Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - moj kutak za opustanje
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

moj kutak za opustanje

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 35>
Korisnik
Poruka
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 08:25

Evo krenula sam nakon 10 dana po vrtovima, pa prvo iz tvog kutka za opuštanje....

Koliko cvijeća.... doista predivno i čovjek poželi sjesti između sve te ljepote i uživati....

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2009 u 13:58
[QUOTE=Lantana]Meni se sviđa ovaj "haos". Ovi pitari su ti super i da li je ovo neka mala škrinja u sredini?

Lantana, ne stigoh ranije da ti odgovorim Embarrassed. Ovo je skrinja koju je majka mog supruga donela pre ravno 60 godina kao miraz (u to vreme je u Srbiji bio obicaj da nevesta u kucu u koju dolazi donese nesto svoje od namestaja ili neki manji posed, koji dobija od roditelja kao poklon za vencanje). U ovakvim skrinjama je svaka donosila svoje rucne radove kao dokaz da je marljiva i spremna za bracnu zajednicu Wink. Ovu je ona sacuvala do danasnjih dana kao uspomenu na taj dan.

Imali smo dosta kise ovog meseca, sto mi je umanjilo lepotu nekih cvetnica, ali mi je zato travnjak zelen ko jed LOL i ustedela sam dooooobro na racunu za vodu Wink.

Konacno sunce, sve je zablistalo Tongue

viseca fuksija.

jako sam zadovoljna brojem cvetova, nikada manje od 8 Smile

ovaj se "ukrstio"LOL
uljez
.
ma kisa im je prijala, jos se drze i nikle su i mlade za zimske zardinjere
nije crvena ali je draga jer je sa Otoka
bilo mi zao da ga pocupam i divlji luk cvetao Big%20smile
jos jedna iz roda "korova"-prunela
ovu sam kampanulu kupila kao saksijsku, posle savete jednog iskusnog forumasa posadjena je u bastu, prezimela na -15C i sada je to slatki zbunic
crnooka bas dobro "progledala"LOL
clerodenrum imitira bozure
ma koliko  ih zalivala najvise im prija topla, letnja kisa
ispod strehe uziva
oba cveta su lepa, steta sto traju tako kratko

zute tek pocele ali zato traju do kasne jeseni
jos dve "uspomene sa mora" solanum i plumbago

.
Houtunya je bas malena, videla sam je u vasim vrtovima i nabavila  jer me odusevila boja listova

.
 i moja mlada budleja cvetala
jos jedan "japanac" ovaj je viso a tanak Wink
dr krenuo u drugu "vizitu" Tongue

kasni sa cvetanjem,  on je ipak ljubitelj sunca ko ja Big%20smile
kisa ih malo rascupavila
kalanhoa u sred leta

sarenolisna majcina dusica stigla iz Flore kao naruceni origano Confused

nije ko na moru al Smile
JAGODA, ovakvu sam ti biljku (Achimenes) poslala u saksijici Embarrassed ,ako je ostalo nesto od nje posle svih onih putesestvija koje je imala po Bg kaficima LOL 

ovo je moja vocka
jedva cekamo da sazri sasvim LOL
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2009 u 14:04
mimar cvijeće je prekrasno..sve je smile120
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2009 u 17:54
smile227
Koje predivno šareno društvo...
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2009 u 19:53
cvijeće ti je predivno i više nije zeleno nego prekrasno šarenilo

smile120
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2009 u 20:32
Mimar,predivnoooo   
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2009 u 22:18
Mimar sve je prekrasno,ništa ne izdvajamsmile39
čovjek uči dok je živ
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2009 u 22:52
Prekrasno je sve!!!!!!!!!!!
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2009 u 12:17
toliko ljepote na jednom mjestusmile227
Hvala što ovu ljepotu dijeliš s nama!smile78
Na vrh
lika1 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 844
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lika1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2009 u 21:14
Mimar sve je predivno.ne znam što bih izdvojila ali nekako mi se najviše sviđaju one fuksije i krumpirko!!!
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2009 u 21:53
ajme, ženo božja! Koja ljepota! Ali ipak izdvajam clerodendrum, ima li to kakvo sjeme ili se širi samo korjenjem? ako ima sjeme mogu li te zamoliti za malo? I da li miriši?
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2009 u 22:27
Tak da znaš, ovo nije samo tvoj kutak za opuštanje....i ja se tu opuštam smile89
Na vrh
Cvita View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 261
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2009 u 23:17
Mislim da je ovo kutak u kojem bi se svako od nas ovako opustiosmile39!  Sve je za 10!!!
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 00:18
Draga Mimar, kad god krenem u neznam koji po redu obilazak tvoje teme, prije toga si skuham kavu i dugo, dugo uživam u tvom divnom vrtu i prekrasnim fotkama. Usuđujem se reći, najkvalitetnijim i najljepšim fotkama na ovom forumu. smile186smile78
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 07:33
baš ono kutak za opuštanje u pravom smislu riječi!!! uživanje uz jutarnju kavu, samo me interesira kaj je ovo?
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 09:16
Ostala sam bez riječi, koliko ljepote

Clerodendrum fantastičan, ja imam nešto za što se sad zaista nadam da je clerodendrum, ali još nije cvao pa nisam sigurna
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 12:43
 Hvala svima, opustanje je uvek lepse u drustvu Smile, tada se malo caska, malo pije nesica, malo drema, malo pevusi...
Hana, saljem reznicu u koverti pa sta bude. Moram vam samo skrenuti paznju da je on jako invanzivna biljka, tesko se kontrolise, uglavnom posle par godina predstavlja problem jer njegov koren pravi splet pod zemljom i izbija svuda. Najbolje ga je posaditi u neki kutak gde ce biti obuzdan betonom okolo Wink. Orezivanjem cete lako kontrolisati njegovu visinu ali je problem sa sirinom LOL
Nato, to su lukovice Zephyranthesa, cvetaju celo leto ali su osetljive na mraz.
Kada vec dolazite u kutak hajde da jos malo prosetamo pa u paviljon, u hladovinu Wink kao ova delosperma
i bastenske verbene usle u cvetnu fazu

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 12:48
evo ovdje "sve lepo i šareno" zbilja prekrasno
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 12:57
Mimar, evo mene opet kod tebe!
Gledam sličice i ponovno uživam. Posebno mi je zapao u oko tvoj clerodendrum, može li on uspjevati u temperaturama ispod 0 stupnjeva?

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 14:05
Sigurno! Ma, taj bi preziveo mislim i -30C koliko je otporan LOL. Onih -18C koliko je bilo kod mene mu je izgleda bas prijalo, nikad cvetniji ni bujniji nego ove godine Wink. Jos ako mu nadjes neko mesto gde ne pece po celi dan, imaces cvetove koji traju po par nedelja i smenjuju se citavo leto. na suncu manje traju ali mu inace ne smeta. Za to je  potrebno samo redovno orezivanje i nista vise. Zgodan je za mesta gde nece nista drugo a treba ih popuniti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.