Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 82> |
Korisnik | |
ixia ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eto i moje su mini-ljubicice nakon 6 mjeseci brznog uzgoja propupale:
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
ljubičice su vam krasne,nazalost kod mojih nista od cvjeta,meni skoro svaki mjesec budu 2 lista koja uvene pa ih moram otkinut
|
|
![]() |
|
deniii ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 9 |
eto mene opet lijepo sam se hvalila cvjetovima i eto mi sad...pupovi su i dalje tu....al sam jutros primijetila da su mi od jedne listovi skroz obješeni kao beživotni dok u druge super stoje...sam ne znam šta je ovoj puno vode /malo vode.....ima li joj spasa...il će se osušiti
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja sam isto nekakva novajlija s ljubicama. I prve koje sam dobila nakon dva ili tri cvata objesile se. Presadila ih, uzela pelcere. Pelceri već na veliko cvjetaju a one osnovne su se krasno oporavile, lišće više ne visi i sad čekam da počnu i one opet cvjetati.
No primjetila sam nešto, iako ih zalijevam jednako sad sam počela to izbjegavati, jer kad popipam zemlju ( a ista je) neke su sutradan suhe a neke još vlažne. Pa sad pipnem prije nego zalijem, da ih ne utapam.
![]() Roza kupljene, već treći cvat, bijele prvi cvat od pelcera, plave prvi cvat od pelcera
![]() Druge bijele od pelcera
![]() U ovoj kvadratnoj vazi su te koje su izgledale kao da su gotove.Vidi se kako su se listovi digli i kako su sad sasvim o.k.
|
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
ljepe su...ja isto prvo popipam zemlju a onda te zalijevam...
![]() |
|
![]() |
|
deniii ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 9 |
e pa to sam i ja primjetila ova šta je ok skoro je suha zemlja a u ove vlažna dosta...znači ova ide na sušenje par dana...valjda će se oporavit...baka tvoje su prekrasne
|
|
![]() |
|
SILVIJA VIDRA ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 68 |
baš su divne
![]() ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Predivne!
![]() |
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
hvala vam...kupila sam si danas jednu novu....sutra stavim slike.....
![]() |
|
![]() |
|
evo malo kasnim...ali tu je slika...
![]() |
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Ja sam nedavno kupila ljubičicu, ocvjetala je i od tad mi list po list na vrhu se počne sušiti i za neko vrijeme odumre. Ne znam zbog čega, možda joj je pretoplo u stanu ali kako sam već spominjala ovdje na forumu imam loše iskustvo sa kupovnim ljubičicama dok s onima koje sam sama uzgojila nemam problema, cvatu mi cijele godine.
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Imam 2 lani kupljene za koje neznam koje su boje, jer su kupljene poslije cvatnje i jednu od prije ciklama ili lila boje i te su OK, zdravi listovi, samo još nema cvijeta. Od kupljenih sam po ljetu zapelcala potrgane listove i to su već male biljčice. Ali imam od ranije jednu( bile 2 - jedna uginula) koja je svjetlo plava i njoj je i list svjetliji, ma sva mi je nekako nježnija od ovih tamnih listova i roza do ljubičastog cvijeta. I sad mi nekako "visi", bojim se da mi i ona ne propadne. Ima li još neko takvo iskustvo?
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Imam pitanje u vezi ljubičica.Ja ih nemam ali ih ima moja kuma koja ne zna što je njenima.Donijela ih je od mame prošle godine gdje su cijelo vrijeme cvale, rasadila ih je u šest tegli i od tada samo bacaju nove listiće i to kaže da su dosta izduženi.Drži ih pokraj prozora u boravku, zalijeva i prihranjuje ali niti jednom još nisu cvijetale.Ima li itko pojma što ne radi kako treba i što im je?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Budu cvale kad popune teglu.
Ja sam ih isto tako mazila,pazila,gledala da imaju dosta mjesta i ništa.Ako su cvale jednom godišnje,to je bilo puno.Onda mi je rekla mama od kolegice da ih ne presađujem.Sad ih držimu malim(za grm koji je)teglama i svako malo cvatu.Prihranim ih,no kad se sjetim,a to zna biti i nakon par mjeseci.
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Nisam se ni ja sjetila
![]() ![]() |
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Kratko pitanje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Koliko se ja mogu sjetiti,malo čudno,no nije takvog pitanja bilo(to ne znači da si manje lijena Tanjice
![]() Listom dobiješ onu boja koje je matična biljka.Ako je rozna,biti će i tvoja rozna,ako je ljubičasta,onda bude ljubičasta.Ne kužim baš ovaj dio,dobila si rozu a matična je ljubičasta!?!
Boja se mjenja sjemenom ne listom-pelcerom.
Nadam se da ti bolje razumiješ mene nego što sam ja tebe
![]() |
|
![]() |
|
SILVIJA VIDRA ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 68 |
Kao prvo nesmijete presađivati dok su u cvatu i dok su mlade njima treba jedno 2 godine da počnu cvijeteti dok se im tegla ne popuni sa korjenjem.Tako da je pelcere najbolje staviti u male teglei onda vam brzo počnu cvasti.Imam iskustva, probajte,i meni je jedno vrijeme trebalo da svatim u čemu je problem.
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
ja sam jos citala da ce vise tjerati cvijet ako im se iz sredine uklanjaju oni mali listici povremeno....
moje trenutno ne cvjetaju puno sam ih premjestala okolo a usto sam i h i presadjivala proljetos a i mlade su relativno.... ali bile su mi u malim posudicama stare i cvjetale su mi cesto ful.... tako da to za posudu je tocno hehe |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |