Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 84> |
Korisnik | |
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Crassula marnieriana... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ova je stvarno posebno - sad bi rekla "moram je imati" ha-ha, no možda jednog dana.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
jel' i ovo , mozda, krasula?
![]() |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Jeste, crassula hobit.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Frida preslatka je, hoću i ja takvu, bravo Semira, treba nam netko uvijek dobrodošao da nam identificira biljke.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Triša, kad se ova malo razgrmi imat ces je....
Semira, hvala na informaciji. |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ova vrsta krasule znači novac i blagostanje. Dobro je njeguj da ti listovi ne otpadnu kao meni. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ali, ova je sama dosla k meni ( bez pitanja) pa mozda bude drugacije ![]() Ne zovu me bez veze " Vjeciti optimist". |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Meni je 2 mjeseca nakon propadanja cvijeta pokraden suprugov tekući račun. Ništ me ne pitajte ne želim se ni sjećati toga.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Crassula Marnieriana me je opet obradovala s malim cvijeticem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Utpala ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Trebam pomoć.
Imam krasnu crassulu kojoj su mi unatrag par dana počeli ispadati listovi. I dalje je čvrsta, listovi su krasni i mesnati, ali neki mi jednostavno na lagani dodir ispadnu. Na nekim mjestima sada tjeraju mladice, ali ipak mi se čini da ispadaju malo previše. Da se brinem? I ako da, kako da to spriječim? |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Krasulice znaju odbaciti listove iz više razloga:
previše vode premalo vode nagla i velika razlika u temperaturi |
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Jel mozda neko zna sta se dogadja s crassulom ako joj listovi postaju mekaniji i smezuraniji? Al ne otpadaju, sve je na mjestu.. Hvala unaprijed na bilo kakvoj ideji:)
|
|
![]() |
|
Kad otpadaju listovi kao kod Utpala,a pritom ostaju cvrsti to je i normalno. donekle za Crassulu...ali kod tebe su mekani i smezurni..hm..nesto nije uredu..o kojoj je Crassuli rijec..jer kako i sama vidis,ima ih vise vrsta...?? |
|
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Da, zaboravila sam da je bitno navest koja je.. arborescens... stah me da ce propast ako nista ne poduzmem. Nedavno san jedan mali dio otkinula i zasadila zasebno..jer hocu da bude kao stabalce. mozda to ima veze.. doduse nije se pocelo to dogadjat odma nakon..
E, ta reznica odlicno napreduje! |
|
![]() |
|
Mogla bi sutra stavit sliku, bit ce lakse sigurno.. Hvala dzomba.. ako iko uspije pomoc, to ces biti ti! Vidila sam tvoje carstvo:)
|
|
![]() |
|
Ja sam bila krenula skupljati sve vrste Crassula a poslije sam vidjela da im treba posebna njega i da ih dosta izgubim zimi ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Evo slika:
![]() ![]() I evo kako je izgledala ovu zimu.. ![]() |
|
![]() |
|
I nema na cemu dzomba...
P.s. mojoj je zima puno vise odgovarala.. cak je i snijeg pao po njoj.. nije se dala, sve do ovih vrucina..Ja sam u Dalmaciji! |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |