Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anagallis - anagalis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anagallis - anagalis

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2009 u 23:29
Ove sam ga godine dobila, i cvjetao je ...a ja počupala smile42 ličio mi je na jedan korov koji mi je dosta invazivan, pa sam mislila da je korov izmutirao boju latica, nisam znala da anagalis ima tak sitne cvjetiće Embarrassed LOL
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 11:20
dobila sam malo semena Anagallisa,na kesici je pisalo da je plav,pa pretpostavljam da je A.monelli...ovih dana cu da posejem,ako nikne bit cu presretna jer mi se bas dopada.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 11:09
A ja gledam kako je netko pobrkao teme

A cvjetić je prekrasan
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 10:42
prilkom dopisivanja sa našom anagalis u vezi splitske kave shvatila sam da ona ima nadimak po cvijetu Embarrassed i ukucala u google anagalis

baš mi se svidio pa za one koji ga nisu prije vidjeli kao ni ja Big%20smile evo nešto njemu:

Vidovčica ili krika (vidac, vidić, vidova trava, crvena ovčarka, krivičica) lat. Anagallis je rod jednogodišnjih zeljastih biljaka iz porodice jagorčevina (jaglika) (Primulaceae), i naziv za najrašireniju na prostorima Balkana vrstu, Anagallis arvensis.

ostatak članka na linku: http://sh.wikipedia.org/wiki/Krika

anagalis molim da napiše svoja iskustva.....naravno i ostale koji znaju nešto o njemu Smile

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.