Moj kamenjar i vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 70> |
Korisnik | |
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() Moje duboko poštovanje i iskreno divljenje tvojem djelu Horti!
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Već prije nekoliko dana sam ja rekla da mislim da je kod tebe sada prava jesenja rapsodija i evo, bila sam u pravu, prekrasno, toliko cvijeća, boja, sklada
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
![]() a lantana -odlična boja!
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
E Hana jesi me našla
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
napokon sličice
![]() asteri su me oduševili ![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
jako lijepo,kaj ti je ono žuto na prvoj slici?
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
caruju prelijepi zvjezdani
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pročitala sam podosta članaka o malčiranju, raznih teorija i mišljenja. Svi se slažu da su dobrobiti od malčiranja višestruke ( zadržavanje vlage, sprječavanje erozije, ujednačena temperatura tla, manje borbe s korovom... ). Materijali koji se koriste za malčiranje su kora drveta crnogorice, pokošena trava, novine, karton, plastične folije, kokosova vlakna, otpalo lišće, piljevina i usitnjeno drvo, borove iglice za biljke kojima odgovara kiselo tlo.
Kod malčiranja korom potrebno je prije tlo obogatiti gnojivima koja sadrže dušik jer se on troši prilikom raspadanja kore.
Malčeve dobivene od drveta bolje je koristiti za drveće i grmlje a za povrće i cvijeće pokošenu travu, jer malčevi dobiveni od drveta raspadanjem oslobađaju tvari koje mogu štetiti korijenju mladih biljčica, pa si Smrcko po tom pitanju bila u pravu
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Hvala triši što nam je stavila sličice iz hortinog vrta je ona samozatajna i ne da joj se hvaliti...........iako ima čime!
Htjela sam samo dodati da je ova biljčica koja je triši zapala za oči i jako ljekovita, a zove se plućnjak! Posebno je lijepa na rano proljeće kad procvjeta prva i tako najavi proljeće!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Hortice koliko znam piljevina i šumsko lišće čine kompost kiselijim. Šumska zemlja je kisela i može se dodavati u određenoj mjeri ali ne 100 posto.
Zato najbolja mješavina komposta je kuhinjski otpad ( od povrća), lišće, piljevina, trava, već kompostirana zemlja jer ima mikroorganizme koji pospješuju kompostiranje. Zemlja mora imati sve u sebi. Kad se malčira travom i kad se zaljeva vrt odmah imaš juhu iz te trave koja pomaže biljkama i hrani ih. Ujedno trava truli i obogaćuje tlo. Dok sama piljevina bez trave, nisam sigurna da je dugoročno najbolje rješenje, ali možda i griješim. Takođe bacanje pepela po zemlji nije dobro jer ako se pretjera takođe može zemlju zakiselit, a lukšija je kiselina koja izgori sve. Malo prosurfaj i vidi što ti je najbolje rješenje. Nadam se da ćeš nam ozdraviti i biti bolje ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Hvala Triša, samo ti stavljaj slike, jer do 1.10. od mene neće bit ni jedne
![]() Smrcko sad si me zbunila oko malča, idem malo čitat na tu temu, jer ionako ne mogu ništa drugo, bolest ne sustaje. A kakav je divan dan, mogla sam toliko napraviti
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Horti kad nećeš da nam staviš slikice sama, evo ja sam to učinila mjesto tebe. Imam ih još puno, pa nisma mogla odoljeti ......
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Nikako ne mogu zaboraviti sliku tvog kamenjara, stalno se na to vraćam i uživam
Sama sam ga slikala u posjeti našoj Horti
Osim kamenjara, kod Horti je raj na zemlji, pa ima recimo pravu šumu zvjezdana - jedna su stali u objektiv
Još jedna biljka, koja me impresionirala - ne znam što je, ali kao da je netko prolio mlijeko po ovim zelenim listovima
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Pripazite sa tim šumskim malčem, lišće i kora koliko znam su kiseli pa tako mogu zakiseliti i zemlju. Najbolji malč je isjeckana trava kojoj se može dodati piljevina i lišće. To trune i đubri zemlju, obogaćuje je te nastaje pravi humus. Ja koristim travu za malčiranje
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Hajd još malo sličica tvog raja!
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Oduševila me tvoja physostegia ili poslušnica. Baš sam te htjela pitati imaš li bijelu, a onda vidim da imaš, a tek ona trava p....., jel ona trajnica ili se sije svake godine i koliko je visoka.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Horti ja mislim da je kod tebe sad rapsodija boja, a nema novih sličica
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 70> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |