Limun |
Odgovori | Stranica <1234 35> |
Korisnik | |
Malky
Nedavno posijan Pridružen: 14 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 94 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala
koliko sam skuzio limeta nema kostice, ili bar moja 2 kom koje sam kupio nemaju
|
|
Odranski Obrež, N.Zagreb
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima,Malky no rijetko koja.Ja sam jednom čak nalatjela na 2 koštice.E sad jel nikla koja,poima nemam jer sam sadila i limune i mandarine,naranče...A šta je šta,poima nemam.Plod ionako neće imati ako je iz koštice,osim da ga cijepim.
|
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slazem se sa Shashom,isto je bilo i kod mene...tek pokoja sjemenka...
a svugdje zasadim tako da ne znam sto je sto kad iznikne.....
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zašto mislite da neće imati plod ako je posijana iz koštice? U Kukljici kod mame raste naranča koju sam ja posijala u pitarić, a ona je kasnije prenijela u vrt..godinama je ondje, ima bodlje, ali i plod...Ista stvar i s limunom na Ravi, ogroman je, bode, ali su i plodovi ogromni ( moja sveki kaže da je to njena mama posijala kao grejp , samo eto raste limun )...žena jela (ili cijedila) velike limune pa mislila da je grejp... |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Frida,tako su nas uvjerili da nema ploda ako se iz koštice sadi.
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...i ja sam mislila da nema ploda ako se iz kospice sadi???!!!
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima, samo ima i bodlje na stabljici pa zna bosti kad bereš plodove, a
cijepljene nemaju te bodlje...Ovo je 100% provjereno ( a imam ih u
vrtovima) i sigurno...
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj tata ima cijepljeni limun i ima bodlje.
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hm...... |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maso, evo jučer sam čitala malo o citrusima i jedan od razloga zbog čega im opada lišće je pothlađivanje korijena. Savjet je da se posuda stavi na drvenu podlogu ili podlogu od stiropora. Ja danas svoju naranču stavljam na nešto od toga dvoga pa ću vidjeti kako će se ponašati...
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Andrea01, probam i sa stiroporom
|
|
Lili.blu
Novo sjeme Pridružen: 19 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj limun ima najmanje 7 godina. Brine me kod njega što je drvo totalno rascijepljeno po sredini.
Iako nonstop niču novi plodovi (limuni su krasni mirisni veliki), strava mi je taj rascjep. Da li je potrebna kakva prevencija? |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bas je predivan, lijpe i velik!!!! Stvarno bi bilo šteta da se unisti. Dali imas mozda malo bolju - detaljniju sliku rascijepljenja.
Možda su gane pre velike i pre teske pa se onda drvo koli... možda ge nekako poduprijeti
|
|
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Daj poslikaj rascjep da vidimo pa probamo prevencijom,kak veli moj stari međo:"po starinski"
|
|
suharak
Nedavno posijan Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da pitam limun stručnjake
proklijalo mi sjeme limuna s korčule, tek onako probe radi stavljeno, i što sad? ne znam ništa o limunima, pogotovo ne malim nježnim bebuljama kakav je moj, našla sam puno o velikim limunima, al kaj da ja rasim s ovim malim? onom limunskom gorostasu nikad takvo nešt nisam vidjela |
|
vule
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pust ga da raste
|
|
suharak
Nedavno posijan Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
narafski, al potom, kakva zemlja? kakva tegla? kad da ga presađujem? kamo da ga stavim? sad je u običnoj šalici
|
|
vule
Opcije poruke
Hvala(0)
|
polako, sporo raste
|
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lili.blu, grane limuna poveži u "osmicu" nekim prirodnim materijalom ( lanenim platnom, pamukom... ima za kupiti i traka širine 5 cm. Onaj dio stabla koji je oštećen svakako premaži voćarskim voskom. Prirodni vosak obično prodaju pčelari. Onakvo stablo limuna zaslužuje prirodan vosak, a ne onaj kupovni.
|
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam od svojih sadnicu !
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
Odgovori | Stranica <1234 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |