Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Trišino dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Trišino dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 9192939495 243>
Korisnik
Poruka
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2009 u 09:44
sve na svojem mjestu ko da je po knjige sađeno - savršeno, šta drugo reći nego da mora tako i biti koliko je truda, vremena, volje i rada u ovo uloženo  BRAVO
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 18:31
Nastavljam sa uređenjem mog malog dvorišta po novoj koncepciji. Dakle većinom sadim trajnice, nastojeći da svaka biljka ima svoje ograničeno područje. Znam da to neće biti baš tako kad biljke narastu, no nastojat ću to održati, koliko bude moguće.

Uz ove zečje uši smjestila sam dvije bordo maćuhice

Ovdje je niski lila aster, a otraga pacifička krizantema. Kad se prošire van ograđenog prostora biti će za djeljenje biljaka.

Šumsa ivica ima također svoj prostor, a širi se ko luda - biti će je teško zadržati, a ispred nje stavila sam croksmiju, od Horti(lukovice su pa se može premjestiti)

Napred su maćuhice i plava trava od Lantane, zeleni listovi su od ehinacee purpure (kat.reine), a ono gdje  izgleda prazno - to su korijenkini kraljevski ljiljani - to ćemo tek vidjeti što će izrasti.

U pozadini je ružmarin, ispred je prilično mjesta ostavljeno japanskim anemonama, do zida je mladi crveni božur (tu će biti problem sa širenjem), ispred anemona već ste vidjeli sliku aster i p.krizantema, a podno božura žuto cvatuća žuta lužarka (sternberga lutea), koju ću kad ocvate premjestiti negdje u prvi red.

E ovdje isto ima svega: amarilici, lupinusi, a napred kotola i houtunia od otok, sa strane neven

Ovaj dio bi trebo biti rezerviran za sukulente, sedume ili slično. Tu sam smjestila Smrckinu apteniu cordofiliu, ali unutra su i kane, koje ne cvjetaju - treba ih preseliti.

Aster je već dugo u dugačkoj posudi, a iza je koraljna zvončika bake bee.

Na zidu u velikim posudama su gazanije, a u sredini lavanda

Ovo mjesto sada zauzimaju dalije, ali mislim da će to biti kaktusnjak.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 18:59
Lijepo si to posložila, svaka biljka svoje mjesto, odlična ideja, kad se sve rascvate bit će prekrasna rapsodija.....ClapClapClapClap

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 19:01
sve si lijepo ti rasporedila.
Vidi se da uživaš u tome.
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 19:11
Sve mi se sviđa Triša, ali ona kombinacija maćuhica i zečjih uheka je baš super! Odlično! smile89
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 19:21
Hvala djevojke, uživam nešto mijenjati i premještati, to baš uvijek nije dobro, ali ........
RIJEKA

Na vrh
crni View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje crni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 19:47
Zaista  mi se jako sviđa 
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 19:51
Neumorna si. I uvijek nešto novo, nešto lijepo, nešto još ljepše!Clap
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 19:58
smile141stvarno si vrijedna, lijepo si to posložila, rascvijetano
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 20:07
To je naša Triša, vrijedna i neumorna u natrpavanju svoga vrta, a kada više ne stane onda dodaje nove vrtiće, sadi i premješta
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 20:13
Trisa, dvoriste ti je za svaku pohvalu.
Jako mi se svidja tvoj bijeli hibi, plumbago, Krompirko, lantane, a najvise pasiflora sa svojim plodovima.

Vidim da si oziljavala krompirka, mozes li mi reci, kako?
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 20:14
Otok me nasmijala, jer me točno pročitala. Luda sam ako nemam kamo što staviti, ali uvijek postoje još velike vaze, pa okoliš moje kuće, gdje  premještam velike biljke.

Bromelija, baka - hvala na podršci.

Crni izuzetno sam počašćena što si odlučio svoju prvu poruku na ovom predivnom forumu uputiti baš meni.
Hvala ti i dobro nam došao.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 20:16
Originalno poslano od člana fuksija fuksija napisao:

Trisa, dvoriste ti je za svaku pohvalu.
Jako mi se svidja tvoj bijeli hibi, plumbago, Krompirko, lantane, a najvise pasiflora sa svojim plodovima.

Vidim da si oziljavala krompirka, mozes li mi reci, kako?

Fuksija, dobila sam grančice i zabola ih u zemlju, bez ičega, jako ima je dugo trebalo, ali uhvatile su se. Mislim da je to neisplativo jer se mora dugo čekati, a imaš sada gotovih krumprika za kupiti i kod nas su jeftini.
Da postoji mogućnost vrlo rado bih ti poklonila jednog, jer ih imam nekoliko.
RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 20:17
Trisa svaka cast ,i ja sam odlucila nabaviti sto vise trajnica
Na vrh
pHoEnixx View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pHoEnixx Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 20:52
Lijepo je,ima svačega..raznoliko..asteri su krasni..
No premda star, mladac sam kao vrtlar
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 20:54
smile78Triša baš si slatko to sve skombinirala, efektno je već sada, naročito su mi lijepe astre, koje inače obažavam. Super je to kak imaš viziju, već je sve isplanirano unaprijed, što će biti kad se ovo raširi, što ak ovo ne bude cvalo, što ono, što ovo... ClapClapClap

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 20:56

Obožavam kad mi dođete u dvorište, pa još me i pohvalite, ma nema ništa ljepše nego uživati u vašim pohvalama.smile211

RIJEKA

Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 21:24
Triša jako lijepo si sve iskombinirala, stvarno je sve za 10..Clap
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 21:56
stefkaja, dobrodošla k meni, sad ću skuhati kavicu, dok ti prošetaš mojim dvorištem.
RIJEKA

Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 22:12
stvarno ti je sve prekrasno..uživam u šetnji tvojim vrtom.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 9192939495 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.