Korisnik |
Tema Pretraga Opcije teme
|
rose
*Moderator Foruma
Moderatorica
Status: Offline
Bodovi: 5598
|
Objavljeno: 08 Ožujak 2010 u 16:42 |
orhideja izgleda zdravo,u malo vremena 2 zaljevanja i špricanje listova su puno za orhideju,sto moze dovesti da listovi pozute.
ovde ima iskusnijih od mene pa se nadam da cete dobit još savjeta.
|
|
 |
Sponzorirani linkovi
|
|
 |
Merry Gentry
Novo sjeme
Bodovi: 3
|
Objavljeno: 08 Ožujak 2010 u 15:04 |
Drage moje, pozdrav svima! Ja sam nova ovdje i ovo mi je prvi post - nemojte zamjeriti na neiskustvu ili možebitnim "glupim" pitanjima. Jučer sam nakon dugooo premišljanja napokon kupila orhideju ( nemam baš neko iskustvo s cvijećem, a čula sam i da su zahtjevne pa sam ih izbjegavala ). Pročitala sam gotovo sve što ste dosada napisale ali još mi dosta toga nije jasno...da ne duljim evo fotogreafija moje orhideje pa molim sve savjete!     Uglavnom zanima me je li mi orhideja zdrava, što je ovo koriijenje što izlazi izvan posude ( pretpostavljam da su to zračni korijeni ) i smijem li ih močiti kada zalijevam orhideju.Jučer sam ju samo stavila u cvijetnjak kada sam ju donijela kući i smjestila u blizinu istočnog prozora. Danas sam joj pošpričcala listove i stavila malo vode u teglicu u kojoj se nalazi ova prozirna tegla u kojoj je cvijet.Mogu li tako nastaviti sa špricanjem i zalijevanje svakih 10 dana ili radim nešto pogrješno? Brine me izgled ovog najmanjeg lista - vidi se dobro na jednoj slici, nije onako mesnat i čvrst kao ostali listovi i čini mi se da je počeo žutjeti po rubovima - što da radim? Hvala!
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
Bodovi: 2055
|
Objavljeno: 08 Ožujak 2010 u 12:56 |
pa ja i da mi uslikas tu sto kazes da je kesten orhideja izbliza da vidim kao izgleda :)
|
Per aspera ad astra.
|
 |
tatjanabajcic
Neukroćena biljka
Bodovi: 3874
|
Objavljeno: 08 Ožujak 2010 u 11:03 |
Kesten orhideja mi nije procvala ona ima kao kostica splostgen neki gomolj, i gore strse listovi, ta kazu da ne cvate, a nigdje ne mogu naci opis pa cak ni u encikolopediiji.Ova sto cvate je obicna orhideja.
|
 |
anči39
Neukroćena biljka
Bodovi: 3042
|
Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 23:55 |
orhideja je moj najdraži cvijet
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
|
Objavljeno: 05 Ožujak 2010 u 18:49 |
ta kesten orhideja kako si ju nazvala to je ona do phalenopsisa sto je procvao (inace predivan je :) )? da mi je bar vidit ju izbliza ne vjerujem da ne cvjeta ta orhideja vise...
|
Per aspera ad astra.
|
 |
tatjanabajcic
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Ožujak 2010 u 17:25 |
Zvjezdna orhideja je na foto Tatjanino cvijece, samop je
dana slikana sa spustenim roletama, pa je malo tamna, ali je
super, grana je iozrasla kraca, ali cvijeta prekrasno.
Javi se ako ti mogu pomoci, posalji na pp ako nesto trebas.
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
|
Objavljeno: 05 Ožujak 2010 u 17:11 |
ajde stavi molim te sliku ako mozes od te orhideje da vidimo koja je :) ta sto ne cvate...
anibas neznam za to ja pocela prije dvije godine njih kupovat tako da neznam dali ih ima tamo nisam nikad cula
|
Per aspera ad astra.
|
 |
tatjanabajcic
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Ožujak 2010 u 15:45 |
Cure moje svaka orhideja uspjeva, iidite na Tatjanino svijece pa cete vidjeti, jer moja orhideja je jedna cvala u 8 mj, tad sam je dobila, adrugu sam kupila na izdisaju, evo je cvate, svaki dan je spricam navecer jer stanujem u stanu sa centralni, i njoj pase i toplina ali
i vlaga,
Ja kupim cvijece koje je na izdisaju, pa ga dalje sama
uzgajam, jer tako dobijem uvijek dobar cvijet, a ja mu
dajem puno puno ljubavi i eto sada imam i od Sare dvije
orhidejhe kako ja kazem na bolnickom lijecenju.
Imam samo jednu koja je slicna jako tgesko reci kao splostgena kostica i prodavacica mi je rekla da je to
kesten orhidjai da ne cvate, vidjeti cu, a imam jos jednu sa sitnim listovima i mislim da ima sitan bijeli cvijet.
|
 |
SILVIJA VIDRA
Nedavno posijan
Bodovi: 68
|
Objavljeno: 05 Ožujak 2010 u 07:07 |
Bok, i ja sam vam nova ovdje, i mene vam isto drži želja za orhidejama ali nikako da uspjevaju u mojoj kući pa ih samo gledam u dučanu jer mi ih je žao uništiti
|
 |
anibas
Novo sjeme
Bodovi: 1
|
Objavljeno: 04 Ožujak 2010 u 22:33 |
Bok
vidim da ovdije ima poznavaoca orhideja. zanima me ako je netko nekad bio na otoku sv. Petar, pokraj Ilovika. navodno tamo rastu neke jako rijetke vrste orhideja. možda me možete uputiti na neku literaturu za bolju informaciju.
unaprijed zahvaljujem
|
 |
kelismeli
Nedavno posijan
Bodovi: 35
|
Objavljeno: 04 Ožujak 2010 u 21:32 |
ja imam dvije mini orhideje i phal-ove, neznam kako druge vrste orhideja podnose život u stanu..
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
|
Objavljeno: 04 Ožujak 2010 u 17:14 |
heh tako i mene primilo i ne pusta me... danas sam opet novu kupila :D dobrodosla :)
|
Per aspera ad astra.
|
 |
kelismeli
Nedavno posijan
Bodovi: 35
|
Objavljeno: 03 Ožujak 2010 u 22:58 |
bok, ljudi, ja sam nova tu... moja ljubav prema orhidejama je počela prije godinu dana, kada sam mami za rođendan kupila jednu rozu. danas ih imamo 17. sve su različite boje i prekrasne su
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
|
Objavljeno: 01 Ožujak 2010 u 22:22 |
to su vande vidjela sam ih i ja i oci su mi ispale... samo one tesko cvijetaju u kucnim uvjetima takod a se bas ne isplati kupovati ih... mogu biti i u staklenoj posudi... ja sam naivno mislivsi da ce mi cvjetati jods prije jedno dvije godine kupila ocvjetalu vandu naravno tek kasnije procitala da nis od toga tako da mi stoji doma u toj staklenoj vazi i to je to :D
|
Per aspera ad astra.
|
 |
mrvica
Već proklijao
Bodovi: 160
|
Objavljeno: 01 Ožujak 2010 u 21:21 |
e na ove sam ja orhideje mislila u prethodnom postu, i ja sam ih vidjela, očarale su me, ti si matilda bila spremnija pa si ih uslikala, super da ekipa vidi o čemu mi to  a stvarno se ima što vidit, još kad bi nam tako u stanu uspjevale...
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke."
Mt, 6,34
|
 |
bergenia
Trajnica
DONATOR
Bodovi: 2776
|
Objavljeno: 28 Veljača 2010 u 20:08 |
Baš krasan prizor!
|
 |
matilda
Mladi grm
Bodovi: 540
|
Objavljeno: 28 Veljača 2010 u 19:59 |
pozdrav svim ljubiteljima orhideja! malo sam prošetala po ovoj temi i moram reći da sam ljubomorna kad sam vidjela kako vam lijepo uspjevaju. imala sam ih nekoliko, ali jednostvano me ne vole  nemam sreće sa njima. u trgovini kad ih vidim ne mogu proći pored njih bez da barem malo ne zastanem i divim im se. evo jednog primjera iz bauhausa,viseće orhideje:
|
 |
tatjanabajcic
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 28 Veljača 2010 u 11:17 |
NIgdje ne mogu naci opis kesten orhideje, ali netko zna nesto o uzgajanju
|
 |
shasha