Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ostala hobistika > Razni hobi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - kami, origami i ostalo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

kami, origami i ostalo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 202122
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2009 u 21:22
 ovo je prekrasno....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kami View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1033
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kami Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2009 u 21:21
Evo malo i nešto prostorno geometrijsko...
Bila sam se dosta zakopala u modularni origami i razne mobile i poklanjala ih svuda naokolo...
Imam slikica, ali samo da neku vremensku rupu nađem da ih stignem složiti...

Pet isprepletenih tetraedara (Thomas Hull)...
Svaka stranica svake piramide je složena od po 1 pravokutnika i sve je spajano bez lijepila mukotrpno za mene koja se ne snalazi u 3D prostoru...
Na vrh
valliSa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 719
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje valliSa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2009 u 21:11
Sve ti je prekrasno i baš super što si nam pokazala Smile
Na vrh
kami View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1033
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kami Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2009 u 20:15
Ah, evo, nabrzaka sam prokopala neke slikice pa da ih smjestim u prigodnu temu... (decoupage poklonice, one papučice ipak spadaju tu)

Nisam nikad sortirala sve svoje origami radove i slike kak spada i većinom su to mobitel fotke (Embarrassed), ali kog zanima, preživjet će...

Sad sam se zapalila za salvetiranje pa origamiju posvećujem samo mrvice (papučice, šišmiši, žabice, leptirići...), ali nikad ga se ne bi odrekla jer
mene će uvijek veseliti 1 papirnati kvadrat za koji mi ne treba ni škare ni ljepilo, nego samo funkcionalni prstići...

Ako netko sluuučajno nije čuo za origami, to je drevna japanska vještina savijanja papira...
Najbolji origami majstori su većinom Azijci, ali ima i Europljana i Amerikanaca i rade čuda...Postoje modeli toliko kompleksni da ne mogu ni zamisliti kojim proces je autor došao do sistema slaganja (dovoljno je reći da se od npr.kvadrata od 0,5mx0,5m dođe do modela od 10-15cm visine nakon preko 100-200 koraka, tj. presavijanja)...

Uglavnom, sve što vidite na mojim fotkama možete probati izgooglati i vrlo vjerojatno ćete naletjeti ili na direktne upute (dijagrame za izradu) ili na ime knjige i autora u kojoj se nalaze, a dosta tog su tradicionalni modeli bez poznatog autora...

U skladu s forumom, počinjem jednostavno i cvjetno...

...tulipani (dekoracija na tatinom rođendanu i poklon)...

...ljiljani (rođendanski poklon frendici, skupljala sam ljubičaste nijanse tjednima)..

...kawasaki ruže u buketu (poklon za vjenčanje uz omotnicu)...

Svaki cvijetak je napravljen od 1 kvadrata papira...
I ja više volim živo cvijeće i vrtove i puno ljudi nemre smislit ikakav umjetni buket, ali je divno kako papir može oponašati neke cvjetne vrste i unijeti živosti...

Još malo papučica...

Čak sam se jednom uhvatila fima (zasad prvi i zadnji put uz jedan croissant broš...)... detalji se baš ne vide, ali ima ih... LOL

Uz šlapice uvijek i čestitkica...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 202122
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.