Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 148149150151152 184> |
Korisnik | |
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konačno!!!
Hvala korijenko ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Bravo, smrcko, prekrasni noviteti. A ova Leucothoe.. - ooo ljepote! Za mene nešto novo!
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Hej smrcko čestitam na godišnjici braka.
Cviječe prekrasno, a ruže posebno.
I ja sam prije par dana kupila ovu Firencu, ali mi se čini da ću otići ponovno i druge godine samo imam ružičnjak.
![]() A što se tiče cvijeta to je kameni cvijet i moj još uvijek stoji na terasi. Nisam niti znala da može biti u kući, moj je stalno vani i nije mu ništa.
|
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
malo smo se ponovili...neka, neka....
![]() |
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Smrcko, čestitke i od mene za vašu godišnjicu. A poklon TM je
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Vau, bit će da si bila jako dobra tm, kad si dobila tolike poklone. Sve je predivno, a i nakon one šetnje dugačke, dugačke, zaslužila si sve ovo i neka.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Flavijica ti si kriva za ovu pomamu
![]() Ostala mi je jedna ruža sa obrubom zaboravila sam je uzeti ![]() ![]() MM pita "A di ćeš to posaditi i tko će se brinuti ako odemo van?", moj odgovor je bio ![]() ![]() Godišnjica mi je danas i to 15 god. Flavijica tako me obradovalo da imam ruže koje su lijepe i da imaš iskustvo s njima. Baš si lijepe karekterisike navela. Najviše me oduševila penjačica, želim da mi ulaz uvrt bude pergola prekrivena ružama ![]() I da otkinuta je cijela grana, uvukla sam se među ruže našla najljepšu, sva izbola dok sam je izvukla. Moj blesan i pored prijetnji nije poslušao da je ne dodiruje u autu je odvelio cijelu granu. Da Flavijica i Hojčeka Leucothoe je bila ljubav na prvi pogled, zgrabila sam još jednu drugačijih listova ( svima Leucothoema je obilježje da crvene listovi zimi). Najvažnije je da može na -20 ![]() ![]() Hvala Korjenčice na informaciji o kamenom cvijetu ![]() Kameni cvijet je pravo čudo od biljke kreće se savija kao glista je , i zanimljiv je. U biti sve što sam dobila od vas brzo raste i kao da mi pleše po kući. Kao da imam neka čudna bića u kući ![]() ![]() Kaktuse svaki dan iznosim i kupam u suncu, baš ih volim. ![]() Proljećence , tebi objavljujem rat i utrku u kolektiranju ruža na što manjem prostoru ![]() Da vas ne nabrajam sve poimenice hvala na pohvalam i posjeti mojih biljčica. I zahvaljujem na čestitkama za godišnjicu, i za bar još 15 lijepih godina ![]() ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Treba mi savjet. Bi li bilo pametno da stablašice i ove obične ruže sada presadim u posude, da mi tu budu do proljeća ili da ih pustim u onim zamotuljcima? Na koji način da posadim stablašicu i koliko duboko?
![]() Ranije sam vam spominjala posipanje gorke soli oko ruža ( magnezijev sulfat). Ima ga kupiti za četinjače kao prihrana pod nazivom "sol za cetinare ", inače se koristi kao zaštita od smeđe truleži i kod ruža može biti koristan za cvijet. Ovo je savjet velikih vrtlara, pokušat ću. ![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
draga moja sa malim zakašnjenjem ti čestitam godišnjicu braka,
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti Bromice
![]() |
|
![]() |
|
Postoji metoda pelcanja ruže na živo. Granu koju želimo pelcati zarežemo između kore i debla ( da se što manj eošteti deblo). U prorez ubaciti pšenicu ili ječmeno zrno( to je kao neki hormon), zamotati sa vrećicom u koju smo stavili vlažnu mahovinu ili zemlju. To bi se radilo u ljeti i do jeseni ima korjenje.
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Smrčkić, mislim da bi bilo dobro posaditi ružice u malo više zemlje, iako one sada miruju pa nije da je "moranje".. Ako imaš mogućnosti - presadi, ako nemaš, pospremi u mračnu prohladnu prostoriju (ali ja i nisam najveći znalac, pa cure neka dodaju svoja iskustva)
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Hvala na pomoći Anaida.
![]() Ovaj Ranunculus sam vidjela na početku Flavijine teme te sam odlučila uzet si i mami ću pola dati. ![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
![]() Čestitke za tvoju godišnjicu, lijepo je čuti da ljubav još traje kad su u pitanju poklončići!
Vjerujem da si ti to marljivo zaslužila!
Jedva čeka mproljeće da vidim kako će sve to lijepo cvjetati!
Flavija, mirišem da si dobila konkurenciju! Smrcko se dobarno zagrijala za ruže! Hm, hm...
|
|
![]() |
|
Hvala Bergi na lijepim riječima
![]() Dobila sam obećanje za još jednu stablašicu ( crvenu), možda je sutra odemo po nju ![]() ![]() I ja jedva čekam proljeće i da mi se primi , naravno i da procvjeta. Kad tek krenem đubriti moje ruže ![]() Teško da mogu konkurirati Flaviji, treba mi postora za to. Ali proljećencetu sam objavila utrku u broju ruža ![]() Još da mi se Flavijica javi i kaže "saditi ruže ili ne" ![]() |
|
![]() |
|
Upravo sam pronašla neke zanimljivosti o krizantemama koje su me interesantne.
Krizanteme su fotoperiodične, to znači da im je cvjetanje odgovor na kraće dane i duže noći . Dužina noći od 12 sati je okidać stvaranja cvijetnih pupova. Takođe hladnije noći mogu biti pospješivač cvatnje. Deveti i deseti mjesec su dani kad krizanteme pokazuju svoj puni sjaj. U biti cvatnja krizantema može početi krajem ljeta i trajati sve do težih mrazeva i do kraja 11. mjeseca. Većina krizantema može podnijeti par lakših mrazeva , ali bijele se oštete već pri prvom mrazu. U pravilu su plitkog korjena. Voli dreniranu zemlju, ali ipak vlažnu i lagano kiselu 5.8-6.8. Mokre nogice će se odraziti na rast i cvjetanje krizantemica, biljka može čak da propadne. Treba pripaziti da krizanteme budu udaljene od dosega ulične ili dr. noćne svjetlosti. Uznemiravanje noćne zatamnjenosti može poremetit ritam biljke i cvatnja može izostati. Obavezno ih treba đubriti, ali posebnim đubrivom predviđenim za njih. U proljeće i ljeto kad ih sadite treba im dodati izbalansirano đubrivo 20-20-20, najbolje u tekućem obliku. Ako ih sadite u jesen ne dodajite nikakvo đubrivo, samo zalijte posađenu biljku vodom. Malčirajte biljke da bi zadržale vlagu i održali biljkama hladniju zemlju. VAŽNO!! Krizantemama se moraju zakidati vrhovi od samog proljeća i kroz ljeto. Cilj je postizanje bočnog grananja i bujnosti biljke. Ne zakinute biljke će rasti u visinu i dati manje cvjetova. U proljeće posađene male krizantemice će biti spremne za zakidanje vrhova već par tjedana nakon sađenja. Prošlogodišnje krizanteme se zakidaju na novim granama već kad su duge 8- 10 cm, otklonite prstima oko 1. 5 - 2.5 cm od vrha i to iznad čvora gdje izlaze nove grane. Vrlo brzo će rasti bočni izboji na granama i kad dosegnu 8- 10 cm opet i tim izbojima zakinite vrhove. Zadnji dan otkidanja vrhova ovisi od klime gdje živite. Biljka mora imati par tjedana, nakon zadnjeg zakidanja, da formira pupove. Recimo za rane krizanteme u sjevernijim vrovim završite otkidanje vrhova između 10.07. i 15.07. U toplijim krajevima zakidanje možete završiti krajem 7. mjeseca ili čak 15.08. za kasne vrste krizantema. |
|
![]() |
|
Da bi se smanila mogućnost propadanja ljubičica treba staviti u tacnicu plastičnu rešetku. Rešetka smanjuje kontakt zemlje sa vodom i omogućue zrak između podloška i posude u kojoj je cvjet. S vremena na vrijeme dezinficirajte rešetke. Kao rešetka vam može poslužiti sve što vam se učini zgodno za tu svrhu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Šmrcko uvijek puna korisnih informacija
![]() |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Smrckić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Prvo, sve najbolje za godišnjicu uz malo zakašnjenje...(nadam se da za dobre želje nije nikada prekasno
![]() Super si se ponovila, jedva čekam proljeće da to krene zeleniti i cvasti!
Hvala ti na super korisnim informacijama...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 148149150151152 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |