Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 139140141142143 184> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da stranica ne bude bez slika stavit ću slike koje nisam mislila stavljati.
Slikano je nekada u 10. mjesecu. ![]() Moj jadni ukrasni grah. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Vidi, vidi, smrcko stavila slikice!
Boji se ona još koje zvjezdice od gore!
Zezam se.................
![]() Znaj da i u našim vrtovima je situacija ista ili još gora..........priroda se polako sprema na odmor! Dosta smo uživali u lijepom cvijeću!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Datura( valjda se ovako zove, ako ne ispravite me) koja nije nikada procvjetala
![]() ![]() Kad sam daliju vidjela skoro sam se onesvjestila. ![]() Eto tako je bilo u 10. mjesecu. ![]() |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Jupiiii, slikice...i to lijepe!....pa takve su Smrcko i kod nas slikice (izuzev onih iz Dalmacije i sa otoka)...lišće, lišće, pa koji cvijetak, pa opet lišće, lišće, suha grana, pa hop cvijetak....to je čist normalno! Znaš da mi ne volimo da si ti tužna...a i ne stoji ti baš...gdje je nestao onaj tvoj optimizam....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ma ne bojim se ja ničega , to mi je životni problem. Dobro bojim se pasa( Hamara je vidjela) i medvjeda ( to je vidio MM kako brzo trčim).
![]() Nego sam slike stavila da vi nebi imali neugodnosti, ako se desi opomena. Sadašnju situaciju na terenu ne znam, ove slike mogu čak biti iz prve polovine 10. mjeseca. Da sam znala što sada znam o klimi , ne bi dozvolila da se teren kupi. Kasno sam se sjetila ispitivat detalje, bilo još kupaca za teren. Zadnji put kad sam bila tako me ražalostilo stanje šarenih ukrasnih grmova, bolje da sam ih nekome poklonila ili ih prebacila u posude pa ukrasila balkon u Rijeci. Daj Bože da bude lista do proljeća, ali me podsjeti lovor-višnja u proljeće je bila strava ma pravi mrtvac i opet je prolistala. Na žalost to listanje i oporavak je trajalo tako dugo da je izgledalo ružno i kvarilo je izgled. tog dijela vrta. Moram još puno toga naučiti, pogotovo o ponašanju biljaka u tim krajevima. Na kraju ću prošetati ljeti između kuća i vidjeti što ljudi drže od cvijeća. Bacit ću se na trajnice za gorske krajeve. Ruže mi se dopadaju. Ali mi nije pametno ništa više kupovati, zbog radova. Sve će zgaziti. Moram vidjeti što će preživjeti ovu godinu , te dalje planirati. Voljela bi da mi preživi hortenzija, nove ruže, alstroemerija, ljiljani ,Loricino drvo..... Pa tritome( iako nije procvjetala),guara , hoste su mi favoriti i nadam se da će bar nešto ostati živo. A tu je i voluharica. Nešto mi je u plastičnim i pocinčanim mrežama, i u plastičnim posudama od kiwija. Uvjek postoji razlog da ne preživi. ![]() Hvala ti na utjehi Bergi ![]() |
|
![]() |
|
Ma kako lijepe Flavijica, mene bilo sram ih staviti prije 1.5 mjesec
![]() Ma nisam tužna imam većih briga( možda malo depresivna ![]() Kad vidite da netko tegli sunce na nebu , to sam ja, toliko je visoko teren ( oko750m n.v.) da ću ga moći dotaći ![]() Hvala Flavijica ![]() |
|
![]() |
|
Hvala Otočiću, Hojčeka i Lorica
![]() Nadam se da nas klima neće iznenađivati u vidu zahladnjenja. Nada mi je što ljudi ranije nisu sadili grožđe u mjestu di mi je teren, a od ovogodišnje berbe sam dobila primjerek. Bilo je odlično i to je bila prva dobra berba. Ali nikad se ne zna i kakve zime mogu postati, možda budu gore a ljeta toplija. Sve je naopako. Hojčeka dobro si me podsjetila ![]() ![]() Maglu ću pakirati pa vam slati da puštate di treba ![]() ![]() Lorica nisam ni mlada više ![]() Ma Otočiću imat ću ja i mediteranski vrtić, imam agavica.. kaktusića... I ovako sam se istrenirala loviti sunce oko kuće sa tacnom punom kaktusa ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Šmrcko ti si meni famozna kako nam pričaš da iznosiš cvijeće nutar-van, ja svoje pospremim u garažu ili kaktuse kod mame u vanjsku"špajzu" i ne šljivim ih više ni 5% do proljeća, eventualno par puta u to vrijeme zalijem i gotovo.
Baš lijepo da si stavila ostatak slika, prva sa kadificama mi je uljepšala ovaj tmurni dan....
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Vidiš Korjenčice na slici su kaktusići na rosfrajnoj tacni, imam tri tacne ali nemam dovoljno ruku
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
E imam jedno pitanjce. Na ovoj slici se vidi da tvoj kaktusić ima bebicu, ali mi se mami suše vrhovi. Zašto?
![]() ![]() I ovaj mi daje bebicu ![]() ![]() |
|
![]() |
|
A ovaj sam prišla pogledala i
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sljedeći dan je procvao još jedan.
![]() A vidi Korjenko raste treći strašni bodljikavac ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jedan sam kupila za poklona , a jedan sam dobila od muža. Svatko ima cvijet života, onda je anthurium taj cvijet za mene. Prvi put sam stavila ruke na njega
![]() ![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo i mene Smrckice malo u tvom vrtu.Vidim neka tuga i depresija vlada kod tebe...Ma nije ni čudo kad već danima nismo vidijeli sunce,stalno tmurni,oblačni dani....A ja vjerujem da je u Fužinama bilo ljepše nego u Rijeci,sigurno više sunca, a onda i optimizma....Nemoj tugovati da ćeš tamo živijeti,biti će ti ugodnije za živjeti nego ovdje u velikom gradu....Imati ćeš svoju malu kućicu svu u cvijeću(naravno goransko cvijeće) i uživati ćeš sa svojim mužićem u tom kako ja zovem "goranskom raju".Mladi ste vi ljudi,puno vas ljepoga u životu još čeka...Kaktusići su ti preljepi,a anturijum je super.Žicati ću te grančicu onog kaktusa sa bijelim cvijetovima....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Ma da malo me nešto prelomilo, pregršt sunca preko ljeta i sada ova tama. Može biti da mi je i mala avitaminoza zbog promjene prehrane vezano za celijakiju, a i ona sama izaziva deficit nekih bitnih elemenata željezo, B12.....
Pijem si čaj od koprive i kadulje( domaća Hojina) , i mislim da mi pomaže ![]() Ne volim promjene, a tamo se moram naviknuti na novu sredinu, ljude, klimu, i snijeg ![]() ![]() Bit će komadić kaktusića, samo ne očekuj veliku granu uvećam slike da izgleda glamuroznije ![]() Hvala na lijepim riječima Jagoda ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Anturium ti je divan, ali mene ipak oduševio ripsalis koji cvate, imam ga i ja znači mogao bi i moj.
kaktusi na rstfraj tacni, pa zaslužuju to mjesto.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Wow Smrckić
![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Jedno glupo pitanje: Jesam li ti ja dala ripsalis? |
|
![]() |
|
Ne nego sam ti ukrala u noćnim pohodima
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hvala vam na pohvalama
![]() Anthurium je jako osjetljiva biljka, mislim da mi kod njega neće pomoći ni nosanje oko kuće. A dobro malo ću ga pronosati ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 139140141142143 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |