Ponešto iz mog vrta |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 21> |
Korisnik | |
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sve je lijepo ali lantana je posebna
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Nisam joj mogla odoljeti. Žena je rekla da je to dupla Campanula. Toliko je slatka i nježna, sa bijelo-plavim cvjetićima. Posadila sam ju u rundelu ispod višnje kod plavih zvjezdica i bijelih ivančica.
|
|
![]() |
|
marijankica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 152 |
sve je lijepo al duga mi je posebna
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Što je ono novo slatko malo plavo???
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
imas svega,ali lantana i plavi aster su vauuu!
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Lijepo cvijeće imaš, uistinu!! Držim fige za limun!! Ja sam isto to pokušala s PVC vrećicom, pa ćemo vidjeti...
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Niiisam to znala, pa nisam ni napravila. Otkinila sam na tom dijelu lišće. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Taj način se zove margotiranje.
Jesi li sa te grančice ogulila malo kore? Obično se sa grančice oguli malo kore u obliku prstena, ili se grančica malo zareže i u taj rez stavi komadić drva, da ta "rana" ne zacijeli, nego da primoraš grančicu da pusti žile |
|
![]() |
|
Kontesaa, ovo prvi put radim. Rekli su mi da odaberem ravnu granu debljine olovke. Uzela plastičnu bocu, prorezala je, stavila zemlje, i obavila granu. Na dnu mi je ispala malo veća rupa, pa sam ju korigirala sa vatom. Kad ulijem vodu, da ne iscuri i voda i zemlja. Vrijeme će pokazati jel to šljaka. Mislim da bi moralo, jer je slično kao kad magnoliju i ostalo staviš granu pod zemlju. |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
kamilice kako se to sa bocom zakorjenjuje mladica?
aster je zanimljive boje...sipma skroz ![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Svega lijepoga imaš,pogotovo mi se sviđa lantana
![]() |
|
![]() |
|
A evo i nešto staroga.
![]() ![]() lantana je u punom cvatu.
![]() ova malo manje vrijedna.
![]() bunga je u pupovima.
![]() ![]() kad sam izvadila ocvjetale uresnice, našla sam i dinju (valjda)
![]() i paradajz
![]() limun je procvjetao
![]() ![]() Stavila sam bocu, kako bih mojoj prijateljici poklonila mladicu limuna. Nadam se da će mi uspjeti.
![]() MM polijeva cvijeće.
![]() a onda je pala kiša, a iznad nas...
![]() |
|
![]() |
|
Konačno nešto novih slikica.
Ovaj vikend se malo povećao broj u cvjetnoj obitelji, pa da vam ih predstavim:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bijeli plumbago
![]() ćera mi kupila astera
|
|
![]() |
|
Komarac u uhu, u oku, čak ide u usta, pa onda na drugim djelovima ih ni neprimjećujem. Tek kad počne svrbiti.
Projekt fuksija stablo, traje 3 godinu. 1.godina pelcer, prošle otkriće da bih mogla od nje možda napraviti stablašicu. Ove godine pomalo nalikuje kako bi trebala izgledati.
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ne znam kako ti, alija se i dalje borim sa komarcima, ali kod mene sprej pomaže samo kada se sjetim nasprejati
![]() vidim da i ti imaš projekt fuksije stablašice...tvoja je već lijepo drvce, koliko se dugo zabavljaš s njom? ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Meni se super moja mama. Kod nje su ti one verzija "ono žuto što cvjeta cijelo ljeto" ili "plavi zvončići". Rođaka opet daje imena po osobi od koje je dobila. Gauri naravno nije dala moje ime, nego "ono rasprđekano"
![]() |
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
kamilice.....čujem da se pitaš kako zapamtimo imena cvijeća.
Danas i kad nismo sigurni kako se neki piše.......možemo reći da smo blagoslovljeni internetom pa možemo uvijek provjeriti. Teško je samo indentificirati..... ![]() |
|
![]() |
|
Athena, hvala na informaciji o imenu. Na žalost, osušila se. Ipak sam uspjela naći jednu sjemenku. Imam još jednu šansu.
Sasha, ja ocvale vrbene odrežem. Sad ću nešto ostaviti, da vidim hoće li biti sjemena.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Joj i meni verbena posebno zapela za oko.Samo jedne godine sam takvu boju našla,kasnije nigdje više.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 21> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |