Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Biovrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Biovrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 10:19
prekopavanje i mehanicko odstranjivanje..a s obzirom da je iznad kultura..pojma nemam!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 08:06
Za voluharice sam nekako sigurna da nisu krivci, ali grčice bi možda mogle biti.
Ima li kakav način da to provjerim i kako da ih se riješim ako jesu?
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 22:39
Da ju možda ne gricka nešto ispod, kao npr voluharice ili grčice?
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 09:49
Uh, i ja sam sva jadna sa svojim vrtom. Bura mi ispuhala sav malč ispod biljki, a onda upržilo sunce i odmah sve nekako klonulo.

Imam jedno pitanje za znalce... blitva mi je stala s rastom na nekih 7-8 cm i počela žutiti. Nemam pojma što joj je jer na rubnim djelovima te iste gredice raste normalno. Što da radim s njom?

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2009 u 22:25
I kod mene je dosta gadno sve potuklo i propuhalo, najviše se vidi šteta na grašku i salati, a i rajčica je dosta razbarušena. I ja se bojim koliko će sad biti sve podložnije bolestima, preslica dakako pomaže, a predlažem napraviti i gnojivo od koprive i špricati u omjeru 10;1. Primjetila sam pepelnicu na grasku, odmah sam uklonila zaraženi dio biljke...ma kako je to gadno, bolesti su neminovne; ako je sunčano vlada pepelnica, ako je kišno nastupa plamenjačaUnhappy
Na vrh
janiczsa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 19
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janiczsa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2009 u 11:54
Evo da javim da je jučerašnja tuča u Međimurju pošteno uništila moj mali vrtCry
Najviše su stradali paradajzi i paprike. Inače, paradajze sam nekoliko puta špricala preslicom i malčirala gavezom i stvarno su bili lijepi - niti jedan zaraženi listić. Sad se bojim da će zbog ovog oslabiti i da će biti podložniji bolestima. No, što je, tu je, ja uskoro moram u rodilište, a paradajzeki nek se snađu tih par dana (danas ih planiram još jednom pošpricati preslicom i ponovo povezati).

Da li bi im osim preslice još nešto pomoglo? Naime, nemam gnojivo od koprive jer a nisam uspjela napraviti nego sam kupila organsko gnojivo u granlama.

Na vrh
malamaca View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malamaca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2009 u 16:03
Nemam plodored, sijem miješane kulture, i do sada je sve bilo u redu, npr. luk i mrkva zajedno, i nemam problema ni s lukovom ni s mrkvinom muhom, mahune i repa, poriluk i mrkva itd. Razmisliti ću iduće godine o uspostavi plodoreda. Slonice, hvala za savjet oko blitve, istina da je mlada, još ću je malo pustiti da raste.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2009 u 12:36
jesi li pazila na plodored? jer pravilnim plodoredom se jako preventira napad stetnika iduce godine!!

kada saijete kukuruz bitno ga je u redovima sijati radi oprasivanja, dakle ne jedan red uz ogradu!  to je radi optimalnog priroda=kvantitete i kvalitete plodova!
Na vrh
slonica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje slonica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 15:24
Originalno poslano od člana malamaca malamaca napisao:

Evo me nakon nekoliko dana s lošim vijestima. Paradajz mi je napala plamenjača a tikvice pepelnica, mada stalno špricam koprivom i preslicom. Baš sam tužna, toliko truda, a i paradajz i tikvice su prekrasni, lijepo rastu, zahvaljujući i gnoju od koprive. Silvek, u Bio vrtu sam našla da šumske jagode vole kiselo tlo, nadam se da je to zaista tako, za sada se dobro drže. Griva, hvala na ponudi za reznice čubra, znam da ga ima i na obali. Ako na jesen nigdje ne nađem, podsjetim te na tvoju ljubaznu ponudu. I trebam jedan savjet: naime, blitva mi je lijepo izrasla ali je ostala svjetlozelena. Pretpostavljam da joj nešto fali (ili je nečega previše), ali ne znam kako da to otkrijem. Pomagajte.

Malamaca žao mi je za boleštine koje su ti napale biljke Cry, a šta se tiče blitve i moja je svjetlo zelena kad su listovi jako mladi ali ako ju ne poberem tako mladu nego listove ostavim još par dana oni potamne i ojačaju. Možda joj ništa ne fali samo ju probaj pustiti da još poraste
Na vrh
malamaca View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malamaca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 11:41
Evo me nakon nekoliko dana s lošim vijestima. Paradajz mi je napala plamenjača a tikvice pepelnica, mada stalno špricam koprivom i preslicom. Baš sam tužna, toliko truda, a i paradajz i tikvice su prekrasni, lijepo rastu, zahvaljujući i gnoju od koprive. Silvek, u Bio vrtu sam našla da šumske jagode vole kiselo tlo, nadam se da je to zaista tako, za sada se dobro drže. Griva, hvala na ponudi za reznice čubra, znam da ga ima i na obali. Ako na jesen nigdje ne nađem, podsjetim te na tvoju ljubaznu ponudu. I trebam jedan savjet: naime, blitva mi je lijepo izrasla ali je ostala svjetlozelena. Pretpostavljam da joj nešto fali (ili je nečega previše), ali ne znam kako da to otkrijem. Pomagajte.
Na vrh
Marin&Lele View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 63
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 10:40
preslica se šprica 3 dana za redom prije kiše, baš radi plamenjače. skidanje listova s rajčice i špricanje. modra galica je bakreni sulfat i kao takva prihvatljiva u bio vrtu samo u slučajevima hitnosti - jake zaraženosti.
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 23:46
Preslica podiže imunitet biljci ,a kopriva je lisno gnojivo -ne može štetiti ako se koristi ispravno ,tj..ako nije prejaki omjer.
 meni su se rajčice zarazile plemenjačom ,uz redovito špricanje koprivom i preslicom.Te zaražene listove sam uklonila ,i na sreću bolest se nije proširila.
Netko čak i šprica modrom galicom ,ali nisam u to upućena...
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 23:00
Keeka, ni ja neznam što je, ali kako kaže Marin&lele, kopriva i preslica neće škoditi, pokušaj s jednim od toga.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 22:41
Originalno poslano od člana malamaca malamaca napisao:

Dobrodošlica svima novima Wink . Na temu jagoda mogu reći da sam i ja pokleknula prije dva dana pred šumskim jagodama u rasadniku i otišla kući sa 4 sadnice šumskih jagoda. Kako nisam planirala ove godine saditi jagode improvizirala sam im jedan humak i malčirala ga borovin iglicama. Nadam se da će im se svidjeti mjesto. Imam jedan problem, nigdje u Zgb ne mogu pronaći sadnice a niti sjeme čubra, a čitala sam da je jako dobro posaditi ga uz mahune protiv ušiju, kojih se ne mogu riješiti niti pepelom niti juhom od luka. Posadila sam lavandu pa možda bude bolje. Ako netko vidi čubar negdje za kupiti molim neka stavi informaciju na forum. Hvala. Silvek, nadam se da će se višnja oporaviti Thumbs%20Up .

Pozdravi,

čubar ti je zapravo vrisak ( satureja montana, hortensis) niži trajni ljekoviti grm divna mirisa.... ako nigdje ne nađš sjeme na jesen ti pošaljem reznice pa zakorjeniš.... podsjeti me u 10 mj...
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 19:32
keeka ja ti neznam o čem bi se radilo, ali kopriva i preslica nemogu štetiti sigurno
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 19:28
ovako to izgleda

Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 19:08
i mi uživamo  u mladom grašku, mrkvici, korabici, luku i krumpiru. imala sam tek nekih 15-tak mahuna, ali za varivo dovoljno. i blitva je krasna. krastavci cvatu, a paradajz je lijepi veliki

Pozz!!
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 18:53
Pozdrav,
jel ima netko nekog iskustva s cherry rajcicama zutim i crvenim? Na listovima  sam dobila male crtice al nigdje nevidim nikakvu bubucu, nista. S cim da pospricam, zalijem ili da te listice otkinem.

Na vrh
slonica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje slonica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 08:43

SilveK hvala na odgovoru Wink Za pileće gnojivo znam da je jako i oprezni smo s njim. Koristimo ga razrjeđeno i samo oko biljke. Sa koprivom još nismo špricali biljke nego samo zalijevali.

Novosti iz vrta su: da sam nabrala oko 1 kg graška i biti će ga još barem toliko, nešto mahuna (ovo je bila prva berba), blitve - napokon sam se riješila ušiju i 3 korabe - prekrasne ko sa slike. Loša vijest je da mi je donje listove nekih paradajza uhvatila ona bolest o kojoj ste pisali, mislim da ste rekli plamenjača Cry. Da nisam o tome čitala nebi znala. Postupila sam kako ste pisali. Odstranila sam sve listove koji su požutili, a mama je namoćila koprivu pa će danas pošpricat sa njom. Za slijedeći puta ću probat nabavit preslicu.

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2009 u 10:19
Malamaca, našla si negdje podatak da šumske jagode vole kiselu zemlju? Pitam jer borove iglice čine zemlju kiselom, a kod nas im je prirodno stanište listopadna šuma, dakle humusno, a ne kiselo tlo. Uglavnom, javi kako će uspijevati Smile
Slonice, dobro nam došlaSmile Prvo te moram upozoriti da s pilećim gnojivom moraš biti jako oprezna - on se preporuča stvaljati na tlo najesen radi veće količine fosfora koji može spržiti biljke, pa zato jako rijedi gnojivo prije primjene Wink Koprivino gnojivo možeš upotrebljivati bez problema, ali isto tako pazi da ako nije jako razrjeđeno ne polijevaš njime biljke, samo u omjeru 10:1 može ići i na biljke, sve manje od toga može spržiti biljke.
Što se tiče lukove muhe pomaže kasna i rana sadnja u kombinaciji s mrkvom, je luk tjera mrkvinu muhu i obrnuto, a za prskanje protiv nje dobra je juha od pravog pelina.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.