Bugenvilija -bugenvileja |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 44> |
Korisnik | |
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala na savjetima natalija
![]() išla sam škicnut te korjene i činili su mi se dosta veliki pa sam ipak presadila .. čvaknula sam samo jednu zdraviju grančicu koju sam zapelcala i stavila u plastenik pa ćemo vidjeti ..valjda bude bilo kaj od ove cijele ili od te grančice .. i da fino sam zalijala jer je zemlja bila suha ko barut, valjda je zato i izgledala tak jadno ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
tanjice - 10 kuna
![]() ![]() pogotovo jer mi (kao laiku) ova biljka super izgleda ![]() mislim da je najbolje da je ne diraš previše, nek se malo privikne na "promjenu ambijenta" ako su joj žile izašle kroz otvore na dnu tegle onda je vjerovatno trebaš presaditi u (nešto) veću posudu, ali to napravi bez da joj rasplićeš žile - da se ne oštete ako pušta nove listove znači da je s njom sve u najboljem redu stavi je na svijetlo mjesto - ako je kod tebe prošla opasnost od mraza iznesi je vani na sunce jer one to vole i redovno zalijevaj čini mi se da je ne trebaš orezivati sigurna sam da će ona ubrzo povratiti svu ljepotu - i list i cvijet koja je to boja? boja cigle? baš lijepo izgleda ![]() |
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Joj nadam se da će mi se neko hitno javiti jer fakat neznam kaj da radim!
Evo ovako, kupila sam danas bugenviliju u bauhausu za 10kn,a inače su bile po 84 ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Za bugenviliju važi pravilo što je više orežeš to će bolje potjerati nove grane, kad budem rezala svoju slikat ću prije i poslije da vidite, ja ostavim samo tri osnovne grane. To što joj otpada lišće je sasvim normalno. čak i kod mene otpadne lišće, ali malo kasnije.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Probat ću. Valjda mi je najveća greška što se bojim rezati, a zaista imam gužvu u sredini.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ma meni na večini cvijeća lišće otpadne preko zime pa se više ni ne zabrinjavam pogotovo ako vidim da su grane zelene.Ne diram ja ništa do proljeća.Kad ona potjera onda znam sigurno koja je grana ok
![]() Hoya,nikako da se potrudim i naučim orezivanje pa ja to ovako nekako radim.Prvo sve suhe porežem a onda idem od sredine.Grane koje rastu prema van ostavim a one koje rastu prema sredini porežem(ako mi ih nije žao.Je,to je loše no meni je neke žao rezati)Gledam da biljka ima mjesta u sredini jer kad potjera tu je najveća"gužva"Ove grane koje rastu prema van imaju mjesta no one,prema unutra,mi stvore "gužvu". Tako ja radim sa većinom biljaka . |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
draga moja to mi samo mislimo da imamo problem, a u stvari je to normalno jer bugenvilije moraju odmirovati da bi u proljeće bile bujne i cvijetale
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
I ja sam imala problem kada sam ju unesla u kuću jer joj je svo lišće otpalo, onda sam ju orezala i ponovno je potjerala..
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
shasha, moje su obje ostale bez lišća kad sam ih unjela. Na jednoj se sada pojavljuju mladi izdanci. Mislim da je dobro da odmore. Već nekoliko godina se mučim na proljeće jer jednoj dugo treba da krene. Svake se godine bojim da sam je izgubila. Čak mi i otkinute grančice izgledaju mrtve, a onda odjednom krenu.
Ja imam samo problem sa orezivanjem. Ne znam koje grane ostaviti da bujnije cvate.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Budući da meni cvijeće preživljava preko zime,nisam znala da je normalno da listovi otpadnu.Imam dvije i na jednoj su otpali listovi,ok je ,grane su zelene,a na drugoj nisu.Prva je kupljena a drugu sam dobila od Nate(mislim da nam ju je Frida zapelcala),znači"domaća".Obje su na relativno hladnom i svjetlom mjestu, i povremeno ih malo zalijem.I kako da sad ja budem pametna
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ok, puno ljudi, puno zna - hvala.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Ja sam svoju prošle godine spremila i svo lišće je popadalo, a ona izgledala jadno i otužno, ali na proljeće je procvala u pounom sjaju, narasla i cvala sve do sredine 11 mjeseca.
I jedino nju sam ove godine spremila unutra jer me je bilo strah igrati se s njom. I to se pokazao kao pun pogodak s obzirom da nas je iznenadio snijeg.
Triša, ja na tvom mjestu ne bi za sada ništa dirala nego kad u proljeće potjera onda prikratila grane koje su se posušile.
|
|
![]() |
|
ivyy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Ćao triša!
Ja se nalazim u Šmriki, vjerojatno znaš kamo je to. Što se tiče klime Rijeka, Šmrika postoji razlika ali ove nas je godine dobrano iznenadila! Ako si je dobro zaštitila nebi trebalo biti problema. Uzmi škare u ruke i reži grane, ako ti je svaka grana suha odreži do kuda ima zelenog. Vidjet ćeš sam nije problem. Moja roza iz pordenona nije preživjela, rezala sam granu po granu i sve suho. ostalo je samo par centimetara od korjena pa se nadam da će možda krenuti iz korijena. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
ivyy dobro došla. Ja sam bugicu kupila lani i kako ih vidim da vani prezimljavaju (u Rijeci sam) ostavila sam je vani. Zima je bila jaka, sada izgleda kao da se smrzla, ali vidjet ćemo na proljeće. Bila je u zaštićenom kutku i zaštićena. Od straha je ne smijem niti pogledati.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
ivyy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Ćao prila!
Vidim da nas ima još koji muku mučimo s bugenvilijama! Ja već godinama muku mučim sa prezimljavanjem, jer ih unosim u kuću i budu mi u negrijanoj prostoriji, ali stalno mislim da im nedostaje vode pa ih zeznem. Najbolje ti je da je što manje zaljevaš, na mjesec i pol jedanput. Ja sam da se osiguram nabavila mjerač vlažnosti zemlje pa sad znam kada je zemlja suha pa ih zalijem. |
|
![]() |
|
prila ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 551 |
predivne bugenvilije!ljetos sam si nabavila jednu malu roza i cvala je cijelo vrijeme.kad sam je unijela u kuću otpali svi listovi i cvjetovi,a meni skoro srce puklo.sad čitam da je to normalno pa mi je lakše i nadam se da će biti sve u redu.godinama sam ju htjela nabaviti i bezuspješno pelcala pa na kraju kupila.bijelu nisam prije vidjela,a naprosto je divna.
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Neznam Ivyy na koga misliš, ako želiš nabaviti bugenviliu, pogledaj ovu stranicu
http://www.bugenvila.com/ |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Ćao Lantana!
Trebam pomoć! Dali kojim slućajem imaš email adresu topale. Stalno ga nalazim po forumima ali nemogu doći do njega. Hvala Unaprijed! |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Ovo je bugenvilija u dvorištu roditeljske kuće na Braču. Uvijek me oduševi raskošnim cvatom. Prije 2 godine veliko nevrijeme je pokidalo veliki dio grana a ona je opet lijepa i bujna.
![]() |
|
![]() |
|
Kod moje susjede, mlada bugenvilia intenzivno roza boje, mislim da se na slici i ne vidi koliko je jaka ta roza boja
![]() ![]() Ovo je neka mini bugenvilia, narasla je svega 70 cm i cvjetovi su joj na vrhu svake grane, izleda baš ineresantno, različita od svih koje sam do sada vidjela ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |