Moj lijepi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 12131415> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Domingo, probaj ga presaditi van u zemlju, čitala sam negdje da je nekome tako dobro uspijevao
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Nije tajna Domingo , nego moram naći papirić koji su mi dali. Kupovala sam na deke te nije orginal pakovanje. Napisat ću sutra čim potražim papir. sad ako krenem kopati MM će me hitnuti van preko balkona ![]() ![]() Ma di si prodavao pelciće, na tržnici. Mogla bi i ja jednog dana prodavati pelciće i rasadu ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Sve nas ubija vrućina Domingo. Mene kao da netko drmne lopatom po glavi. Planine mi gode kad je vruće ![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opet sam prošetala. Prelijepo.
Nemam nikakvih savjeta, osim držati fige. Vidim ja kod sebe. Jedne godine pelargonije prekrasne, druge već u kolovou nestale, osušile se.....I kod MSK surfinije.Pet sanduka na balkonui, isti tretman, dva i to na suprotnim stranama jedva nekako vegetiraju, ostali bujaju kao ludi.
Ima valjda nekih utjecaja koje baš i ne možemo dokučiti uvijek.
A za lotus šteta.Možda ga možeš spasiti zbilja presađivanjem. Izgubiti ne možeš!
|
|
![]() |
|
Evo domingo ovo je nekakav rozi prašak koji je za sulfrinije, milionke , a i druge biljke koje cvjetaju.
Zove se KRISTALON CRVENI NPK 12+12+36 Ima još u sebi fosforni pentroksid, kalijev oksid, bor, bakar, željezo, mangan, molibden, cink. Ide ga 1 žlica za juhu na 5 l. Uz njega sam dodavala i neko tekuće željezo zbog žutila milionki, željezo bilo koje može . Ako se kristalonom crvenim hrane milionke i sulfr. od početka ne treba dodatno željezo. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
NPK 12+12+36
Ne razumijem najbolje te brojeve iako znam što znače slova. Svagdje piše drugačije. Moram slikati pelargonije da vidite......mislim to nikako nije normalno. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Danas gledam neko novo cvijeće u časopisima. Kaže - đumbirnjak je skromna biljka.....latinski - hedychium gardnerianum.
Ta biljka krajem ljeta ukrašava zimski vrtmirisnim, žutocrvenim dugim oko 20cm. Riječ je o dugovječnoj biljci koja iz svog mesnatog korijena neprestano stvara nove izdanke. Kad odcvijeta može se stapka odrezati do dna. Đumbirnjak je suptropska biljka koja treba prezimiti u prohladnoj prostoriji malo iznad ništice. Možda netko ima??? ![]() napokon je pao teški pljusak - jutros |
|
![]() |
|
Prvo NPK (dušik, fosfor, kalij),
Za različite bilke i različite stadije eazvoja biljaka potrebe za npk su različite. Tako za sulfrinije imaju neke posebne omjeri npk+ dodatci koji su u kristalonu navedeni. Evo neki primjeri <>http://209.85.135.132/search?q=cache:7Zb5DHCQoHsJ:www.petrokemija.hr/Default.aspx%3Ftabid%3D78+npk+gnoivo&cd=1&hl=hr&ct=clnk&gl=hr ili
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mislim lijepo od tebe....na tvojoj pomoći. Želio sam nešto jednostavnije....onako da mogu razumjeti.
Imam samo utisak da sam prošle godine bolje koristio gnojivo ali koje sam si sam pravio od koprive, gaveza i stolisnika. Ove godine sam mislio da ipak koristim kupljeno gnojivo ....želio sam da bolje i bujnije cvijeta......na žalost dobio sam baš suprotno Ovdje piše 20:20:20......ima tu još koječega. Kaže još: VRHUNSKO TOPIVO GNOJIVO....za uspiješan rast i cvijetanje. Dolazi iz Nizozemske....jedna mala žlićica na 10 litara, jednom tjedno.... |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mislim...kaže 20% N
20% P 20% K |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
20% dusika,20% fosfora i 20% kalija
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Kako to izgleda stvarno.....gotovo se nisu pomakli 3 mjeseca
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
gotovo da nema ni cvijetića, a da ne govorim koliko je trebalo da naraste
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
a da nije problem u zemlji ????'
|
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
joj oprosti nisam citala da si musko...oprosti
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Maslačak....hajde da nešto zajedno napravimo...da nešto promjenimo?!?!
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
|
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
i ja sam imala takvu lani i isto je bila nikakva dok ju nisam presadila van i pripazi sa zalijevanjem nevoli puno vode. cvijece je prekrasno i da ako ce biti koja sjemenka duple dature viska bila bih
![]() |
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Domingo, imaš li ti gauru?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
bromelija.....ne brini zapisao sam te
U prošli petak sam saznao da sam kupio izrazito lošu zemlju...iz Baumaxa ona u bijelim vrečama je došla iz Ukrajine. Navodno su padale teške kiše i bile su poplave. Vjerojatno je voda isprala najvažnije mikroelemente. Danas radim nove pelcera za nagodinu. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 12131415> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |