Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vodenika - lat. Impatiens
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vodenika - lat. Impatiens

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 18>
Korisnik
Poruka
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 14:41
ja imam cvije...crvena i nek atamno roza...pune su cvijeta..samo ih bura ili jugo istuce pa moram kidati cvjetice...inace jako zahvalne..moja mama ih ima godinama i prezadovoljna...samo otrgnes grancicu i piknes i evo nove...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 15:59
[QUOTE=Flores]Pozdrav !!
Imam isti problem. Vodenika je u sjeni tende, vidljivo je da se više pupoljci ne otvaraju potpuno u cvijet. Help !!

[
/QUOTE]
Kao prvo dobro nam došla Flores,moj problem je bio sličan tvome ali mi je onda Smrcko savjetovala da je malo manje zaljevam i sad je sve u redu,cvjetovi se do kraja otvore i pupoljci ne otpadaju.Nadam se da sam ti pomogla!!
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2009 u 15:19
ja sam gledala svoje i moje uopce nemaju sjemenki...ni roza ni crvena...jel to bas takva vrsta ili...
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 11:52
Na mom impatiensu imaju male mohunice pune sjemena..htjela bih vas zamoliti za savjet...Jel' rano da skupljam sjeme?? Ove sto su svijetlo-zelene boje samo sto ih pipnem se otvaraju(i odmah i zatvarajuBig%20smile) i ispada sjeme iz njih...par sam ih ubrala i povadila sjeme iz njih...Jel' ga trebam ostaviti da se osusi prije nego sto ih spremim za sledece godine??

Hvala vam unaprijed!!! Smile
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 15:16
Dzomba,ako pucaju čahure,onda je sjeme zrelo.Obično one čahurice budu žućkaste boje,kad su dovoljno zrele.Prvo su zelene pa sve više svijetle.Ako pucaju,pažljivo ih oberi,i onda sjeme odvoji od njih.Možeš staviti i sve skupa da se prosuši,kasnije samo sjeme pobereš,a baciš ljuskice od čahura.Ali nemoj ostavljati sve skupa preko zime,jer može doći do truljena.Meni se to jednom desilo..Ako pokupiš samo sjeme,koje je tamno braon boje,možeš odma da ga spremiš za iduću sezonu.Moji impatinesi nikad nisu bili lošiji.Kad nisam htijela džunglu od njih,oni su bujali i rasli na svakom mjestu.Kad sam im odredila lokaciju za rast,oni omanuli..Sve naopako
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 16:02
Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Dzomba,ako pucaju čahure,onda je sjeme zrelo.Obično one čahurice budu žućkaste boje,kad su dovoljno zrele.Prvo su zelene pa sve više svijetle.Ako pucaju,pažljivo ih oberi,i onda sjeme odvoji od njih.Možeš staviti i sve skupa da se prosuši,kasnije samo sjeme pobereš,a baciš ljuskice od čahura.Ali nemoj ostavljati sve skupa preko zime,jer može doći do truljena.Meni se to jednom desilo..Ako pokupiš samo sjeme,koje je tamno braon boje,možeš odma da ga spremiš za iduću sezonu.Moji impatinesi nikad nisu bili lošiji.Kad nisam htijela džunglu od njih,oni su bujali i rasli na svakom mjestu.Kad sam im odredila lokaciju za rast,oni omanuli..Sve naopako

Ma znala sam ja da ces ti meni dati ovako opsiran odgovor TongueWink...neke su zrele a neke ne,ali sad ce biti sjemena kod mene,tako da ovaj put ti mogu vratiti bebice od mame koja je stigla od tebe Big%20smileBig%20smile....Hvala ti najljepsa,tako cu i uraditi,nadgledat cu ga jer stvarno ima dosta cahura WinkTongue...

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 19:06
Samo ti skupljaj čahurice i sadi opet na proljeće.Ima i kod mene čahurica,dovoljno za sledeću sezonu.Hvala na ponudi!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2009 u 20:08
Ja ove godine samo planiram pokupiti sijemena od crveni jer su mi nekako najljepše i roza sa punim cvijetom-a ostale nekako su mi prejednostavne
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2009 u 22:15
Ma neka Niho i tih prejednostavnih WinkTongue..nikad se nezna Tongue

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2009 u 13:13
Originalno poslano od člana niho niho napisao:

Ja ove godine samo planiram pokupiti sijemena od crveni jer su mi nekako najljepše i roza sa punim cvijetom-a ostale nekako su mi prejednostavne

Pogledaj ove, zar nisu prekrasne

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2009 u 13:22
A ni moje nisu loše, ja baš volim te jednostruke

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2009 u 21:38
Bas su mi lijepe ove jednostruke... Tongue

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2010 u 20:00
Pozdrav svima, da li netko mozda zna od cega mi se rub lista od onih velikih vodenika susi, kao da je spaljen. a sunca ima samo prijepodne. Inace posadila sam ih po 2 u onu veliku teglu za balkone. Ako netko nesto zna neka javi. inace cvijeta dobro i puna je cvijeta.
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 23:42
Impatiens mi se jako sviđa. Imala sam prošle godine kao Lika 1, ali nisu mi dobro napredovali. Naime listovi su bili čudno ovješeni, nije baš rasla, a i cvjetova je bilo malo. Udovoljila sam zahtjevima (polusjena, umjereno vlažno). 
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 10:34
Lucy vodenike vole dosta vode!Ja sam ih imala u svim bojama predhodni godina,ove godine ih nisam sijala..One koje su bile u polusjeni i sa puno vode,bolje su napredovale od onih na suncu.Te su bile bez puno cvjetova,listovi obješeni i bez živosti...
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 19:32
Hvala Alisa na savjetu, vjerojatno sam griješila u količini vode.
Na vrh
Floresito View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Floresito Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2010 u 21:46
Originalno poslano od člana lucy lucy napisao:

Impatiens mi se jako sviđa. Imala sam prošle godine kao Lika 1, ali nisu mi dobro napredovali. Naime listovi su bili čudno ovješeni, nije baš rasla, a i cvjetova je bilo malo. Udovoljila sam zahtjevima (polusjena, umjereno vlažno). 

Ova godina je opcenito dosta specificna po kolicini vlage pa se i samo cvijece dosta lose drzi.Isto tako pripazi kod prihrane cvijeca da ne zaljevas po listu vec uz korijen pogotovo ako prihranjujes sa cvjetalom koji jaaako "pali" lisce Confused
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 23:08

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 23:10

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
doosrs View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje doosrs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2010 u 14:29
ja sam svoju vodeniku sacuvala od prosle godine reznicama i super su a drzim ih u polusjeni
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 18>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.