Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hoya - moje dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hoya - moje dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8889909192 272>
Korisnik
Poruka
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 19:24
Hej Hoya, baš si me obradovala sa slikama i podsjetila da sam i ja zaboravila poslikati krizanteme..... znaš ona moja/tvoja cvate.... možda sutra bude sunca poslije posla dok dođem doma da ju uslikam,  a tak mi je slatka..... pacifička je mrak smile94, a i ona bijela koju obožavaš.
Kod nas je sada za Sve svete bila dosta dobra ponuda i bio jedan prodavač sa tako malo posebnijima, ali im je i cijena bila " posebna".  Ova živica, jel to dunjarica ili cotoneaster? Nisam sigurna, ali po listu bih rekla da je, ma mora biti..... išla sam vidjeti moju, samo moja nije tako krcata sa bobicama Disapprove.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 19:25
Smrcko, sve što si vidjela čeka te, samo reci! A ružu ću ti pokušati ukorjeniti. Nemam pojma gdje je kupljena, ali je obožavam!

kat.rea je l' hoćeš da ti spremim te bijele. Tako su lijepe u aranžmanima, a u vrtu su grane krcate cvata.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 19:27
Sutra ćemo se dogovoriti sve o tomesmile63
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 19:28
smile227krizanteme su predivne, ruže i  limun također...
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 19:30
Željkić, tu si mi, baš si me obradovala! smile78
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 19:44
Hoya ići ću u subotu na plac, možda im sada bude normalna cijena, a ko ne nađem onda me se sjeti na proljeće... može?
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 19:48
Naravno, ja sam uostalom već zapisala u svoj notes Wink!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 20:37
To Hoya, tako volim, rascvjetano i šareno. Prekrasne i krizanteme i ruže, naročito zetova.

Čitam tvoj odgovor Hani vezano za alstroamerije - sad im je i onako vrijeme da ponestane lista.
Idem sad staviti sliku mojih u moj vrt - da vidiš kako je vrijeme da im ponestane lista.
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 20:49
krizanteme su ti fora, a ruža "sa obrubom" ljepotica. Moja je veoma slična tvojoj i zove se Aruba, možda je i tvoja ta ista vrsta.....trebalo bi vidjeti uživo. u svakom slučaju sve pohvaleClapClap

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 21:05
Ha, otok, imam i ja na jednom mjestu alstroemerie sa jako puno lista, ali na jednom mjestu su na udaru hladnog vjetra (recimo kao kod cura na kontinentu) i tamo jedva da se nazire pokoji listić.
Lora, ova žuta ruža ti je ona što sam na proljeće slikala kako mjenja boje od žute, do crvene pa na kraju postane bijela.

Imala sam jako puno vrsta krizantema (moja svekrva se bavila uzgojem), ali sam na kraju ostala samo sa ovih par vrsta. A u ovo doba je bilo predivno gledati vrt. Da sam onda znala za forum i internet ...
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 22:26
Draga Hoya, kada sam prije manje od deset dana bila u tvojem dvorištu, tamo je bio "horor" kako si rekla, bageri, rupe, kamenje,cijevi, blato, a vidi sada transformacije-pravi cvjetni užitak.
Šta ću izdvojiti? Svakako i nezaobilazno,fascinantnu pacifičku krizantemu, tako istančano i neponovljivo lijepu, zatim profinjene bijele margarete koje i ja obožavam, krasni agrumi...
Bravo Hoya,lijepi pozdrav

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2009 u 22:49
predivne krizanteme kod tebe je uvijek veselo i rascvijetano  smile169
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2009 u 00:15
ja se ništa neću dog0ovarati sutra, jai dem ravno u vrt kod Hoye na proljeće pa što bude, valjda će mi se smilovati......a nešto ču valjda naći da joj donesem za zamjenu, pa makar još jedan dio hosteWinkWink

Rijeka

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2009 u 02:11
Vidiš nije loša zamisao jedne noći u proljeće
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2009 u 08:43
Eto ipak je ponešto preživjelo i "bagerisanje"Wink
Ma kod tebe uvijek puno "lipih stvari"!ClapClapClap
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2009 u 16:10

Samo žurim da ubacim sliku one biljke o kojoj smo na kavi pričale smrcko i ja. To je naš noćni "ulov" (Sram nas bilo!)

Nije tako lijepa na slici koliko je efektno vidjeti slapove od nje:

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2009 u 17:34
Ma znam ja koja je to tradescantia, ima takve na svakom koraku, samo joj ta lijepa boja ovisi o svjetlosti. Neka me Lora ispravi, ali mislim da je to tradescantia zebrina, imala sam je davno. Vani je bila predivna baš kao tvoja na slici, ali u kući bi izgubila boju.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2009 u 18:12
Krizanteme su predivne,a ulov baš je baš dobar.Triša ima pravo,imla sam je na terasi i bila je predivna pravi slapovi,a onda je ušla u kuću preko zime i izgubila boju,zato dobro je čuvaj!!!
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2009 u 18:42
meni se ulov svidja,davno sam je imala
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2009 u 18:55
Tradescantia zebrina "quadricolor", traži jako puno svjetlosti Par sati  sunca zimi i u tom slučaju ne bi smjela izgubiti boju. Zimi nije poželjno previše zalijevati niti dohranjivati. Osim toga povremneno traži prozračivanje prostorije u kojoj se nalazi. U proljeće ju treba presaditi. Da bi biljka bila uvijek lijepa preporuča se svake godine uzgojiti je iz novih pelcera. Vrlo lijepa biljka, koja ne traži puno, preporučam se naravno za pelcer.

Rijeka

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8889909192 272>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.