Yucca elephantipes |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678 |
Korisnik | |
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Shasha,znaci nista ne trebas brinuti,vidis da se i drustvo slaze.. Ako je komad normalne dimenzije da bi se mogao ukorjeniti...i ako zelis biti 100 % sigurna,posadi pelcer u pjesak..
zasigurno ce se uhvatiti
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Poslušaj Tibora i Aglaju. Ja ih tako razmnožavam.
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Kada se mojoj mami yucca prelomila, ona je taj deo posadila, i on se primio. A yucca je nastavila lepo da raste. Ne znam koliki je kod tebe, Shasha, taj deo, ali ako ima stabljiku probaj ga posaditi.
Njena yucca se, takodje, sama od sebe razgranala. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Shasha...nista ne brini...
Identicno kao i kod dracene ce krenuti
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Pa ona se sama razgrana,barem se je moja sama.
Imam problemčić,kad sam(konačno neki dan) unosila yuku u kuću otkinula sam joj vrh.Mislim nisam ja,samo se
![]() ![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Ali kad se to siroče pretvori u princezu biti će ti još draže....
|
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Super, hvala na savjetu i ohrabrenju. Samo mi reci jesi li koristila normalnu zemlju za lončanice ili si nešto mješala. |
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
za 5 kuna?!?!?
![]() moja teta ima ovu biljku i super joj napreduje, zalijeva je malo drži je na južnoj strani udaljenu od balkonskih vrata oko 1 metar, ima dosta svitla bez direktnog sunca a sjećam se kakvu ju je kupila, nije bila puno bolja od tvoje samo naprijed, bit će ona ljepotica za koji misec |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ajme al je jadna.Ali hele ja sam onu moju(što sam slikala )dobila još u gorem stanju.Deblo je iznutra propalo a na jednoj grani je bio jedan BIJELI listić a na drugoj dva.Sad je presadi i stavi negdje do prozora da listovi dobe normalnu,tamo zelenu boju.Ako ti je u kući toplo(centralno) zalij je svakih 10-ak dana.Svud piše 1 tjedno zimi no ja je ne zaljevam tako često.Skužila sam da joj više šteti previše vode nego presuha zemlja.
Za prihranu,hmmm,pa prihrani je.Govorim ti ovo iz mog iskustva a ja yuku nikada nisam prihranjivala.Aj ok,ako je prihrana kora banane onada jedam.Naime,ja kad pojedem bananu koru stavim uz neki cvijet,nakon par dana je bacim.
E ovo kaj na listiću piše da tolerira hlad,e ta koju sad imaš je tolerirala hlad.Zato tako blijedo izgleda.
U proljeće je obavezno stavi van negdje u polusjenu(da je ne sprži jako sunce)Vani će se do kraja oporaviti
![]() |
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Kupila sam sirotu za 5 kn no nikad nisam imala juku pa mi je svaki savjet dobrodošao. Papirić uz nju kaže - voli svjetlo ali tolerira i hlad , zalijevanje povremeno (da se tlo prije osuši ) , povremeno prihrani.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |