Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 104105106107108 184> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaktusčeki i sukulići.
![]() Treći put cvjeta. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Šmrcko ja imam na lodži posude 40x40 i visine 50-60 cm koje su cijeli dan na suncu i sezonsko cvijeće baš ne uspijeva, osim ovih običnih (divljih) petunija. Ove godine su mi tu nikli alisumi i ja sam ih ostavila, ali nisu baš izložbeni primjerci, izgledaju lošije od tvojih u G. Kotaru. Sada sam ih pošišala i obnavljaju se, ali sam u proljeće posadila verbene koje su bile na izdisaju i kasnije nešto ljepših petunija, ali sam isto tako ukopala flaše i zalijevam po zemlji okolo bilja i nalijem u flašu. Otkako sam to napravila verbene se oporavljaju, petunije cvatu, a i alisumi su krenuli. Na istom principu imam u košarice na terasi sa južne strane, samo su tu ukopane flašice od pola litre.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Evo, ti mene pitaš savjet za navodnjavanje i onda tako dobro razradiš da ja učim od tebe. Ma super !
Pitala si da li "koprivici" otkinuti vrh. Ako ti je dovoljna visina - otkini. Ako misliš imati visočije stabalce još malo počekaj i otkidaj donje listove da brže raste. Tako je mene učila seni.
A sada lijepo i to razradi pa ću još nešto novo naučiti.
Za ono "ljubičasto" moramo zajedno zahvaliti Lantani i Željkici!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ja mislim da je to super ideja sa bocama. Ovako se zalije samo površina zemlje i ta voda od topline zemlje brzo isparava.
Kad se bocama zalije dno korijena, tu će vlaga duže se održati i korijen dobro ojačati. Pogotovo jer je kod mene pjeskovita zemlja i stalno vjetar puše. Malčiranje me takođe spasi. Znala sam ljevak ubosti u zemlju i tako zaljevati korijen biljaka koje nemaju bocu. U biti ovo je Hojčekin izum, ona je doktorirala zaljevanje vrta na najneobičnije načine ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Trebala si samo malo pričekati moj brzi odgovor da objasnim tvoj doktorat ![]() Pa dobro malo sam razradila patent i prilagodila onim svojim ludim uvjetima. Hvala na informaciju o koprivici, pa možda i ne mora biti previsoka. Gledat ću i kad mi dođe cap- carap. Hvala Lantana što dade Željki, Željka što dade Hojčeki , te sam ja mogla dobiti pelcić ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Neee, i Lantana i Željka su dale meni, a ja tebi !
|
|
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Smrcko hvala na ovoj super ideji za navodnjavanje ..Moja šaš je bila ogroman grm,i ja ga posadila na jako sunčan položaj a nisam zaljevala koliko bi trebalo.Sad ću da pokušam spasiti onaj mali dio koji je ostao i uradit ću mu sve kao u tvojim uputama...
![]() |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Smrcko sve ti je prekrasno..
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
ideja za navodnjavanje je zaista super...biljčice tako imaju uvijek dosta vode..
Ono lila što si dobila od Hoye, Hoya od lantane i Željke , ako se ne varam, a mislim da ne, ti je Setcreasia purpurea, pogrešno nazivana Tradescantia....I ja sam pred nedavno dobila pelcerić, koji vrlo lijepo i brzo napreduje.....
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Drago mi je da smo udruženo pomogle oko navodnjavanja. Svaka idejica je dobro došla. Uz to se lijepo i zabavimo
![]() Lora je prava enciklopedija ![]() Lora imam pitanje za tebe" Koja si krvna grupa?" Hvala vam na posjeti, savjetima i pohvalama ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Smrčko grupa "A"....zašto, radoznala sam.......
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Volim znati ponešto o ljudima. Imaš pamćenje za skinuti kapu
![]() ![]() Ja sam B. |
|
|
|
![]() |
|
Izvršeno, svaka dlakica na svom mjestu i primjerene duljine. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Sve tvoje biljkice izgledaju savršeno ,vidi se da je puno truda i ljubavi uloženo.
Izum za navodnjavanje odličan ,svaka čast.
Sve pohvale od mene...
Vidim da je riječ o krvnim grupama...mogu li se i ja ugurati ?
![]() Ja sam AB.
|
|
![]() |
|
E vidiš slijeda, sad nam još treba netko sa O.
![]() Hvala na pohvalama Željkić ![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja sam O! Oooooo a ne nula!
![]() ![]() ![]() ![]() Sad ja ne znam čije je ono ljubičasto kod mene
![]() ![]() Inače Šmrcko neka te TM niš' ne špota za komp, pa vrt ti je kao izložbeni prostor. Da ne spominjem ono cvijeće, zelenje i kaktuse po teglama!
![]() |
|
![]() |
|
I još nešto, bako, ja sam mislila da ja imam zelenu ruku, a ono što se njoj "uhvati" meni nema teorije da uspije. Jednostavno - sve joj nastavlja rasti bez obzira na starost reznice i doba sađenja.
Najozbiljnije - vidjela i uvjerila se.
|
|
|
|
![]() |
|
Kad sam otvorila stranicu mislila sam da pišete o nekom drugom , pa išla provjeriti je li ovo moj vrt.
![]() Hvala vam, ipak nisam uzalud cvjetni guru ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Bila ja malo i kod tebe!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Hvala Anaidica
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 104105106107108 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |