Korisnik |
Tema Pretraga Opcije teme
|
anči39
Neukroćena biljka
Status: Offline
Bodovi: 3042
|
Objavljeno: 10 Ožujak 2010 u 18:31 |
za to nisam čula
|
 |
Sponzorirani linkovi
|
|
 |
kelismeli
Nedavno posijan
Bodovi: 35
|
Objavljeno: 11 Ožujak 2010 u 15:51 |
ok, puno hvala
|
 |
minimode
Odrastao grm
Bodovi: 1418
|
Objavljeno: 11 Ožujak 2010 u 15:59 |
hm, taj "keko" mi nije jasan, ima li tko sličicu da mi zorno predoči?
moja 3. pala, upravo tjera novu grančicu iz onog glavnog/baznog dijela je li to keko?
ili: na drugoj pali na već procvaloj grančici pri samom početku te grančice nije se razvio cvjetni pup, već mi se čini da će to biti bočna grana jel to keko?
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
|
 |
minimode
Odrastao grm
|
Objavljeno: 11 Ožujak 2010 u 18:11 |
evo i sličica:
"na grančici grančica"
"bazni dio"
ili "keko" nema nikakve veze s ovim? 
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
|
 |
pčelica7
administrator
Bodovi: 1966
|
Objavljeno: 11 Ožujak 2010 u 19:16 |
minimode napisao:
hm, taj "keko" mi nije jasan, ima li tko sličicu da mi zorno predoči?
moja 3. pala, upravo tjera novu grančicu iz onog glavnog/baznog dijela je li to keko?
ili: na drugoj pali na već procvaloj grančici pri samom početku te grančice nije se razvio cvjetni pup, već mi se čini da će to biti bočna grana jel to keko? |
ima na temi "bolesne orhideje" na str.3 Nikolina je stavila jednu fotkicu pa tamo možeš vidjeti keiki
i ja sam ga tamo prvi put vidila
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
 |
anči39
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 11 Ožujak 2010 u 22:39 |
koliko ja vidim to je nova grana sa novim cvijetovima ,sačekajte još malo pa čete vidjeti dali se stvaraju pupovi ili listići ,ja bih to prskala sa destiliranom vodom
ako se stvore listići dobit čete novu orhideju
na baznom dijelu stvaraju se stapke za cvjetanje i to treba prskati
pozdrav! 
|
 |
Fify
Nedavno posijan
Bodovi: 27
|
Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 01:03 |
moja je umrla :(
nije fer, baš sam joj se veselila....i sad jedva čekam da kupim drugu....
mada, malo sam obeshrabrena
|
 |
tatjanabajcic
Neukroćena biljka
Bodovi: 3874
|
Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 07:43 |
Meni je takav izdanak iz korijena istjerao i da vidite kako cvijeta, puna je cvijeta, samo nije jako velika
izrasla./Tatjanino cvijece/
|
 |
lana2
Neukroćena biljka
DONATOR
Bodovi: 4717
|
Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 08:47 |
minimode kod tvoje orideje nije keiki nego raste nova bočna cvjetna grana, a i ovaj izdanak u baznom dijelu je nova cvjetna grana. Evo kako izgleda keiki na phalenopsisu - već se vide mali korjenčići (slika posuđena s net-a)
|
 |
anči39
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 17:41 |
sviđa mi se
|
 |
Nikolina
Novo sjeme
Bodovi: 16
|
Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 19:58 |
Poruka za Minimode, lana2 ti je dobro rekla, to su male grančice na kojima će biti cvjetovi... Ja se moram pohvaliti, iako mi donja orhideja izgleda kao da odumire, na cvjetnoj stapki osim keikia, raste još jedna cvjetna grana... samo da to ne iscrpi skroz ono malo matične biljke koja je ostala... Svih pet orhideja mi sad ima cvjetne grane, čim procvatu poslikati ću da se pohvalim... Imam želju skočiti do Baumaxxa, sve orhideje raznih vrsta su 28.99 kuna...
|
 |
anči39
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 21:34 |
gde se to u osijeku mogu kupiti orhideje za 10 kn ?
sada je u baumaxu orhideja procvjetana za 29,00 kn
ali treba doćo do osijeka 
|
 |
anči39
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 21:36 |
i ja imam tu informaciju za baumax
|
 |
minimode
Odrastao grm
|
Objavljeno: 13 Ožujak 2010 u 11:01 |
cure hvala vam za info o keku, i šta se dalje dešava sa kekom??
jel se mora odvojiti od matične biljke i stavi u supstrat??
(  nakon ove informacije mislim da ću sve znati o phalama  )
nećete vjerovat: jedno vrijeme su orhideje u baumaxa bile po 15kn, ali i ovo gore navedeno je super cijena..
|
O. Wilde
|
 |
lana2
Neukroćena biljka
DONATOR
|
Objavljeno: 13 Ožujak 2010 u 19:18 |
Kad keikiju narastu korjenčići do 2-2,5 cm odreže se stapka jedno 1.5 cm ispod i iznad keikija i stavi u supstrat za orhideje. Ovo je kod phalova, npr. kod dendrobiuma se keiki mora sa strane odvojiti skalpelom ili nožem jer drugačije raste od ovog kod phalenopsisa. U kućnim uvjetima jako sporo napreduje. Kod onih koji imaju male kućne plastenike to ide brže.
Prošli put je i u Osk bila ovakva akcija phalova, bila sam ali su bili u jadnom stanju tako da nisam ništa kupila. Sad opet ima po cijeni 28,99 koju ne navela Nikolina, nisam bila pa ne mogu ništa reći kakve su kvalitete. Namjeravam otići, možda su ovaj puta bolje nego prošli put.
|
 |
lana2
Neukroćena biljka
DONATOR
|
Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 14:05 |
Bila jutros u našem Baumaxu. Izbor phalova po 29 kn fantastičan, a orhideje u izvrsnom stanju. Problem mi je naravno bio pored toliko raznoraznih boja koju odabrati. Otišla sam ih samo pogledati Nemam pojma kako ali dvije su se utrpale u korpu i došle sa mnom doma.  Slike su na cvijeće foto - slike mojih orhideja.
|
 |
minimode
Odrastao grm
|
Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 16:51 |
zato ja nikako do baumaxa, jer bi mi se desilo što i tebi lana,  problem mi je gdje ih smjestiti....
iako sam jučer bila u mbm i za oko mi zapela jedna predivna, krasna, preljepa dendrobium orhideja, joj kako je ljepa i bilo ih je više u raznim nježnim nijansama, tek su dobili a cijena?? cijena me spustila na tlo 170kn.
Mislite li da je to previše?
Lana hvala na odgovoru  idem pogledati cvijeće foto... 
|
O. Wilde
|
 |
lana2
Neukroćena biljka
DONATOR
|
Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 16:57 |
minimode čini mi se da je ipak malo previsoka cijena od 170 kn za dendrobium. Treba pričekati sniženje jer sam predivan prošle godine kupila za 59 kn.
|
 |
lilie
Trajnica
Bodovi: 2319
|
Objavljeno: 15 Ožujak 2010 u 00:21 |
Moja phala ima keiko. Sada kad sam čitala vaše komentre išla sam ju pogledati i vidjelada to nije jedan nego dva kaika svki ima 4 lista i 3 korjenčića dugačkih 8 cm. Nisam znala kada se treba odrezati i posaditi. Gdje se može nabaviti zemlja za njih?
Kako da ih posadim? Korjenčići ostaju vani a odrezani dio stapke u zemlju, da li tako?
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
 |
lana2
Neukroćena biljka
DONATOR
|
Objavljeno: 15 Ožujak 2010 u 07:47 |
lilie kupi supstrat za orhideje, imaš ga u baumaxu i odmah posadi tvoje keikije. Posadiš tako da korjenčići obavezno budu u supstratu, možeš i odrezani dio stapke. Kad ga posadiš keik zalij, ali nakon toga nemoj često zalijevati kao odraslu orhideju jer mu je potrebno dosta vremena da se adaptira. Potrebno je često špricati vodom da se stvori potrebna vlaga oko biljke.
|
 |