Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 203>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2009 u 14:17
Kako je to moguće?! Tek sam danas Korijenko dolutala na tvoju hacijendu. Kako mi je do sad promakla? Ne mogu se načuditi. A ima za pogledati stvarno svakakvih ljepota. Od sad je na spisku vrtova za obavezan obilazak. Baš je super Thumbs%20Up. Sve sam zato od početka pregledala i nadoknadila propušteno.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2009 u 15:08
Cure i dečki hvala, svaki dan mislim na svih vas a to znači da sam u vrtu, a to znači da stalno nešto presađujem, sijem, rihtam.... a to znači da mi je vrt sve ljepši, a to znači da ste za sve to krivi VI SVI SKUPA....smile78
Imam friških slikica moram danas prebacit na photobucket.....

Horti, dobrodošla na haciendu, pa kako mi se nisi  najavila Wink, jesi se odmorila malo na šterni, valjda si se i ljuljala, nadam se da ti se je sviđalo, bogami si se i nahodala a i "nalistala stranica"Wink . Ako si šta škicnula samo pitaj......
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2009 u 17:23
Hvala ti na onim komplimentima smile79-zalutaju imojemisli tako ali pogotovo oko ljljačke tvoje . Dobiješ li poruke na mob.
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 12:22
malo novica kako sam obećala, nema puno jer ne stignem slikati od silnog zalijevanja, pa kupanja, još tjedan dana do godišnjeg......
Situacija u vrtu polu dobra polu očajna, trava već na djelovima ko slama, biljke preko dana ko krepane mačke a živnu tek preko noći, krastavci su gotovi, cima se posušila, pomidori ne znam više što bi da li da zaljevam ili ne, druge godine obavezno malčiram, blitva mi je jedino neuništiva stalno raste i stalno ju režem i kuham, od kapule se je cima već polegla i ovaj ću je vikend isčupati i tako sve nekako životari na ovim paklenim temperaturama. A sad slikice:

Kružni vrtić - na gornjoj parceli. Neki dan mi je bila prijateljica i ovako mi kaže: "znaš sve ti je super ali malo me je razočarao ovaj vrtić, nekako ti je
nesređen i malo pust a na najljepšem je mjestu"
Ima pravo jer ja u njega ne mogu ništa saditi jer ispod je sve krcato lukovica od narcisa i tulipana a zemlja je užasna i u njoj sve slabo raste, jedino ove noćne frajle same niknu od sjemena i one opstanu.

Evo tu se dobro vidi kakva je to grozna zemlja, planiram za sljedeću sezonu napraviti sa kamenjem par "odjeljaka", nekako pregraditi taj prostor gdje su noćne frajle i zasaditi nešto drugo da mogu i malčirati.

Ovako izgleda mali krug u centru, kad je sve zbijeno i malčirano: malene georgine, goruća ljubav - pokloni od moje Nine za rođendan i kadifice od mog sjemenja

Malo detalja iz vrtića

Frajle

Suncokreti buco od Monne

(zgora Opatije)
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 12:28
ClapThumbs%20Up
Velike su to površine za uređivanje. Ali ne bojim se ja da ti nećeš dogodine iz ovog lijepog napraviti još ljepše!Big%20smile
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 12:31
Koja divota...ma baš ti zavidim!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 12:34
Ja tebi čuvam sjeme suncokreta. Please, čuvaj i ti meni ove.

Predivni su ti!

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 12:44
Neka je grozna zemlja, jača si od nje, sve ti svejedno raste i prekrasno cvjeta

smile186
Na vrh
pozvana View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 221
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pozvana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 14:31
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

smile186

Potpisujem Otočanku! TongueTongue
Kad bismo se potrudili da budemo onakvi kakvi bi trebalo da jesmo, manje bi nas stajalo truda da se predstavljamo drugacijima nego sto jesmo (La Rochefoucauld)
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 15:41
krasni su ti suncokreti - i ja ih imam zahvaljujući mooni. A za ruže što si napisala kod Mimar da su ogoljele makar si ih špricala evo ti jedan savjet..
one se trebaju preventivno tretirati kad tek počnu nicati mladi izboji na proljeće kad bolest krene već je prekasno.Onda treba pokupiti sve zaraženo lišće i baciti i onda špricati - ako pomogne,ako ne onda na proljeće to napraviti na vrijeme. Na žalost govorim iz iskustva....
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 22:00
Mene je baš oduševio tvoj mali vrtić Clap
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 22:37
koje carstvo....fantasticno...cinije su ti predivne...mogu pitati gdje si sjeme kupila i ja bi takve...smile143
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 23:06
znaš šta stvarno sam svinja..nisam bila dugggooo kod tebe u vrtu pa vidim da sam puno toga izostavila..divno je sve ..avantura sa pčelama je meni jako zanimljiva no mislim da bih tu akciju spašavanja gledala sa udaljenosti..hortenzije su predivne ja nemam niti jednu nekako mi se čini da bi im nilo malo prevruće kod mene..echinacea p. je divna a grančicu imam običnu ova tvoja je neka dupla baš je lijepa (kad ju budeš "rijedila" LOLsjeti se malo mene ona dvoje kaj si zasadila kod lonicere su ti ostići jedan taman a drugi svijetlo roza..neznam tako je kod tebe sve na mjestu da je nestvarno..divno svježe zeleno..odmor za dušu(pa ja sam ipak kontinentalka rođena ispod zagrebačkog sljemena fali mi extra zelenilo i svježina šume)..ma divota jel ti kaj iznajmljuješ..eto mene k tebi a ti se spusti k meni na more dajem č.r. da ću ti vrt paziti i maziti..odoh u krpe oči su mi već iscurile na kompu lijep i vruć pozdrav sa Murtera
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 23:35
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

smile186
potpisujem, iako ja ne vidim groznu zemlju nego samo prekrasan i rascvjetan vrt.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2009 u 00:02
Cvijetnjak je za stati i samo se diviti, tako lijep i uredansmile141.

Za zemlju možeš zahvaliti dragom Bogu, nije to loše i crvenica je a ona je bolja zemlja nego pijesak. Možeš je obogaćivati vremenom sa humusnom zemljom.

Kod mene je gotovo sve pjesak, posan i kad se spekne možeš plakati zajedno sa biljkom. Da ne dovlačim vodu i ne zaljevam za tjedan bi sve biljke bile osušene.Confused
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2009 u 13:12
Hvala vam svima na posjeti. Jučer smo društvance sjedili na šterni uz hladnu voćnu salatu i hladili se do iza ponoći. Ja sam bila mamac za komarce, danas sam puna pečata Confused

Hoya čuvati ću ti sjeme, bit će ga ne brini.

Otok i Pozvana, ta crvena zemlja nekad dođe ko beton, kad napravim stazice za prolaz kuda stajem kad zaljevam nemožeš izvaditi niti jedan drač ko da je zabetonirano. Treba se dobro namočiti da bi se moglo zabiti motičicu, a ovaj okrugli vrt kad zaljevam isto se napravi kora i voda ne može probit, moram stalno rahlit oko biljki. Sve je dobro dok povremeno pada kiša, preko ljeta je užas......

(zgora Opatije)
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2009 u 13:15
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

krasni su ti suncokreti - i ja ih imam zahvaljujući mooni. A za ruže što si napisala kod Mimar da su ogoljele makar si ih špricala evo ti jedan savjet..
one se trebaju preventivno tretirati kad tek počnu nicati mladi izboji na proljeće kad bolest krene već je prekasno.Onda treba pokupiti sve zaraženo lišće i baciti i onda špricati - ako pomogne,ako ne onda na proljeće to napraviti na vrijeme. Na žalost govorim iz iskustva....

Hana da li si ti kad upotrebljavala ono ulje što se tretiraju ruže rano proljeće. Ja ću drugo proljeće s tim probati i to kako kažeš rano kad tek krenu mladi izboji, ne odustajem, nemam puno ruža i nekako ću uspjet da budu zdrave.....Tongue

(zgora Opatije)
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2009 u 13:28
Originalno poslano od člana maslacak7 maslacak7 napisao:

koje carstvo....fantasticno...cinije su ti predivne...mogu pitati gdje si sjeme kupila i ja bi takve...smile143

To je sjeme od Triše, lanjsko, da baš su predivne, nemoj ništa kupovati, ostavi adresu na pp, spakirati ću ti po bojama i slati na jesen, imati ćeš i ti druge godine takve...Tongue

(zgora Opatije)
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2009 u 13:34
Krasan vrt, puno cvijeća..Thumbs%20Up za suncokret
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2009 u 14:48
Originalno poslano od člana Duda-Lave Duda-Lave napisao:

znaš šta stvarno sam svinja..nisam bila dugggooo kod tebe u vrtu pa vidim da sam puno toga izostavila..divno je sve ..avantura sa pčelama je meni jako zanimljiva no mislim da bih tu akciju spašavanja gledala sa udaljenosti..hortenzije su predivne ja nemam niti jednu nekako mi se čini da bi im nilo malo prevruće kod mene..echinacea p. je divna a grančicu imam običnu ova tvoja je neka dupla baš je lijepa (kad ju budeš "rijedila" LOLsjeti se malo mene ona dvoje kaj si zasadila kod lonicere su ti ostići jedan taman a drugi svijetlo roza..neznam tako je kod tebe sve na mjestu da je nestvarno..divno svježe zeleno..odmor za dušu(pa ja sam ipak kontinentalka rođena ispod zagrebačkog sljemena fali mi extra zelenilo i svježina šume)..ma divota jel ti kaj iznajmljuješ..eto mene k tebi a ti se spusti k meni na more dajem č.r. da ću ti vrt paziti i maziti..odoh u krpe oči su mi već iscurile na kompu lijep i vruć pozdrav sa Murtera

draga Duda, ne brini, zanam ja da bi ti došla češće kod mene na kavicu ali znam da si doma puna posla. Šteta što nemaš hortenziju makar u velikoj vazi da je možeš premještati sunce-hlad i češće zalijevati. Grančicu, sigurno misliš na narančastu graničicu, poslati ću ti zajedno sa žutom pupavicom, kad malo prestanu ove vrućine ili po onom našem "jocker zovi"
Skapirala sam ja da su to valjda ostići jer su mi već puni pupoljaka, da ih vidiš kako su mi već veliki, jedva čekam da procvatu, uh,uh, sad si mi pokvarila iznenađenjeWink, sad znam boju Wink.
A lonicera, već ima dva velika kolca kao brzo raste, morat ćemo brzo dati da nam majstor napravi željezni luk da ju mogu počet plesti Tongue
I tebi veliki vrući pozdrav sa Kvarnera Tongue

(zgora Opatije)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 203>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.