Hladni porculan |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Tatjana_bg ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 02 Veljača 2012 u 09:52 |
evo ti jos malo. svaki post ide sam za sebe, najbolje otvaraj u novom prozoru ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala ti Tatjana, baš sam se dobro zabavila gledajući ovo. Svaka čast toj ženi, strašna je.
|
|
![]() |
|
Tatjana_bg ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
[IMG">http://s43.radikal.ru/i100/1202/85/31a38d378661.jpg" http://www.youtube.com/watch?v=VDWyRBZiUD8&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=LsqLNY6hI-M&feature=player_embeddedvideovideo |
|
![]() |
|
kikins ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 176 |
postoje ljudi koji ti iscupaju srce i postoje oni koji ga vrate na mesto!
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Kiki-ko,milim da nije bitno kolike su u receptu,bitno je da ti imaš istu šalicu i žličicu za mjeru.Tako ti je omjer isti ,samo može biti masa veća ili manja,zavisi jel tvoja šalica veća od one u receptu.
Naravno da ja nisam stigla ni isprobati recept no maznula sam šogorici jednu lutkicu od tog porculana.
![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Zanima me kolike su te šalice i žličice.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Tea Jukić ne na svom blogu stavila isproban recept hladnog porculana sa uputama, možda pomogne nekome.... Link http://hobbychic.blogspot.com/2010/02/hladan-porculan-recept.html
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Ja sam našla recept gdje ide žlica baby ulja.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
ElzaBuba ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
Hvala, probat ću.
|
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Evo, ja radim po isto po ovom receptu šo ga je Mumica napisala:
šalica drvofixa
šalica gustina
1 žlica parafinskog ulja
1 žlica soka od limuna
...samo umjesto parafinskog ulja stavim 1 žličicu vazelina |
|
![]() |
|
ElzaBuba ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
Hvala Monna, to mi je sada jasno.
Molim još savjet kako napraviš smjesu, jer sam tu našla puno recepata, jedan mi je ispao pretvrd, a drugi možda malo premekan, pa me zanima baš isproban recept.
|
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Kad se smjesa "skuha", mjesite je duže vrijeme da postane glatka, dobro zamotajte u najlonsku vrećicu ili neku posudu koja ne propušta zrak (jer se onda počinje stvrdnjavati i ne valja) i koristite po potrebi. Ja uvijek bojam onoliko smjese koliko mi treba akrilnim bojama, a može i tempera ili neki jači pigment. |
|
![]() |
|
Hvala, probat ću, ali zbunjuju me razni recepti.
Imate li neki provjereni?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Dok se Monna ne javi ,obojiti možeš naknadno.Kad skuhaš,moraš još mijesiti i tu možeš onda odvojiti dio mase i dodati boju(od raznih jestivih boja do tempera) i tako si složiti mase u bojama.Ili možeš već gotov uradak bojiti dio po dio.
|
|
![]() |
|
Monna, ti si majstorica hladnog porculana, pa te molim, prosvijetli nas početnike, da li one tvoje prekrasne ružice bojiš naknadno ili stavljaš neku boju u masu dok se kuha?
|
|
![]() |
|
Umjesto parafinskog ulja, ja koristim vazelin koji kupujem u apoteci
![]() |
|
![]() |
|
Nema na čemu.Morat ću i ja ovih dana probati.Bezveze mi je prenositi što sam čula pa kad isprobam javim.
|
|
![]() |
|
maredelmare ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1310 |
Puno hvala shasha!
Ja sam malo googlala, pa sam našla puno recepata-samo me zbunilo.
Pokušat ću s ovim tvojim preporukama, pa valjda nešto uspije.
malo ću mantrat "prvi mačići se u vodu bacaju" da se ne snervam ako mi baš ne bude išlo u početku
![]() Hvala još jednom!
![]() |
|
![]() |
|
Ja još nisam radila sa njim no mogu vam reći nešto osnovno,moja šogorica radi sa njime.Ona isto stavi glicerin.I da,ne peče ništa,samo se suši.Zavisi naravno od debljine vrijeme sušenja.
http://www.artinyourhands.com/blog/index.php/tag/cold-porcelain-paste/ Ima ovdje i o bojanju i nekoliko recepata.Ja imam ovaj sa kremom za ruke. |
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
nisam radila ništa s hladnim porculanom ali parafinsko ulje se kupuje u apotekama......a mislim da sam negdje pročitala da se može raditi i s glicerinom....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |