Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 243>
Korisnik
Poruka
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2010 u 17:03
Našla sam je!

Kalanchoe orgyalis cooper spoon
i da,  baš je bakarne boje (cooper), a ne kako sam ja napisala boje starog zlata.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2010 u 22:12
Bila sam uvjerena da je ovo neka vrsta cedra, ali šta god upišem ne mogu doći do naziva, a znam da sam nedavno negdje čitala o njemu
nepoznato
da li je to cedrus libani glauca pendula
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2010 u 11:54
Molim vas prepoznajte mi ovu biljku:

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2010 u 15:07
Houttuynia (ili houtunia) cordata cameleon 
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2010 u 16:18
Hvala ti, draga Otok. Već ju dugo pokušavam pronaći, ali neuspješno. Imala sam jednu na balkonu, ali mi je prije dvije godina smrzla, kao i mojoj prijateljici od koje sam ju dobila. Valjda smo je trebale unijeti unutra.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2010 u 16:44
Ma ona nestane u zimi i u proljeće ponovno baci mladice. Imam ja, sjeti me na proljeće.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2010 u 16:59
Nama nije ništa bacila, ili smo nas dvije prije bacile praznu teglu, možda.
U svakom slučaju, hvala ti na ljubaznoj ponudi.
Lijepi pozdrav
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2010 u 17:58

zna li tko ime ove biljke

moja je malecka, ali znam da može narasti u grm
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2010 u 20:57
Saro, ovu sam kupila na dolcu prošle godine i nestala je na jesen...nadam se da će se pojaviti u proljeće jer mi je baš super Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2010 u 22:54
Kat.rea morao bi biti cedar, njega karakterizira takav savijeni vrh, imam ih nekoliko oko kuće, čini mi se da je to.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2010 u 09:21
zaboravila sam napisati da je na sajmu cvijeća u filipjakovu bilo krasnih velikih primjeraka ove biljke
bili su formirani u stabalca i  puni cvjetova
nažalost promaknulo mi je ime
Na vrh
anoxia View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anoxia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2010 u 09:41
Latinsko ime joj je cestrum.. nešto- nemam vremena sad je guglati Wink, a u hrvatskom imenu se spominje jasmin, nešto kao noćni jasmin, divlji jasmin ili slično
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2010 u 10:05
Originalno poslano od člana anoxia anoxia napisao:

Latinsko ime joj je cestrum.. nešto- nemam vremena sad je guglati Wink, a u hrvatskom imenu se spominje jasmin, nešto kao noćni jasmin, divlji jasmin ili slično

anoxia smile73 puno hvala
već se danima mučim  na netu pokušavajući joj odgonetnuti ime

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2010 u 10:16
Originalno poslano od člana kontesaa kontesaa napisao:

Saro, ovu sam kupila na dolcu prošle godine i nestala je na jesen...nadam se da će se pojaviti u proljeće jer mi je baš super Smile

Da Konte, predivna je, zaista pravi kameleon među biljkama. Držala sam je u tegli na balkonu, bila je prekrasna i onda sam, zbog neinformiranosti,  bacila jer je tegla bila prazna. Tko bi znao da preko zime nestane.
Javila se i Dugokosa, rekla je da ju je kupila u MBM.
Nadam se da ću je naći i kupiti, a ako ne, molim te draga Otok, jedan picmoljak rezerviraj za mene.
Lijepi pozdrav
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2010 u 14:43
Molim identifikaciju

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2010 u 20:24
To bi trebala biti neka vrsta Rhipsalis-a mozda Rhipsalis pilocarpa.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2010 u 07:11
Hvala lijepa na pomoći, Dado 84 !
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2010 u 11:05

plodovi i semenke stigle iz Španije, a pojma nemam šta je u pitanju. Zna li neko?
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
zadar3000 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zadar3000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 14:50
Bok, pozdrav svima...trebala bih malu pomoć...kupila sam neke biljčice, bile su na totalnom sniženju, ali bez imena...uz napomenu da su necvatuće...nemam pojma koje su, pa ako ih mozete prepoznati, bilo bi mi drago :-)
1. , 2. , 3. , 4.
Hvala
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 15:46
zadar lijepi pozdrav Smile i topla dobrodošlica, baš mi je drago da je i nas  sve više  (pretpostavljam da si iz zadra zbog nicka)

mislim da je na prvoj slici dracena, a dok se ne jave bolji poznavaoci sobnog lisnatog bilja možeš i ti na podforum o toj  temi potražiti savjete i iskustva o njezi dracene

http://www.cvijet.info/forum/forum_topics.asp?FID=3

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,656 sekundi.