Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 82>
Korisnik
Poruka
ixia View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ixia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2009 u 10:47
eto i moje su mini-ljubicice nakon 6 mjeseci brznog uzgoja propupale:

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2009 u 13:30
ljubičice su vam krasne,nazalost kod mojih nista od cvjeta,meni skoro svaki mjesec budu 2 lista koja uvene pa ih moram otkinut
Na vrh
deniii View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje deniii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 11:30
eto mene opet lijepo sam se hvalila cvjetovima i eto mi sad...pupovi su i dalje tu....al sam jutros primijetila da su mi od jedne listovi skroz obješeni kao beživotni dok u druge super stoje...sam ne znam šta je ovoj puno vode /malo vode.....ima li joj spasa...il će se osušiti
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 14:50
Ja sam isto nekakva novajlija s ljubicama. I prve koje sam dobila nakon dva ili tri cvata objesile se. Presadila ih, uzela pelcere. Pelceri već na veliko cvjetaju a one osnovne su se krasno oporavile, lišće više ne visi i sad čekam da počnu i one opet cvjetati.
No primjetila sam nešto, iako ih zalijevam jednako sad sam počela to izbjegavati, jer kad popipam zemlju ( a ista je) neke su sutradan suhe a neke još vlažne. Pa sad pipnem prije nego zalijem, da ih ne utapam.
Roza kupljene, već treći cvat, bijele prvi cvat od pelcera, plave prvi cvat od pelcera
Druge bijele od pelcera

U ovoj kvadratnoj vazi su te koje su izgledale kao da su gotove.Vidi se kako su se listovi digli i kako su sad sasvim o.k.
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 718
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 14:53
ljepe su...ja isto prvo popipam zemlju a onda te zalijevam...
Na vrh
deniii View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje deniii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 15:24
e pa to sam i ja primjetila ova šta je ok skoro je suha zemlja a u ove vlažna dosta...znači ova ide na sušenje par dana...valjda će se oporavit...baka tvoje su prekrasne
Na vrh
SILVIJA VIDRA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 68
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SILVIJA VIDRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 19:22
baš su divneThumbs%20Up ....Clap
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 19:23
Predivne! Big%20smile
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 22:25
hvala vam...kupila sam si danas jednu novu....sutra stavim slike.....
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2009 u 11:03
evo malo kasnim...ali tu je slika...
Na vrh
mrvica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 160
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mrvica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2009 u 18:27
Ja sam nedavno kupila ljubičicu, ocvjetala je i od tad mi list po list na vrhu se počne sušiti i za neko vrijeme odumre. Ne znam zbog čega, možda joj je pretoplo u stanu ali kako sam već spominjala ovdje na forumu imam loše iskustvo sa kupovnim ljubičicama dok s onima koje sam sama uzgojila nemam problema, cvatu mi cijele godine.
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji

dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke."

Mt, 6,34

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2010 u 20:06
Imam 2 lani kupljene za koje neznam koje su boje, jer su kupljene poslije cvatnje i jednu od prije ciklama ili lila boje i te su OK, zdravi listovi, samo još nema cvijeta. Od kupljenih sam po ljetu zapelcala potrgane listove i to su već male biljčice. Ali imam od ranije jednu( bile 2 - jedna uginula) koja je svjetlo plava i njoj je i list svjetliji, ma sva mi je nekako nježnija od ovih tamnih listova i roza do ljubičastog cvijeta. I sad mi nekako "visi", bojim se da mi i ona ne propadne. Ima li još neko takvo iskustvo?
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2010 u 22:46
 Imam pitanje u vezi ljubičica.Ja ih nemam ali ih ima moja kuma koja ne zna što je njenima.Donijela ih je od mame prošle godine gdje su cijelo vrijeme cvale, rasadila ih je u šest tegli i od tada samo bacaju nove listiće i to kaže da su dosta izduženi.Drži ih pokraj prozora u boravku, zalijeva i prihranjuje ali niti jednom još nisu cvijetale.Ima li itko pojma što ne radi kako treba i što im je?
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2010 u 23:00
Budu cvale kad popune teglu.
Ja sam ih isto tako mazila,pazila,gledala da imaju dosta mjesta i ništa.Ako su cvale jednom godišnje,to je bilo puno.Onda mi je rekla mama od kolegice da ih ne presađujem.Sad ih držimu malim(za grm koji je)teglama i svako malo cvatu.Prihranim ih,no kad se sjetim,a to zna biti i nakon par mjeseci.
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2010 u 23:10
Thumbs%20Up , ja se toga nikad ne bih sjetila Embarrassed.Ali to je i za očekivati LOL.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2010 u 23:16
Nisam se ni ja sjetilasmile42no poslušala stariju i iskusniju ženuWink
Na vrh
tanjica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 235
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanjica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2010 u 22:33
Kratko pitanje Smile ..Dala mi je mama listiće roze ljubičice da si razmnožim ..zanima me samo jel će ova moja svejedno isto biti roza ili ipak ljubičasta s obzirom da joj je to "originalna" boja ..pretpostavljam da je ovo pitanje vjrojatno već i bilo, al sam malo lijena da pronjuškam Ermm
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2010 u 00:00
Koliko se ja mogu sjetiti,malo čudno,no nije takvog pitanja bilo(to ne znači da si manje lijena TanjiceLOL)
Listom dobiješ onu boja koje je matična biljka.Ako je rozna,biti će i tvoja rozna,ako je ljubičasta,onda bude ljubičasta.Ne kužim baš ovaj dio,dobila si rozu a matična je ljubičasta!?!
Boja se mjenja sjemenom ne listom-pelcerom.
Nadam se da ti bolje razumiješ mene nego što sam ja tebeBig%20smile
Na vrh
SILVIJA VIDRA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 68
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SILVIJA VIDRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2010 u 06:08
Kao prvo nesmijete presađivati dok su u cvatu i dok su mlade njima treba jedno 2 godine da počnu cvijeteti dok se im tegla ne popuni sa korjenjem.Tako da je pelcere najbolje staviti u male teglei onda vam brzo počnu cvasti.Imam iskustva, probajte,i meni je jedno vrijeme trebalo da svatim u čemu je problem.Thumbs%20Up
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2010 u 13:13
ja sam jos citala da ce vise tjerati cvijet ako im se iz sredine uklanjaju oni mali listici povremeno....
moje trenutno ne cvjetaju puno sam ih premjestala okolo a usto sam i h i presadjivala proljetos a i mlade su relativno.... ali bile su mi u malim posudicama stare i cvjetale su mi cesto ful.... tako da to za posudu je tocno hehe
Per aspera ad astra.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.