Moje vrtne biljke |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 73> |
Korisnik | |
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samo da ova kiša stane i da ugrije ponovo ,zovem vas kod mene.Šteta što će božuri do tada odcvasti da ih ne vidiš,jer znam da ih voliš.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Alisa, lijepo su te tvoje curke iznenadile sa poklonima, drago mi je da ste se super družile. I nama je bilo lijepo na Flori u Zagrebu.
Cvijeće ti je predivno, fuksije "the best" !!
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Anaida,hvala na pohvalama.Astilbe prije nisam imala dobila ih od Josipe,i jedva čekam da provcjetaju pa da im nadjem mjesto u vrtu.Za sad dok ne ocvatu su u saksiji..
Josipa vazi za dogovor.. Korijenko lijepo smo se druže,dan bio divan sunčan,uz kafu,sladoled i sok,prebirale smo po cvjeću.. Nisam gledala druzenje sa flore odoh sad to da ispravim.Imam nekog posla oko čišćenja kuće poslije krečenja,pa slabo udjem na net...Odoh sad to da ispravim ![]() |
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Sve ti je prekrasno, ali najvise sam se zagledala u prekrasne fuksije i plave trumbetice.
![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Hvala Fuksija,i ja sam postala zarazena biljkom zvana fuksija
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ma nas i ovo nevrijeme nije moglo pokolebati sa cvijećem. E sad je Ali ugrijalo i sad ćeš imati još više ljepote za pokazati ------ali za astibu nemam riječi za mene je kraljica biljaka -i uskoro ću je i ja dobiti --------i jako sam sretna
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Niho u pravu si,vrijeme je uzasno,ali bar zalije cvjecke ova kisa..Drago mi je da češ i ti dobiti astilbe
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Alisa...stvarno ti je prekrasno
![]() ![]() ![]() I još jedno pitanje....šta je bilo sa mladim ružicama (Sissi, Pascali, La Minuette, Charles de Gaulle, Caribia i ona žuta - zaboravila sam ime)...rado bi vidjela sličice ako ima koji cvijetak
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hvala flavia,na komplimentima za moju bašticu.Uh s obzirom na onu tvoju oazu,ja sam i više nego zadovoljna tvojim pohvalama
![]() ![]() p.s.širiš zarazu zvanu manija za ružama..I do sad sam najviše cjenila ruže kao kraljice vrta a sad još više.. |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Ne bi ja rekla da je kod mene ljepše
![]() Caribia - prelijepa je ružica (našla sam), ali mi se čini da baš nema okomitih štrafti....ili to dođe kasnije, kad ružica malo poraste?
Dado je zakon, toliko sam savjeta od njega dobila, čovjek je prva liga! Već sam dogovorila od njega jednu sadnicu ruže Hocus-pocus! Ta me fascinirala!
![]() |
|
![]() |
|
Uh,sad ću i ja morati tražiti hokus pokus,hahahaha...Što se tiče one štrafte na ruži,pojavila se dok je bila u pupu i dok je tek otvarala cvjet,ali kasnije je nestala.Inače boja nije identična kao na slici,e sad možda je to jer je ovo njen prvi cvjet,znalo mi se to dešavati i prije,il do vremena,jer kod nas je danima bilo kišno,upravo kad je ona otvarala prvi cvjetić.Ne znam vidjet ćemo kasnije,kakva će biti..Ja jedva čekam sisi i pascal,kad bi bar one bile doslijedne kao na slici,bila bi jako sretna..Iskreno dosta mojih ruža je nastalo iz reznica pa i iz tog razloga dosta naziva ne znam,a i ne pamtim ih..HAHAHA,učit ću na tvom primjeru,pa ču se od sad truditi da pamtim imena ruža,a do tad ću se oslanjati na tvoje znanje...Imam još ruža ni jednoj ime ne znam,pola od toga nastalo je iz reznica,ali ovog proljeća sam premjestila pola svojih ruža u jednu cvjetnu gredicu od nekih 20 dužnih metara,pa su i one starije a i one prošlogodisnje malo u zastoju sa razvojem..Imala sam bijelu i narandzastu penjačicu koje mirišu,ime ne znam,i jednu bijelo -roza,njeno ime imam negdje na slikama(ima kutija s anazivom),ali do sad nemaju pupova,skroz loše su podnijele presadjivanje
![]() ![]() I,držiiiiiiiim ti palčeve da nadješ palmicu... |
|
![]() |
|
Alisa...bijelo-roza penjačica ti je vjerojatno Handel...samo mi trenutno ta šatirana penjačica pada na pamet!
Od narančastih penjačica, ja imam dvije jedna se zove Super Star, a jedna Wonderful...prva treba procvast sutra-prekosutra, a druga za nekoliko dana. Budeš vidjela na temi pa usporedi sa svojima kad bude cvijeta!
Od bijelih penjačica koje cvjetaju cijelo ljeto najpoznatije su Schneewalzer (ima slika kod mene), Schwanensee (zove se još i Swan Like) i White Cocade...i najčešće su u prodaji na ovim prostorima pa je možda i tvoja neka od tih sorti.
Vidjela sam danas jednu Haninu ružu za past u nesvjest - zove se Scentimental...isto okomito šatirana!
Za palmu...hodam danas uz ogradu i malo fotkam i snimim kod susjede palmu (sličnu tvojoj, a možda je i ista). Posađena je u vrtu....budem pitala od kada je tamo. Ima malo stablo, ali ima dosta listova...sutra ću je malo poslikat da vidiš jel to ta. Ako je...bez problema je možeš posadit negdje u dvorište..jer ova nije novo posađena!
Za identifikaciju...nema problema...samo ako ću znat! Znaš i sama da ima boljih eksperata za to!
Pozdrav iz Zagreba! ![]() |
|
![]() |
|
FLavija ta bijlo roza nije penjačica nego obična ruža mjesečarka,našla sam joj ime,royal minueta,ona od green garden,proizvodjača--.Ovoj bijeloj i narandzastoj penjačici ime ne znam jer sam ih uzgojila iz reznice,koje sam uzela od prijateljice.Prošle godine su cvjetale prvi put,slabo,sa par cvjetiža,ove godine još čekam na njih.Presadila sam ih u nezgodno vrijeme,kad su već uveliko bile krenule sa vegetacijom.A inače ispatila sam ih,premještanjem,jer smo radili fasadu na kući,prosle godine,pa sam ih selila po bašti i gurala gdje bilo samo da ih sačuvam od majstora.A ispade da sam ih trebala čuvati od same sebe
![]() Hvala ti u svakom slučaju na ponudjenim vrstama i imenima ruža,znat ćemo koje su kad procvjetaju.Bar će neko da zna...Pozzz. |
|
![]() |
|
Alisa ovo je ta susjedina palma iz vrta....
![]() |
|
![]() |
|
Da li je ova palma ostaje preko zime vani-čini mi se da je to meni baka dala otu palmu -a Ali i ti je mislim imaš
|
|
|
|
![]() |
|
Flavija ja mislim da je to ta,listovi su identični onoj mojoj koju imam.Rečeno mi je da ona moja može napolje.Na upustvu koje došlo uz nju piše da podnosi -20 ,sa zaštitom i -25,utajući netom naletila sam na slike,na jednom od cvjetnih foruma,ta palma slikana u Sarajevu pod snijegom.Pročitala sam da već par godina uspješno prezimljuje napolju.Vidjela sam i Mena da je ima,kaže da joj je ovo druga godina kako je posadjena u vrt..Znači može kod nas sigurno,samo ja se još premišljam kud sa njom,il vrt il u kuću preko zime.Ne zbog straha da će msrznuti nego nemam neko lijepo mjesto za nju,a da bude zaštićena od dječijih nestašluka,opet bojim se unijeti je u kuću gdje je preko zime preko 20 stepen c u plusu.Mislim da joj toplina ne bi dgovarala..Živa ne znam kud sa njom..Možda na stubište,jer je ono hladnije? Ne znam..Uglavnom kod njih u obi-ju bila je napolju u febraru -martu,ali velike minuse ne bi podnijela u saksiji to je sigurno..Ona mora direkt u baštu,ako planiram da je ostavim napolju preko zime,u saksiji bi se smrzla..
|
|
![]() |
|
Ovo sam našla na netu-izmedjuostalih tekstova...Ima i slika palme pod snijegom...
http://en.wikipedia.org/wiki/Trachycarpus_fortunei |
|
![]() |
|
Hvala ti Alisa, super je ova trahicarpus pod snijegom! Ja sam isto malo čitala i naišla na podatak da sporije raste u vrtu nego u tegli....kažu da joj za rast nadzemnog dijela odgovara "sputanost" korijena!.
|
|
![]() |
|
Ljiljani cvjetaju...
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 73> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |