Neuobičajene biljke |
Odgovori |
Korisnik | |
Roža
Novo sjeme Pridružen: 14 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Svibanj 2008 u 21:38 |
Sponzorirani linkovi | |
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uzgojila sam dvije ruže iz sjemenki šipka, ali mislim da je tvoje ipak egzotičnije. Bravo za temu!!! |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sadim sve koštice,pogotovo od agruma(limun,limeta,narača,mandarina,mineola...)i nikne to.Datulje isto,eno ih maleckih,tek formiraju prvi list.Avokado mi je lijepo narasto i ja ga stavila na sunce koje ga je spržiloI mislim da nisam nešto više sadila iz koštica.To su sve kupovne voćke i skoro sve nikne.Večini treba duže vrijeme(neki su mi niknuli nakon3mjeseca) no niknu.
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svake godine posijem nekaj i uvijek me iznenadi jer dok proklija i naraste ja sam već zaboravila di je kaj i kaj je kaj!
Super tema! Kad mi procvjeta ove godine ono što sam zasadila, morti se i sjetim kaj mi je neobično! |
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trenutno pokušavamo isklijati nekoliko palmi.
Savjeti oko isklijavanja bili su različiti i jako oprečni pa smo odlučili krenuti svojim putem. Nadamo se uspjehu. Živimo u kontinentalnom dijelu Hrvatske i problem je kako prezimiti biljke na otvorenom. Zbog toga su našu pozornost privukle biljke koje mogu preživjeti podosta negativnih celzijevaca. Imate li koju, znate li za koju, tu smo. |
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam prošle godine u bašti ostavio bananu (Musa basjoo) da prezimi. Odsekao sam dno vreće, navukao na stablo i okolo stavio suvog lišća i slame, a od gore sam navukao najlon kesu da voda ne pada na biljku. Sada tera već šesti list i vidim da su krenuli i pelcerčići oko stabla. Ovog proleća sam posadio i jednu palmu u dvorište koju ću na jesen probati nekako ušuškati da prezimi vani.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SHASHA kako posiješ limun
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koštice limuna,isto tako i bilo kojeg drugog agruma,samo posadim u teglu.Treba im duže da niknu,mislim da mi nikada nisu niknuli u roku mjesec dana,no skoro sve nikne.
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A U KOJE DOBA SIJATI
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bilo kada,možeš i sad.
(ne "deri se" Antune.Velika slova su -dernjava)
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma znam uvjek se zbunim,hvala na savjetima
|
|
4herbs
Novo sjeme Pridružen: 27 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probaj stavit koštice na centimetar dva dubine u humus i stavi ih na izvor topline,recimo na onaj jastuk za grijanje i te teglice ili štagod staviš u plastičnu vrećicu i onda se unutar vrečice stalno vrši kondenzacija i svo sjeme brže pukne i prije nikne,to je provjereno a sad sve ostalo je do vas,i da moraš stalno provjetravat tu vrećicu da ima kisika! |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo sa vrečicom,ili staklenkom, znam no nikada nisam čula da se treba provjetravati.Dapače svi vele da se NE miče vrečica,staklenka,sve dok se biljka ne zakorjeni ili ako sijemo,dok ne nikne.Nakon toga se vrečica,staklenka,povremeno miče da se biljka prilagodi na vanjske uvjete.Kod pokrivanja vrečicom je čak preporučljivije da se ne miče nego da se svakih par dana rupa izbuši.
Definitivno će prije niknuti ako se tegla pokrije.
|
|
bvlgari76
Nedavno posijan Pridružen: 13 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo sam danas posadio limune, eukaliptus, pocius, palme itd.
Javim se kad cu se imati s cim pohvaliti. Inace, imam dvadesetak agruma od prosle godine, uredno niklih iz sjemena. Nikakvi trikovi. Vlazna zemlja, na toplom mjestu i to je to. Cijepit cu ih kad malo narastu |
|
maslacak7
*Moderator Foruma DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja posadila pustinjski grasak i od 5 sjemenji jedva mi niknula jedna i jucer mi vjetar bacio cvijece i stgalo mi skroz mladicu koja je ionako krhka...sad tugujem...
|
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eichornea crassipes
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eichornia crassipes je prekrasan. Problem je samo u tome da mu treba 20 st. C pa me zanima gdje ga držati preko zime. Usput, sviđa mi se tema. Ipak, zanima me koji su kriteriji po kojima je nešto egzotično, jesu li to rijetke biljke? Limun i naranče sijemo kad god pojedemo voće, a na moru ih ima posvuda, a palme za mene pojam egzota, same se zasijavaju. U emisiji 'Radoznali vrtlari' BBC-a, ako se netko sjeća ima zgodna epizoda kad jedan vrijedni vremešni vrtlar iz Škotske kaže kako se ljudi vole mučiti s nekom biljkom samo zato što potječe iz 'Timbuktua'. Čini mi se da nas sve to privlači neodoljivom snagom, pogotovo danas kad je svijet postao globalno selo.
|
|
luna
Nedavno posijan Pridružen: 02 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam dobila jedan ogroman limun, posađen iz koštice i nije cijepljen. Pošto nije cvao i nema plodova neki su mi ljudi rekli da moram kupiti supstrat za agrume i da će mi sigurno procvasti pa me zanima sta o tome mislite. A otkud uzimaš grančice za cijepljenje?
|
|
bvlgari76
Nedavno posijan Pridružen: 13 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hm, dobio sam sjemenje za podlogu od jedne forumasice.
Cekam da te biljcice budu stare 2 godine i onda cu ih cijepiti
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |