Zakorjenjivanje |
Odgovori | Stranica <1 23456 12> |
Korisnik | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja mislim da hoće.Možda su malo predugačke grane ali trebalo bi se.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma žena nije uopće štedila...dala mi još koješta...dobila sam i neki sukulent i neki šareni grmić za na otok...
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam piknula grančice koje nisu bile drvenaste više zelene i vidjeli ste tamo uz maćuhice koliko još cvjetavaju...
Naravno, bez ikakvog hormona i slično... ali čim sam ih kupila, budući je kod tebe toplije nadam se da ćeš uživati u cvijetićima! Ažurirao andrea01 - 14 Listopad 2007 u 22:13 |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A onda cu ja od ovih još napraviti reznica...sa zelenim grančicama....
hvala cure... |
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni se primila i žuta ivančica koju sam donijela prije 15ak dana od
kolegice...bila samo reznica i bez vrećice, samo u zemlji danas se
uspravila, a ovih je dana bila nekako obješena...
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam par grančica ivančice isto probala zapelcati(bez hormona,vrećice i sl) i nakon mjesec dana super se drži
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako se pelca asparagus? Jel dovoljno staviti grančicu u vodu?
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo da vam javim da sam ovu svoju biljčicu samo bocnula u zemlju (obje jer sam imala dvije) i uredno su tamo još uvijek.
Ne miču s mjesta, ne rastu, ne cvjetaju, ali nisu ni propale pa ću se osokoliti na proljeće virnuti ima li kakav korjenčić dolje negdje duboko ispod
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam ga samo bocnula u zemlju i ide pomalo
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čini mi se da je najjednostavnije asparagus posaditi djeljenjem korjenove bale(u stvari su tu neki gomolji,no svejedno).Kako se on podosta razraste ima ga za djeljenje svake godine.
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
shasha, ja se nadam da nisam pogriješila sa onim reznicama
ovako to sada izgleda
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Alkemičar, kakve su to reznice?
|
|
jelsa
Nedavno posijan Pridružen: 18 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molio bi da mi netko objasni zašto zeljaste biljke pokrivate vrećicama prilikom razmnožavanja iz reznica. Smatram da je ovakav uzgoj biljaka pogrešan.U kućnim uvjetima pogotovo nema potrebe gdje nema problema sa isušivanjem.Kod pokrivanja dolazi do kondezacije vode na rubovima pvc vrećica što omogučava raznim gljivičnim i bakterijskim oboljenjima bolji razvoj.Zeljastim biljkama,sukulentima i listopadnim vrstama koje se proizvode iz reznica nije potreban takav tretman.Dovoljno je da medij/supstrat,perlit,pjesak.../bude dovoljno vlažan uz optimalnu temperaturu i sunčeve zrake pa da biljka stvori kalus i kasnije korjenov sistem.Doduše,tretman pokrivanjem pvc oblogama poželjan je,ali ne i nužan,nekim drvenastim biljkama/maslina,hibiskus,lovor višnja,viburnum../ jer biljci treba dosta vremena da kalusira i stvori korjen.Na taj način biljkama spriječevamo gubitak vode iz tijela. Svim biljkama dovoljno je povremeno prskanje sa malim rasprskivačem.Listipadnim vrstama koje se sada razmnožavaju nije potrebno ni to.Najvažniji faktor uspješnosti prijema reznica je temperatura tla uz umjerenu vlagu.
Ažurirao jelsa - 07 Prosinac 2007 u 18:36 |
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajoj jelsa stresla sam se čitajući tvoj post
kao da slušam učitelja u školi pa me strah da ću dobiti jedinicu. Šta ću kad ne znam sve.
Tu sam negdje ovo pročitala pa sam zato napravila ovako, ali sam zato stavila sliku da me netko ispravi.
To su fuksije koje nikada nisam imala i strah me da ih ne zeznem pa bih bila vrlo zahvalna na savjetu.
Ažurirao alkemicar - 07 Prosinac 2007 u 20:12 |
|
jelsa
Nedavno posijan Pridružen: 18 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Alki,lijepo pusti svoje fuksije da slobodni dišu.Povremeno ih poprskaj ali pazi da ti supstrat nebude previše vlažan.Malo skrati lisnu masu tj. dio lišća još ukloni.Fuksije trebaju dosta topline u vrijeme zakorjenjivanja i dosta svjetla/jutarnje i popodnevno sunce/.
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
najbitnija je temperatura, i kao što jelsa kaže, netreba preterivati s vlago, da biljka ne istrune!! slušajte ovaj puta jelsu pamento zbori!!!
|
|
Malky
Nedavno posijan Pridružen: 14 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 94 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A jel se moze oavk s vrbom probat zakorijenit recimo kruška??? imam doma jednu staru krusku a super okusa. mislim da nece uspijet docekati 2009 godinu.
znaci jel mogu odrezat vrh grancice nekih 10cm i zajedno s vrbom stavit u vodu??? ili bi mozda ipak trebao neki preparat za to?
|
|
Odranski Obrež, N.Zagreb
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Alkemičar,još nešto(ja nebum stroga) makni pupoljke
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala hvala
zato ja sa strahom čitam sve od jesle
svaka mu je na mjestu
fuksije sam stavila u lođu, jer je na pola zatvorena i jučer je temperatura bila 16'C, ali kad zapuše bura bude zeznuto hladno pa nisam znala šta je pametno napraviti.
Uklonit ći najlon, još listića i pupoljke
Hvala vam
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iako mi je bilo neobično ovo s najlonom pa sam ja na njemu napravila rupice već u startu, ali dobro je znati sve ovo
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |