Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 184> |
Korisnik | |||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Moja bungi raste, ali kad će cvjetati???
![]() |
|||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
||
Smrcko....sve je super...anemone su za
![]() ![]() Kamenjar ti je isto prva liga....o jagodama i zelenoj mreži da i ne govorim....
![]() |
|||
![]() |
|||
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
||
Smrcko, bugenvilija, da bi cvala, mora biti na direktnom suncu, treba joj dodati neke prihrane (rekli su mi NPK sa najvećim udjelom P, ali ja joj dajem samo ureu 1x mjesečno) i minimalno zalijevati. Zaliti je treba tek kad se gornji sloj zemlje osuši do jedno 5 cm....i onda minimalno. nakon precvjetavanja treba skratiti grančice za 1/3 i onda ona bujno potjera i ponovno cvate. Taj sam savjet dobila ja od uzgajivača istih i moja, koja je kupljena u 4. mjesecu sa cvjetovima, sada ponovno cvate i 3x je veća nego kad je kupljena.
![]() |
|||
![]() |
|||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
||
Hvala Flavija
![]() Moje dalije su tako ubrzane, zato što su sam ih držala u Rijeci u posudama prije sadnje u Fužine. Zato i jesu tako potjerale. Kako vidim susjeda u Fužinama je tek prije 10 tak dana posadila svoje u zemlju. Baš sam ponosna , sve sam preduhitrila ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Eto vidiš....baš mi je drago da ti nešto imaš prva! ...kad si tako žalosna jer ti ružice još ne cvatu....budu one budu, niš ne brini...
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Moja je na direktnom suncu. Meni rekoše obilato zaljevati. ![]() Dodavala sam obični cvjetal, ali sam danas dodala za sulfrinije i plus željezo. Je li to urea 7-ca koju dodaješ? ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
||
smrcko kamenjar je odličan,raznolik,šaren,super!
|
|||
![]() |
|||
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
||
koje ljejpote kod tebe- cviječe krasno, sve uredno, draga ti si pravi zmaj
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|||
![]() |
|||
||
Rozi ti imaš vrt ili balkon, ne mogu da povežem? ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
je ....urea sedmica....ali stavi samo nekih desetak zrnaca uz sam rub tegle...da nije blizu biljčice...ne trebaš niti zalijevati samo malo utisni....brzo će se apsorbirat! I možeš bar malo poštucat vrhove grana...to će biljka shvatiti kao "napad" pa će počet izbacivat nove grančice....
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Da vidiš cijeli teren u kompletu odmah bi ko Hoja ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Super savjeti. ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Joj Smrcko....nisam baš sigurna, ali mislim da to ne bi trebala raditi....možeš zaliti u zemlju, ali za špricat listove....mislim da bi izgorjeli...to je prejako za list....ako griješim nek me netko ispravi...ali ja to nebi radila. Za folijarnu prehranu (preko lista) postoje posebni preparati.
|
|||
![]() |
|||
||
Negdje sam pročitala da se ruže špricaju tom ureom preko lista. Možda je to samo za ruže. Ja sam napravila koncentrat u pola slabiji nego što piše na uputstvu, ali se nisam usudila špricati.
A je li se ni ruže ne smiju špricati? ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Joj neznam ti točno....daj pošpricaj neki list od nekog drveta u blizini i drugi dan pogledaj kaj se desilo....ja bi tak napravila...ne bi špricala na "slijepo" . Znam da postoji folijarna prihrana (preko lista), ali to su baš posebni preparati. Ja ne koristim ništa drugo osim uree (1 žlica na 25 l vode se rastopi) i zalijem sve biljke u vrtu time 1x mjesečno. Sve mi od uree dobro napreduje...i ne kupujem nikakve druge skupe kemikalije, jer dok sam ih kupovala cvijeće mi je bilo lošije nego sada.
|
|||
![]() |
|||
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
||
|
|||
![]() |
|||
||
Ovo je dobro znati. Ja u vrtu nisam koristila ništa sem eko stajnjaka i bio konjskih briketa za povrće, a za cvijeće sam kokošije brikete . Takođe sam na mjesto sadnje direktno oko korijena stavljala humusnu zemlju.
Tu ureu sam samo i kupila za ruže, pokišat ću u budućnosti dodavati ružama ureu. A vidim sada da može i drugo cvijeće. Baš ti hvala na savjetima i sreća da nisam ništa špricala. ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Smrcko, napravi otopinu uree kako sam ti napisala (1 žlica na 25 l vode (to ti je veličina kante od kreča) i time zalijevaj i cvijeće i voće i povrće po vrtu bez problema kao što i inače zalijevaš. Kad potrošiš vodu, napraviš novu otopinu i tako dok sve ne zaliješ. Nemoj biljke zalijevati po listu nego u zemlju i nemoj dok ima direktnog sunca. To napraviš jednom u mjesec dana u vrijeme vegetacije i mirna si...ja to uvijek radim 1. u mjesecu da ne zaboravim....
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Pitam te zbog toga što ni anemone , a ni dalije bar ovo što sam ja sadila ne ide u pitare.Moje dalije bi trebale biti visoke, ali nešto nisu visoke. Ja sam ih iz većih pitara prije planiranog vremena morala saditi u Fužine, počele su bile stagnirati. Postojala je opasnost da mi i smrznu, ali sam morala saditi. Kad sam vadila anemone iz pitara bila je prava muka, požderale su sve korijenima. Pitam se da li je to razlog šta mi žute listovi ili ih voluharica oštećuje. ![]() |
|||
|
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |