Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 184>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 23:11
E, smrckice, sad sam se i za ružice zapalila! Super si to po džepovima potrpala! Joj, ne smojem ni spomenut MM da bi ja i to, stvarno će me ubit! A bio je tako dobar pa mi pekjučer kupio i begoniju, i božićnu zvijezdu i još jedan neki sukulent. A dobro, spomenut ću ruže drugi tjedan. Jao, pa sutra je već drugi tjedan!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 22:22
Smrcko ti si se pravo ponovila.Biće to jedan rascvijetani ružičnjak.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 22:06
Čekaj, jesam li ja dobro vidjela, ovo su bile dvije ture kupovine, pa to će biti prava rapsodija ruža Clap, a mogu ti reči da je ružičnjak ipak nešto najljepše u vrtu. Mene je osvojila ona Leucothoe 'Curly Red', joj vidjela sam je u VŽ, ali mi nije stala u džep Wink
život je more
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 20:31
Bome Smrcko,ti se ozbiljno i studiozno pripremaš za proljetne radove u svom vrtu.Uopće ne sumnjam u uspjeh,bit će to vrt kakav želiš!
A kaj se tiče Esheverie-jesi ju pustila dan,dva da se zasuši mjesto gdje je otrgnut listić,da ne trune.možda bi bilo dobro da ju malko pliće posadiš,i jako oskudno zalijevaj oko listića,ne po njemu.Držim ti fige da uskoro pusti malu bebicu!
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 19:43
Hoja bit će najljepši, ako mi nitko ne mazne ruže. Sad me MM straši da će mi netko sve to pokrastiShocked. Da nabrijavam se informacijama i znanjemSchool%20smileys%20and%20other%20fun%20downloads%20-%20only%20at%20emoticons.funwebproducts.com., moram bit ću iztamburana od MM ako ruže podbaceWink.

Drago mi je Bromice da vam se svidi što vam napišem, a ujedno i ja pamtim i primjenit ću na svojim biljkama
smile160. Jedva čekam da zakidam vrhove kod krizantemaSmile.

Otočić i Baka hvala na pohvalamaTongue

Hvala vam što pratite moj vrt
i drago mi je da vam se svide postovi u kojim su savjeti. I ja sam puno naučila. Danas sam našla gorku sol za četinjače, veliko pakovanje od par kg je 44 kn.  I kupila sam famozni perlit , bit će vulkana u mojim ružamaLOL.
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 18:29
smrcko preljepe si ruže kupila biti će to prave ljepotice 
kod tebe uvijek nešto novo naučim ...hvala...
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 18:14
Da ružičnjak! Cijeli će vrt biti prekrasan. Šmrcko marljivo planira i priprema.ClapClapClap
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 18:08
Kakav će to prekrasan ružičnjak biti!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 18:02
Cijelo popodne gledam vrtove...Wink
Nakon tako dobre pripreme, slika, tekstova, sadnica - ma nema teorije da tvoje dvorište ne bude najljepše u vašem kraju.

Noviteti su predivni !
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 17:30
Pelc eševerijeBig%20smile. Molim stručnjake da mi kažu , je li  ovo ispravno zakorjenjivanje ove biljke?

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 17:28
Perlit, od vulkanskih stijena. Ono što sam vam spominjala da je dobro dodavati svim biljkama u zemlju( biljke u posudi). To ću dodati kad posadim ruže.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 17:24
Da i nova stablašica.Hug

Napravila sam joj kaputić, a i onoj bijeloj.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 17:21
A ovo su moje

I pronašla sam zaboravljenu ružu sa obrubom

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 17:19
Danas u Bau- ha. MM mi nije dao kolica da ne bi uzela nešto više od stablašice, ali opet sam trpala u džepove i di mi je god stalo
Današnji ulov.

Ovo sam uzela za mamu.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 17:15
Ivna i Željkić, drago mi je ako ono što pišem pomogne nekome. Usput kad čitam za sebe, prenesem i vama zanimljive informacije.Embarrassed
Željkić hvala na čestitci za godišnjicuHug. I ja jedva čekam proljeće i da gledam sa ljubavlju u moje biljčice

E hvala Flavijicasmiley1745.gif, odgovor je bio brz kao Spidi Gonzales.
Nadam se da uživaš u gužvi koja ti trenutno vlada , da nije ništa loše.Wink Kako da nisi ekspert, kakve ruže imaš ?
Ovako sam i mislila napraviti presadit ih u veće posude. Nabavit ću vrtnu zemlju, kupiti humusnu i presaditi možda već sutra.  One za mamu ću ostaviti u zamotuljcima do odnošenja, pa nek se ona poslije brine za njih.

U klematise sam se već odavno dobrano zaljubila, ali ih nisam susretala i moram znati koje vrste mogu do -20.
U Bau-hausu sam našla prekrasan cvjetajući žbun, ali tolerira do -10. Iako je otporan, nedovoljno za Fužine i to je najveći problem. Uzaludno mi je davati veći novac za biljčice koje neće biti do godine žive.

A od konkurencije ništa, danas sam kupila još ružica( stavim slikice) i to je to. MM kaže da oni na slikama laži da su takve ruže, pokazala sam mu tvoje Flavijca i jedva je povjerovao da nije reklamaLOLWink. I moje će biti prave ljepotice. Sljedeća operacija će biti klematisi

Hvala vam na posjeti, savjetima i lijepom druženjusmiley1954.gif.
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 08:47
Prvo, sve najbolje za godišnjicu uz malo zakašnjenje...(nadam se da za dobre želje nije nikada prekasno Wink).
Super si se ponovila, jedva čekam proljeće da to krene zeleniti i cvasti!
Hvala ti na super korisnim informacijama...
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 08:08
SmrckićBig%20smile, sorry što si dugo čekala na moje mišljenje, gužva ovih dana kod mene, pa nisam stigla Embarrassed...drago mi je što držiš do mog mišljenja, ali nisam baš sigurna da sam ja neki ekspert kojeg bi trebalo bezuvjetno poslušat!LOLLOLLOL...Uglavnom ja mislim da ružice možeš posaditi odmah ili u zemlju ili u tegle, ali u Rijeci. Za Fužine....mislim da je već previše hladno da ih sada sadiš da se ne smrznu na mjestu cijepa. -s druge strane, znam pouzdano da su balirane sadnice ruža uredno "prezimljavale" od jeseni do proljeća u vrtnim centrima...u lošim uvjetima....tako da bi mogle ostati i ovako kako jesu do proljeća. Uglavnom, ja bi napravila ovako: posadila ruže u tegle i ostavila na balkonu, a na proljeće...kad prođe opasnost od mraza....jednostavno presadila u Fužine...na taj način će ti ranije i cvjetati slijedeće sezone, a neće se niti smrznuti...kad sadiš ruže....bilo bi dobro da se stave u običnu vrtnu zemlju  pomiješanu sa malo supstrata, jer sami supstrat lako propušta vlagu, ne zadržava je...Mjesto cijepa na čajevkama i floribundama treba zagrnuti zemljom, radi opasnosti od mraza ako bi ga slučajno bilo, a na stablašici se mjesto cijepa treba omotati nekim prirodnim materijalom. Wink
Kaže Bergi da si mi konkurencija s ružama! E baš mi je drago radi toga...ja bi voljela da svatko ima ružice u svom dvorištu jer su ruže malo zahtjevne i lijepe! Da se mene pita, svaki vrt bi trebao imati bar jednu ružu i bar jedan klematis! Big%20smile
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 07:21
Šmrcko uvijek puna korisnih informacija Wink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 01:12
Da bi se smanila mogućnost propadanja ljubičica treba staviti u tacnicu plastičnu rešetku. Rešetka smanjuje kontakt zemlje sa vodom i omogućue zrak između podloška i posude u kojoj je cvjet. S vremena na vrijeme dezinficirajte rešetke. Kao rešetka vam može poslužiti sve što vam se učini zgodno za tu svrhuEmbarrassed

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 00:49
Upravo sam pronašla neke zanimljivosti o krizantemama koje su me interesantne.
Krizanteme su fotoperiodične, to znači da im je cvjetanje odgovor na kraće dane i duže noći . Dužina noći od 12 sati je okidać stvaranja cvijetnih pupova. Takođe hladnije noći mogu biti pospješivač cvatnje. Deveti i deseti mjesec su dani kad krizanteme pokazuju svoj puni sjaj. U biti cvatnja krizantema može početi krajem ljeta i trajati sve do težih mrazeva i do kraja 11. mjeseca.
Većina krizantema može podnijeti par lakših mrazeva , ali bijele se oštete već pri prvom mrazu.
U pravilu su plitkog korjena. Voli dreniranu zemlju, ali ipak vlažnu i lagano kiselu 5.8-6.8. Mokre nogice će se odraziti na rast i cvjetanje krizantemica, biljka može čak da propadne.
Treba pripaziti da krizanteme budu udaljene od dosega ulične ili dr. noćne svjetlosti. Uznemiravanje noćne zatamnjenosti može poremetit ritam biljke i cvatnja može izostati.
Obavezno ih treba đubriti, ali posebnim đubrivom predviđenim za njih. U proljeće i ljeto kad ih sadite treba im dodati izbalansirano đubrivo 20-20-20, najbolje u tekućem obliku. Ako ih sadite u jesen ne dodajite nikakvo đubrivo, samo zalijte posađenu biljku vodom.

Malčirajte biljke da bi zadržale vlagu i održali biljkama hladniju zemlju.

VAŽNO!! Krizantemama se moraju zakidati vrhovi od samog proljeća i kroz ljeto. Cilj je postizanje bočnog grananja i bujnosti biljke. Ne zakinute biljke će rasti u visinu i dati manje cvjetova.
U proljeće posađene male krizantemice će biti spremne za zakidanje vrhova već par tjedana nakon sađenja.
Prošlogodišnje krizanteme se zakidaju na novim granama već kad su duge 8- 10 cm, otklonite prstima oko 1. 5 - 2.5 cm od vrha i to iznad čvora gdje izlaze nove grane. Vrlo brzo će rasti bočni izboji na granama i kad dosegnu 8- 10 cm opet i tim izbojima zakinite vrhove.
Zadnji dan otkidanja vrhova ovisi od klime gdje živite. Biljka mora imati par tjedana, nakon zadnjeg zakidanja, da formira pupove.
Recimo za rane krizanteme u sjevernijim vrovim završite otkidanje vrhova između 10.07. i 15.07.
U toplijim krajevima zakidanje možete završiti krajem 7. mjeseca ili čak 15.08. za kasne vrste krizantema.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,016 sekundi.