Kozja krv - Lonicera |
Odgovori | Stranica <1 23456 15> |
Korisnik | ||
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma ovo je jedna bar za mene biljka pogotovo njen cvijet- za koju nemam riječi . Toliko ljepote i mirisa da nema ga takvog . Ja sam sa njom oduševljena
|
||
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da li treba orezivati loniceru i ako da kada?
|
||
sonja50
Pustio korijenje Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
U proljeće prije tjeranja novih izboja, a i u svako doba kad ti smeta koja neposlušna grana ili ako želiš da se širi umjesto da neprestano tjera u visinu |
||
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala, moja lonicera je ove godine uzgojena iz reznice, prilično je narasla, mislila sam da je možda treba rezati na jesen
|
||
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja bih je ostavila takvu kakva je do proljeća još će ona terati do zime kad ipak padne u san mislim da je najbolje da ju formiraš u rano proljeće(kad obrezujem lozu onda režem i nju)..
|
||
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma zašto je dirati na proljeće samo vrhove i pusti da se grana -vidijela si koliko je ja imam-ali ja sam svoju već šišala 2 puta jer mi prerasta-i sad pred jesen ću još jednom ali moja je stara ima joj oko 5 godina pa je teška
|
||
|
||
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pa ja kažem kako obrezujem svoju i stara je oko 10 g i još cvate kao luda ..mislim da je dobro da ju recne jer time samo ojačava biljku i stimulira ju na brži i razgranati rast.....no od viška savijeta glava ne boli jel tako
|
||
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Tako i treba -prava riječ na pravome mijestu
|
||
|
||
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
he draga ja sam ti uvijek za "drugo mišljenje " (pogotovo kad je riječ o lječnicima)
|
||
martina1985
Pustio korijenje Pridružen: 13 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 409 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mislim da i ja to imam. ovo je mojaURL=http://www.cv[ijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/kozja_krv/2486.aspx][/URL]
|
||
martina1985
Pustio korijenje Pridružen: 13 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 409 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E, ta lonicera je dala plodove! To se mora vidjeti: I mora biti tako lijepa kad raste na ovoj predivnoj plažici u divljini (tu se ja kupam a sad u rujnu kupanje je najljepše ): |
||
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prekrasno! I u mojem kraju ima ovih lonicera, ali još nisam vidila plod. Odmah sutra izlazim na teren u potragu za plodovima ( do korijena tj. mladih biljčica ne mogu doći i na koji način)
|
||
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da, teško je.Raste u šikari a onda se popenje po drugim biljkama prema suncu.
|
||
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Rado, evo trčim :-) |
||
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moje lonicere odlično su podnijele jaku zimu i krenule se već naevliko s listićima, a i pupoljci cvijeta se naziru!! |
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo moje dvije na ogradi - narančasta i bijelo/žuta mirisna.. Sad su malo stale s cvijetanjem, a cvale su predivno..
|
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
dream
Novo sjeme Pridružen: 06 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ove godine sam posadila šest sadnica lonicere. Na moju žalost,nakon nekog vremena zamjetila sam da listovi po sebi imaju neke čudne fleke. Prije nego nastanu fleke, na listu se nalazi nešto kao "bijela paučina", na čijem se mjestu kasnije pojavi mrlja, tj. list se na tom mjestu osuši. To "nešto" je zarazilo i stabljike, iako sam ja uredno micla bolesne listove. Tako se mučimo već dva mjeseca i moje biljke nikako da se oporave i da počnu rasti i cvasti. Ako netko zna što je to i kako da to rješim, bila bi zahvalna. Nisam do sada primjetila da netko ima sličnih problema s lonicerom.
|
||
Odgovori | Stranica <1 23456 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |