Vodenika - lat. Impatiens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 18> |
Korisnik | |
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja imam cvije...crvena i nek atamno roza...pune su cvijeta..samo ih bura ili jugo istuce pa moram kidati cvjetice...inace jako zahvalne..moja mama ih ima godinama i prezadovoljna...samo otrgnes grancicu i piknes i evo nove...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
[QUOTE=Flores]Pozdrav !!
Imam isti problem. Vodenika je u sjeni tende, vidljivo je da se više pupoljci ne otvaraju potpuno u cvijet. Help !!
/QUOTE] Kao prvo dobro nam došla Flores,moj problem je bio sličan tvome ali mi je onda Smrcko savjetovala da je malo manje zaljevam i sad je sve u redu,cvjetovi se do kraja otvore i pupoljci ne otpadaju.Nadam se da sam ti pomogla!! |
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
ja sam gledala svoje i moje uopce nemaju sjemenki...ni roza ni crvena...jel to bas takva vrsta ili...
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Na mom impatiensu imaju male mohunice pune sjemena..htjela bih vas zamoliti za savjet...Jel' rano da skupljam sjeme?? Ove sto su svijetlo-zelene boje samo sto ih pipnem se otvaraju(i odmah i zatvaraju
![]() Hvala vam unaprijed!!! ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Dzomba,ako pucaju čahure,onda je sjeme zrelo.Obično one čahurice budu žućkaste boje,kad su dovoljno zrele.Prvo su zelene pa sve više svijetle.Ako pucaju,pažljivo ih oberi,i onda sjeme odvoji od njih.Možeš staviti i sve skupa da se prosuši,kasnije samo sjeme pobereš,a baciš ljuskice od čahura.Ali nemoj ostavljati sve skupa preko zime,jer može doći do truljena.Meni se to jednom desilo..Ako pokupiš samo sjeme,koje je tamno braon boje,možeš odma da ga spremiš za iduću sezonu.Moji impatinesi nikad nisu bili lošiji.Kad nisam htijela džunglu od njih,oni su bujali i rasli na svakom mjestu.Kad sam im odredila lokaciju za rast,oni omanuli..Sve naopako
![]() |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Ma znala sam ja da ces ti meni dati ovako opsiran odgovor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Samo ti skupljaj čahurice i sadi opet na proljeće.Ima i kod mene čahurica,dovoljno za sledeću sezonu.Hvala na ponudi!
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ja ove godine samo planiram pokupiti sijemena od crveni jer su mi nekako najljepše i roza sa punim cvijetom-a ostale nekako su mi prejednostavne
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Ma neka Niho i tih prejednostavnih
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Pogledaj ove, zar nisu prekrasne ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
A ni moje nisu loše, ja baš volim te jednostruke
![]() |
|
![]() |
|
Bas su mi lijepe ove jednostruke...
![]() |
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Pozdrav svima, da li netko mozda zna od cega mi se rub lista od onih velikih vodenika susi, kao da je spaljen. a sunca ima samo prijepodne. Inace posadila sam ih po 2 u onu veliku teglu za balkone. Ako netko nesto zna neka javi. inace cvijeta dobro i puna je cvijeta.
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Impatiens mi se jako sviđa. Imala sam prošle godine kao Lika 1, ali nisu mi dobro napredovali. Naime listovi su bili čudno ovješeni, nije baš rasla, a i cvjetova je bilo malo. Udovoljila sam zahtjevima (polusjena, umjereno vlažno).
|
|
![]() |
|
Lucy vodenike vole dosta vode!Ja sam ih imala u svim bojama predhodni godina,ove godine ih nisam sijala..One koje su bile u polusjeni i sa puno vode,bolje su napredovale od onih na suncu.Te su bile bez puno cvjetova,listovi obješeni i bez živosti...
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Hvala Alisa na savjetu, vjerojatno sam griješila u količini vode.
|
|
![]() |
|
Floresito ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Ova godina je opcenito dosta specificna po kolicini vlage pa se i samo cvijece dosta lose drzi.Isto tako pripazi kod prihrane cvijeca da ne zaljevas po listu vec uz korijen pogotovo ako prihranjujes sa cvjetalom koji jaaako "pali" lisce ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
doosrs ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 4 |
ja sam svoju vodeniku sacuvala od prosle godine reznicama i super su a drzim ih u polusjeni
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |