Biovrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 43> |
Korisnik | |
osbourne ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prekopavanje i mehanicko odstranjivanje..a s obzirom da je iznad kultura..pojma nemam!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Za voluharice sam nekako sigurna da nisu krivci, ali grčice bi možda mogle biti.
Ima li kakav način da to provjerim i kako da ih se riješim ako jesu?
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Da ju možda ne gricka nešto ispod, kao npr voluharice ili grčice?
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Uh, i ja sam sva jadna sa svojim vrtom. Bura mi ispuhala sav malč ispod biljki, a onda upržilo sunce i odmah sve nekako klonulo.
Imam jedno pitanje za znalce... blitva mi je stala s rastom na nekih 7-8 cm i počela žutiti. Nemam pojma što joj je jer na rubnim djelovima te iste gredice raste normalno. Što da radim s njom?
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
I kod mene je dosta gadno sve potuklo i propuhalo, najviše se vidi šteta na grašku i salati, a i rajčica je dosta razbarušena. I ja se bojim koliko će sad biti sve podložnije bolestima, preslica dakako pomaže, a predlažem napraviti i gnojivo od koprive i špricati u omjeru 10;1. Primjetila sam pepelnicu na grasku, odmah sam uklonila zaraženi dio biljke...ma kako je to gadno, bolesti su neminovne; ako je sunčano vlada pepelnica, ako je kišno nastupa plamenjača
![]() |
|
![]() |
|
janiczsa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
Evo da javim da je jučerašnja tuča u Međimurju pošteno uništila moj mali vrt
![]() Najviše su stradali paradajzi i paprike. Inače, paradajze sam nekoliko puta špricala preslicom i malčirala gavezom i stvarno su bili lijepi - niti jedan zaraženi listić. Sad se bojim da će zbog ovog oslabiti i da će biti podložniji bolestima. No, što je, tu je, ja uskoro moram u rodilište, a paradajzeki nek se snađu tih par dana (danas ih planiram još jednom pošpricati preslicom i ponovo povezati). Da li bi im osim preslice još nešto pomoglo? Naime, nemam gnojivo od koprive jer a nisam uspjela napraviti nego sam kupila organsko gnojivo u granlama. |
|
![]() |
|
malamaca ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Nemam plodored, sijem miješane kulture, i do sada je sve bilo u redu, npr. luk i mrkva zajedno, i nemam problema ni s lukovom ni s mrkvinom muhom, mahune i repa, poriluk i mrkva itd. Razmisliti ću iduće godine o uspostavi plodoreda. Slonice, hvala za savjet oko blitve, istina da je mlada, još ću je malo pustiti da raste.
|
|
![]() |
|
osbourne ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
jesi li pazila na plodored? jer pravilnim plodoredom se jako preventira napad stetnika iduce godine!!
kada saijete kukuruz bitno ga je u redovima sijati radi oprasivanja, dakle ne jedan red uz ogradu! to je radi optimalnog priroda=kvantitete i kvalitete plodova!
|
|
![]() |
|
slonica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Malamaca žao mi je za boleštine koje su ti napale biljke
![]() |
|
![]() |
|
malamaca ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Evo me nakon nekoliko dana s lošim vijestima. Paradajz mi je napala plamenjača a tikvice pepelnica, mada stalno špricam koprivom i preslicom. Baš sam tužna, toliko truda, a i paradajz i tikvice su prekrasni, lijepo rastu, zahvaljujući i gnoju od koprive. Silvek, u Bio vrtu sam našla da šumske jagode vole kiselo tlo, nadam se da je to zaista tako, za sada se dobro drže. Griva, hvala na ponudi za reznice čubra, znam da ga ima i na obali. Ako na jesen nigdje ne nađem, podsjetim te na tvoju ljubaznu ponudu. I trebam jedan savjet: naime, blitva mi je lijepo izrasla ali je ostala svjetlozelena. Pretpostavljam da joj nešto fali (ili je nečega previše), ali ne znam kako da to otkrijem. Pomagajte.
|
|
![]() |
|
Marin&Lele ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 63 |
preslica se šprica 3 dana za redom prije kiše, baš radi plamenjače. skidanje listova s rajčice i špricanje. modra galica je bakreni sulfat i kao takva prihvatljiva u bio vrtu samo u slučajevima hitnosti - jake zaraženosti.
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Preslica podiže imunitet biljci ,a kopriva je lisno gnojivo -ne može štetiti ako se koristi ispravno ,tj..ako nije prejaki omjer.
meni su se rajčice zarazile plemenjačom ,uz redovito špricanje koprivom i preslicom.Te zaražene listove sam uklonila ,i na sreću bolest se nije proširila.
Netko čak i šprica modrom galicom ,ali nisam u to upućena...
|
|
![]() |
|
Keeka, ni ja neznam što je, ali kako kaže Marin&lele, kopriva i preslica neće škoditi, pokušaj s jednim od toga.
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Pozdravi, čubar ti je zapravo vrisak ( satureja montana, hortensis) niži trajni ljekoviti grm divna mirisa.... ako nigdje ne nađš sjeme na jesen ti pošaljem reznice pa zakorjeniš.... podsjeti me u 10 mj... |
|
![]() |
|
Marin&Lele ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 63 |
keeka ja ti neznam o čem bi se radilo, ali kopriva i preslica nemogu štetiti sigurno
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
![]() |
|
![]() |
|
i mi uživamo u mladom grašku, mrkvici, korabici, luku i krumpiru. imala sam tek nekih 15-tak mahuna, ali za varivo dovoljno. i blitva je krasna. krastavci cvatu, a paradajz je lijepi veliki
Pozz!! |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Pozdrav,
jel ima netko nekog iskustva s cherry rajcicama zutim i crvenim? Na listovima sam dobila male crtice al nigdje nevidim nikakvu bubucu, nista. S cim da pospricam, zalijem ili da te listice otkinem. |
|
![]() |
|
slonica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
SilveK hvala na odgovoru Novosti iz vrta su: da sam nabrala oko 1 kg graška i biti će ga još barem toliko, nešto mahuna (ovo je bila prva berba), blitve - napokon sam se riješila ušiju i 3 korabe - prekrasne ko sa slike. Loša vijest je da mi je donje listove nekih paradajza uhvatila ona bolest o kojoj ste pisali, mislim da ste rekli plamenjača |
|
![]() |
|
Malamaca, našla si negdje podatak da šumske jagode vole kiselu zemlju? Pitam jer borove iglice čine zemlju kiselom, a kod nas im je prirodno stanište listopadna šuma, dakle humusno, a ne kiselo tlo. Uglavnom, javi kako će uspijevati
![]() Slonice, dobro nam došla ![]() ![]() Što se tiče lukove muhe pomaže kasna i rana sadnja u kombinaciji s mrkvom, je luk tjera mrkvinu muhu i obrnuto, a za prskanje protiv nje dobra je juha od pravog pelina. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |