Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4041424344 203> |
Korisnik | |
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako je to moguće?! Tek sam danas Korijenko dolutala na tvoju hacijendu. Kako mi je do sad promakla? Ne mogu se načuditi. A ima za pogledati stvarno svakakvih ljepota. Od sad je na spisku vrtova za obavezan obilazak. Baš je super
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Cure i dečki hvala, svaki dan mislim na svih vas a to znači da sam u vrtu, a to znači da stalno nešto presađujem, sijem, rihtam.... a to znači da mi je vrt sve ljepši, a to znači da ste za sve to krivi VI SVI SKUPA....
![]() Imam friških slikica moram danas prebacit na photobucket.....
Horti, dobrodošla na haciendu, pa kako mi se nisi najavila
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Hvala ti na onim komplimentima
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
malo novica kako sam obećala, nema puno jer ne stignem slikati od silnog zalijevanja, pa kupanja, još tjedan dana do godišnjeg......
Situacija u vrtu polu dobra polu očajna, trava već na djelovima ko slama, biljke preko dana ko krepane mačke a živnu tek preko noći, krastavci su gotovi, cima se posušila, pomidori ne znam više što bi da li da zaljevam ili ne, druge godine obavezno malčiram, blitva mi je jedino neuništiva stalno raste i stalno ju režem i kuham, od kapule se je cima već polegla i ovaj ću je vikend isčupati i tako sve nekako životari na ovim paklenim temperaturama. A sad slikice:
Kružni vrtić - na gornjoj parceli. Neki dan mi je bila prijateljica i ovako mi kaže: "znaš sve ti je super ali malo me je razočarao ovaj vrtić, nekako ti je
nesređen i malo pust a na najljepšem je mjestu"
Ima pravo jer ja u njega ne mogu ništa saditi jer ispod je sve krcato lukovica od narcisa i tulipana a zemlja je užasna i u njoj sve slabo raste, jedino ove noćne frajle same niknu od sjemena i one opstanu.
![]() Evo tu se dobro vidi kakva je to grozna zemlja, planiram za sljedeću sezonu napraviti sa kamenjem par "odjeljaka", nekako pregraditi taj prostor gdje su noćne frajle i zasaditi nešto drugo da mogu i malčirati.
![]() Ovako izgleda mali krug u centru, kad je sve zbijeno i malčirano: malene georgine, goruća ljubav - pokloni od moje Nine za rođendan i kadifice od mog sjemenja
![]() Malo detalja iz vrtića
Frajle
![]() Suncokreti buco od Monne
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Koja divota...ma baš ti zavidim!
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja tebi čuvam sjeme suncokreta. Please, čuvaj i ti meni ove.
Predivni su ti!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Neka je grozna zemlja, jača si od nje, sve ti svejedno raste i prekrasno cvjeta
![]() |
|
![]() |
|
pozvana ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 221 |
Potpisujem Otočanku! ![]() ![]() |
|
Kad bismo se potrudili da budemo onakvi kakvi bi trebalo da jesmo, manje bi nas stajalo truda da se predstavljamo drugacijima nego sto jesmo (La Rochefoucauld)
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
krasni su ti suncokreti - i ja ih imam zahvaljujući mooni. A za ruže što si napisala kod Mimar da su ogoljele makar si ih špricala evo ti jedan savjet..
one se trebaju preventivno tretirati kad tek počnu nicati mladi izboji na proljeće kad bolest krene već je prekasno.Onda treba pokupiti sve zaraženo lišće i baciti i onda špricati - ako pomogne,ako ne onda na proljeće to napraviti na vrijeme. Na žalost govorim iz iskustva....
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Mene je baš oduševio tvoj mali vrtić
![]() |
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
koje carstvo....fantasticno...cinije su ti predivne...mogu pitati gdje si sjeme kupila i ja bi takve...
![]() |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
znaš šta stvarno sam svinja..nisam bila dugggooo kod tebe u vrtu pa vidim da sam puno toga izostavila..divno je sve ..avantura sa pčelama je meni jako zanimljiva no mislim da bih tu akciju spašavanja gledala sa udaljenosti..hortenzije su predivne ja nemam niti jednu nekako mi se čini da bi im nilo malo prevruće kod mene..echinacea p. je divna a grančicu imam običnu ova tvoja je neka dupla baš je lijepa (kad ju budeš "rijedila"
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
potpisujem, iako ja ne vidim groznu zemlju nego samo prekrasan i rascvjetan vrt.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Cvijetnjak je za stati i samo se diviti, tako lijep i uredan
![]() Za zemlju možeš zahvaliti dragom Bogu, nije to loše i crvenica je a ona je bolja zemlja nego pijesak. Možeš je obogaćivati vremenom sa humusnom zemljom. Kod mene je gotovo sve pjesak, posan i kad se spekne možeš plakati zajedno sa biljkom. Da ne dovlačim vodu i ne zaljevam za tjedan bi sve biljke bile osušene. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Hvala vam svima na posjeti. Jučer smo društvance sjedili na šterni uz hladnu voćnu salatu i hladili se do iza ponoći. Ja sam bila mamac za komarce, danas sam puna pečata
![]() Hoya čuvati ću ti sjeme, bit će ga ne brini.
Otok i Pozvana, ta crvena zemlja nekad dođe ko beton, kad napravim stazice za prolaz kuda stajem kad zaljevam nemožeš izvaditi niti jedan drač ko da je zabetonirano. Treba se dobro namočiti da bi se moglo zabiti motičicu, a ovaj okrugli vrt kad zaljevam isto se napravi kora i voda ne može probit, moram stalno rahlit oko biljki. Sve je dobro dok povremeno pada kiša, preko ljeta je užas......
|
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Hana da li si ti kad upotrebljavala ono ulje što se tretiraju ruže rano proljeće. Ja ću drugo proljeće s tim probati i to kako kažeš rano kad tek krenu mladi izboji, ne odustajem, nemam puno ruža i nekako ću uspjet da budu zdrave.....
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
To je sjeme od Triše, lanjsko, da baš su predivne, nemoj ništa kupovati, ostavi adresu na pp, spakirati ću ti po bojama i slati na jesen, imati ćeš i ti druge godine takve...
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Krasan vrt, puno cvijeća..
![]() |
|
![]() |
|
draga Duda, ne brini, zanam ja da bi ti došla češće kod mene na kavicu ali znam da si doma puna posla. Šteta što nemaš hortenziju makar u velikoj vazi da je možeš premještati sunce-hlad i češće zalijevati. Grančicu, sigurno misliš na narančastu graničicu, poslati ću ti zajedno sa žutom pupavicom, kad malo prestanu ove vrućine ili po onom našem "jocker zovi"
Skapirala sam ja da su to valjda ostići jer su mi već puni pupoljaka, da ih vidiš kako su mi već veliki, jedva čekam da procvatu, uh,uh, sad si mi pokvarila iznenađenje
![]() ![]() A lonicera, već ima dva velika kolca kao brzo raste, morat ćemo brzo dati da nam majstor napravi željezni luk da ju mogu počet plesti
![]() I tebi veliki vrući pozdrav sa Kvarnera
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4041424344 203> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |