Primavera galerija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 44> |
Korisnik | |
Primavera ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Primavera ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
Jedna mala posudica, cijela napravljena od polimerne gline istom tehnikom kako se rade iz prave gline, iz male kuglice dubljenjem i izvlačenjem....iznutra lakirana, vani 2K crackle medium, patinirano crnom uljanom bojom... ![]() I još malo ljetnog nakita....
...moja kći odlučila konačno iz traperica i inih hlača, uskočiti u haljinu i kupila odmah dvije, ljetne....pa je trebala i nakit uz njih, naravno... tako je nastala ova crno-bijelo-siva memory narukvica i pasent naušnice s mojim traljavom obradom žice koja me namučila više nego da sam radila 10 komada iz polimerne gline
![]() ![]() ![]() ![]() ....i još jedan novi pokušaj, takodjer za ljetni look moje kćeri...moja prva narukvica isperličana tzv. peyote bodom, a napravljena prema uzoru na krasne radove velike majstorice takvih uradaka....hvala Cordelia
![]() ![]() ![]() Nespretna je i malo vijuga, nisam koristila pravilne toho perlice, nego iskoristila stare koje sam već imala...recesija je
![]() ...i u žaru stvaranja
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
primavera draga,crna narukvica je mrak kao i ove narukvice peyot. a teglica tek! svaka čast majstorice!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
anđelka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Aaaaaaah,
![]() ![]() ![]() |
|
ANĐELKA
|
|
![]() |
|
orca ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 207 |
ma ne znam šta da kažem...svaku put se uznemirim kad vidim tvoje radove...
![]() |
|
![]() |
|
more ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1118 |
radovi su predivniiiiiiiii! mala posuda me definitivno oborila! |
|
![]() |
|
![]() Drage moje, uvijek brza i ažurna Rose, šaljiva Anđelka, "uznemirena"
![]() |
|
|
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Primavera, prekrasne su narukvice!Stalno me iznenađuješ svojim lijepi radovima!
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Primavera ma kako si uspjela napraviti onu posudicu samo???
Da li ti za to treba neka mašina, kako si je samo onako lijepo oblikovala. Sve više počinjem sumnjati da ti nisi vanzemaljac, jer ovo što radiš je stvarno fantastično!!!!
A nakit....šta reći ??? Samo slinim...i ne mogu doći k sebi...
![]() |
|
![]() |
|
Drago moje Proljeće, evo tebi poklanjam svoj 400 post....jupi, još samo 100 i bit ću vidljiva
![]() Puno i od srca ti hvala na svim tvojim pohvalama...a kaj ja znam, nekad se i meni čini da sam opala s neke planete
![]() ![]() Ne, nemam nikakvu mašinu, sve radim ručno, jedino za omekšavanje polimerne gline koristim staru mašinu za rezance (i za izradu tzv. plahtica)...
Posudicu sam oblikovala prema svim pravilima oblikovanja gline...dakle, uzme se jedna kuglica polimerne gline iliti fima (veličina ovisi o tome kak veliku posudicu želimo), drži se u lijevoj ruci a palcem desne se počne "dubiti" udubljenje, i lagano se stanjuje i širi, i povećava dok se ne dobije kao mala zdjelica...tada se nožićem zareže na 1 ili 2 mjesta i oblikuje se gornji dio posudice...poravnava se daščicom lupkanjem po vanjskom dijelu posudice sve u krug....u ovom slučaju sam odmah pekla i po hladjenju nanijela 2K crackle i patinu, a da sam imala sreću raditi iz prave gline....onda bi to trajalo i malo duže, jer bi se sve moralo prvo dobro osušiti, pa peći na cca 1000 stupnjeva, pa glazirati, pa opet peći...da ne velim da bi se ovakav oblik mogao izraditi i na kolu...
Opet ja sa svojim pričama, ne zamjerite, ali me ponese ono što volim raditi...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Još malo nakita...Nešto dosta staro, ali nikako da dodje na red...komplet takodjer za moju kćer, jedan od prvih kompleta koje sam radila kombinacijom upletene žice i lažnih tirkizića (radila sam ih, naravno, od polimerne gline)...
![]() I nešto što sam radila ovih dana...narukvica od bijelog ahata s malim dodatkom jedne perle koju sam napravila od polimerne gline, i uz to pasent naušnice, isto bijeli ahat omotan žicom koju sam dobila na poklon od drage prijateljice i samo ju omotala oko kamenčića...
![]() ![]() ...jedna najobičnija zveckalica, tek toliko da se potroše perlice...
![]() ...ista stvar, samo u ljubičastim tonovima...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
boze,koje divote
![]() |
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Primavera, ti si genijalka! Mogla bi otvoriti temu i dati nam poduku o izradi nakita i radu s polimernom glinom. Uskoro će jesen i duuuuga zima, pa da ih imamo čime ispuniti...
![]() |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
![]() @draga Dada, nema nikakvih problema, sve što znam mogu podijeliti s vama, ja još uvijek i stalno učim, uvijek se ima nešto novo za naučiti...trebali bismo se samo dogovoriti o temama, kaj vas najviše zanima, jer to je ogromno područje...naravno, morala bi se i prirediti, da vam fotkama približim ono o čemu govorim...polimerne gline su strahovito zanimljive za raditi, ali iziskuju dosta učenja onih osnovnih, početničkih stvari koje nekim ljudima mogu predstavljati dosadu, no bez toga se ne može dalje...dogovorit ćemo se, a već sam i tak obećala da ću probati fotografirati postupak nastanka jednog cvjetnog canea (tubice) iz kojih izrezujem latice za ono svoje cvijeće koje stavljam posvuda...
|
|
|
|
![]() |
|
orca ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 207 |
![]() evo ga na opet sam uznemirena...ja uopće nisam bila pobornik tih zveckalica ali kad ih vidim kod tebe oči mi se zaljepe...jedna zelena zveckica...uuu...to bi bilo savršeno...
ova sa ahatom i tvojom središnjom perlicom je jako fina...
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
anđelka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Draga Primavera, komentari su zaista suvišni
|
|
ANĐELKA
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
sve sam prgledala...prelijepi radovi..toliko strpljenja za sitne detalje..zaista imaš predivnih stvari napravljenih sa puno mašte..
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |