Isusova kruna - Passiflora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 38> |
Korisnik | |
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ovu čekam da procvate,ako nebude ove godine onda sljedeće
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Procvala je moja nova pasiflora!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ja sam odrezala prije nekoliko dana tri grančice baš da probam dal će se uhvatit.
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Ja ih razmnožavam vrhovima grana kada prestanu sa cvetanjem, a neke koje mi ne cvetaju već imaju žile (vrhovi stavljeni na ožiljavanje pre 3-4 nedelje.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Kad je najbolje pelcali pasifloru??
|
|
![]() |
|
Moja je u tegli i tako zakopana u zemlju,na jesen ju vadim i spremam. Ove god nije baš na suncu pa ima puno manje cvjetića.
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
kamilica draga, zasto nisi cekala da biljka adaptira i dobro ukorijeni, a ti odmah banane guras, mislis da ce bolje krenuti.
Zasto postoji ovaj forum, da se pita ako nesto ne znamo, cujemo misljnje drugih koji imaju bolja iskustva.
![]() |
|
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
Evo i moje pasiflore
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Kamilice, svakako ju presadi u zemlju ili bar u veću posudu..
Moja ima pupoljke pa sam jako, jako radosna!!
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Društvo, Passiflore su vam prekrasne! I ja se baš ne snalazim u nazivima, ali sam zapamtila da ona plava podnosi hladnoću i može biti posađena u vrtu.
Ja sam svoju kupila prije 10 dana. Bila je puna pupova. Jedan cvijetak se i otvorio. Ali od tada, jad. Pupovi otpadaju, lišće se opustilo. Nisam ju još presadila u vrt. Zemlja u kalju joj je "taman". Nemam pojma šta joj je.
Da ju presadim u zemlju ili...?
![]() |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Antune onda moraš nabaviti sortu koja podnosi niske temperature!
Ili pokrivati malčem, lišćem i drugim stvarima da joj zaštitiš korijen da se ne smrzne preko zime,.... |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Da,ali ja ju želim u zemlju posadit,a ne u posudu |
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Moja je pustila dva pupa za sad,ove god nije baš na jakom suncu,dok je prošle godine bila i cvala je prekrasno,svaki dan novi cvijet.
Antune ja sam svoju imala u graži,samo sam joj grane privezala oko nje (zbog mjesta) i preživjela je već dvije zime tako. kad sam ju vadila van sam samo suhe grane porezala.
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Kako se može na kontinentu preko zime sačuvati Passiflora.Hvala
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Moja je također na suncu cijeli dan - ali pupoljke nema... Ne znam zašto, možda je još mlada (lani sam ju dobila)
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Nece jos biti nista na suncu, moja je cili dan na otvorenom juznom balkonu, ponekad je malo sklonim uza zid u malo hlada, kad je bas prejako, al inace bez problema gusta na suncu!
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ni kod mene još ni p po pupova
![]() Athena može ona na sunce
|
|
![]() |
|
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
Prekrasne su vam pasiflore! A gdje ih držite da tako lijepo već cvatu? Moja ima puno lišća, ali nikakvih naznaka od pupoljaka. Napominjem da nije na suncu, već u prozračnoj sjeni. Sad razmišljam da je stavim na sunce. Hoću li pogriješiti?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |