
nemam i zumbul je cvjetao....
sad ne znam koliko to ima veze, ali to je moje zapažanje ove godine....ništa te ne košta da zatamniš bocu... |
|
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
frida, i sa mojima je slicno, i ja sam u desetom mjesecu stavila lukovice u one vazice, jedna je napunila punu casu korjenja ali jos na vrhu nije probila, a ove dvije imaju jako malo korjenja dolje ali su pocele gore probijati...
...i moje su jos uvijek u mraku...poklopila ih sa onim kutijama u kojima su kupljene vazice...bas me zanima sta ce od toga biti (iako ne bih rekla da ce to cvjetati za Bozic) |
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo, i ja sam neki dan procitala kratko uputstvo koje se daje sa lukovicom zumbula i tom staklenkom. I one moraju u mrak i na hladno.
|
|
Aglaja
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i treći je plavi,vidim da je srednji neki roza?
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da ,bas tako a od ovog treceg izgleda nema nista ali mi ga bilo zao ostaviti pa i njega ponijela sa sobom
|
|
koga ,kome i šta... |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Spremiš lukovicu pa će biti sljedeće godine
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neka ga sad za sad u kuci
pa cu vidjeti sta dalje shasha jeli on moze u vodi da stoji |
|
koga ,kome i šta... |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako to misliš? lukovica da u vodi bude?
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma neznam jeli lukovica od zumbula mogu da stoje u vodi i da cvjetaju ili neke druge
|
|
koga ,kome i šta... |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš smo o tome na kavi(u Zg) raspravljali.Mislim da je vepar objašnjavao kako to ide.Poslat ću ga tu da ti pojasni,ako je on bio?!!
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dina mogu zumbuli,amarilisi,krokus, narcisi...i detaljnije informacije: http://www.extension.umn.edu/distribution/horticulture/DG1116.html slika sa net-a |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo nas u isto vrijeme,Donata
Jesi ti tako probala,ja nisam,stalno si pričam bude,budem,a nikako.
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Donata |
|
koga ,kome i šta... |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam...Nekako mi žao jer nakon cvatnje lukovice nemaju nikakvu vrijednost... |
|
Odgovori | Stranica <12345 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |