Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Primošten
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Primošten

Odgovori Odgovori Stranica  <1 456
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 11:53
E da znaš čekala sam slikice ovog divnog grada i znala sam da ćeš nam to "donijeti" s godišnjeg. Predivno draga.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 11:46
Shasha, čuvala sam ti mjesto.
Samo da znaš: preostali dio slika je slikan u "popayu"  smile96.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 11:38
Ajme,koja ljepota!!Ja sam prije par godina bila tamo i nije ni upola toliko lijepo uređeno bilo.Iskreno,sjećam se samo kafića"popay"smile96
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 11:21

Ja sam, iris, mislila sa nisam objektivna, ali:

Primošten i grad Biograd - izborili su nagrade u konkurenciji 26.000 europskih gradova i sela, od kojih je u uži izbor ušlo njih 5500. Žiri za dodjelu nagrade istaknuo je kako su te nagrade (srebro i zlato) veliko priznanje Hrvatskoj na ulaganju napora u poboljšanju ne samo turističke ponude te hortikulturnog i urbanog uređenja nego i nove dimenzije kulture življenja. "Zlatni cvijet Europe" (Entente florale Europe) međunarodno je natjecanje koje se održava od 1977. godine ...
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 11:09
Jesam, OTOK, jednu jedinu, ali to je lantana koju sam kupila MKM i kad bude dolazila na zimu donjet će grančice - mislit ću na tebe!
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 11:08
Primošten je predivan Smile bila sam nekoliko puta na kupanje i šetnju tamo i baš je bilo lijepo
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 11:01
Jako lijepo uređeno mjesto

Od crvene lantane pobrala si sjemenke ili grančicu?
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 10:30

Nisam mogla, a da vam ne pokažem sličice gradića koji je prije par godina zbog zadnjeg mjesta osvojenog u bodovanju turističkih destinacija na Jadranu iz "dišpeta" odbio kamion sadnica kao utješnu nagradu.

Nakon toga -  Primošten je osvojio zlatnu medalju i prestižnu nagradu Zlatni cvijet Europe 2007., za hortikulturno i urbano uređenje mjesta (Wikipedija).

Svako ljeto uživam, a slikala sam da dio mojih užitaka podijelim s vama:

Ovo je nešto što vas čeka na ulazu, a žao mi je što nisam ovjekovječila plakat: Ana, volim te - za to je kriv Primošten ! 

Dan počinje kupanjem u svitanje: 

More Dalmacije ...

Fontana na rotoru:

Lavanda i kostriš u hladu žižule 

Lavanda, santolina i gazanije (bez cvijeta, prejako je sunce ...)

Silazak sa magistrale:  

Ulica oleandera:

Lavanda, lavanda, lavanda ...

Na kraju parka spomenik težačkom trudu - primjer maslinika "izkrčen u kamenim stjenama". Nadam se da će druge godine uz to niknuti mali vinograd.

Ne znam kako se zovu ovi grmovi, ali ovdje su toliko lijepo oblikovani da svaki puta zastanem i dodirnem tu čvrstu, kompaktnu kuglu.

A ovo je park kraj kojega uvijek u šetnji zaostanem iza društva. Jednostavno i lijepo:

Mnoštvo agapantusa. Nadam se da ću jednom biti tamo u doba njihove cvatnje.
Ova će površina zasjati u punoj ljepoti kad se maknu štandovi i slijedeće godine na njihovom mjestu bude šetnica.

Izlaz iz Primoštena:
I sad primjeri gdje je svaki slobodan prostor ozeljenen: 

Je, točno je: težaci i njihov magarac, ali u našem kraju hodala je žena ...

Dature, oduševile su me jer samoniklo rastu i obilno cvatu u kamenu, bez vode i pažnje
Zreli šipak (nar) malo veći od zrna grožđa:

Lantane:
Plumbago
Kapare

i grozd primoštenskog babića
Još jedno kupanje u sumrak,
i klapska pjesma, serenada za laku noć
Vraćam se opet jer:

... Ja sam dite s bilog žala
Di je pisma galeba
Di je zemlja vode žedna
Di su stabla maslina