Bugenvilija -bugenvileja |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 44> |
Korisnik | |
marijan023 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 29 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo da pokažem kako izgleda bugenvilija koju pokušavam uzgojiti kao okrugli grm....
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Kod nas ovakve ima gotovo svaki vrt
![]() te su nekako najveće i najizdržljivije, zadnjih par godina ima i crvenih, narančastih, pokoja bijle, a i ovakvih ima dosta
![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Otok ovu zadnju činimi se da je imam i ja, imam još i sa prve slike, cevena mi je u pitaru navela sam već da je pretrpila mnoga lomljenja sada pušta nove izbojke i pokušavam je sačuvati od nepažljivih prolaznika kroz teracu.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Ovo je slikano prošle godine u kući mojih roditelja na Braču. Stara je 40-tak godina. Bilo je veliko nevrijeme koje je polomilo puno grana, ali se oporavila i neumorno raste i cvate. Grane se ne vide od cvijeta. Ovo sam pokušala uslikati samo dvije grane kako bi se bolje vidjela raskoš njenih cvjetova. U gostima je bio i "lastin rep". ![]() |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Lana prekrasna je.Kad sam prvi put prije 2 god.vidjela bugenviliju na moru šokirala sam se od ljepote,sviđa mi se njena boja i to što ima više cvjetova nego lišća.Sad i ja imam malecku i iznenadila me kako brzo raste i kad joj prođu cvjetovi odmah se pojave novi.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Slavonka jedino je problem nama na kontinentu što se mora spremati unutra jer ne podnosi niske temperature, a budući je u pitaru čini mi se da nikad u pravom sjaju neće postići raskoš cvjetova.
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Je Lana problem je preko zime,ja ju konačno imam i ne smeta mi što će uvijek biti mali grmić,bitno da ju imam i da uspješno prezimi u kući.Lijepa je ona i mala.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Jučer sam pročitala kod Flavije da je jeftino kupila (60 kn) veliku bugicu u Kaliji i naravno da sam odmah popodne otišla tamo, ali sad su te iste po 120 kn.
Predlažem da nas obavijestite na ovom postu ako naiđete na povoljne cijene bugenvilija.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Kod moje susjede, mlada bugenvilia intenzivno roza boje, mislim da se na slici i ne vidi koliko je jaka ta roza boja
![]() ![]() Ovo je neka mini bugenvilia, narasla je svega 70 cm i cvjetovi su joj na vrhu svake grane, izleda baš ineresantno, različita od svih koje sam do sada vidjela ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Ovo je bugenvilija u dvorištu roditeljske kuće na Braču. Uvijek me oduševi raskošnim cvatom. Prije 2 godine veliko nevrijeme je pokidalo veliki dio grana a ona je opet lijepa i bujna.
![]() |
|
![]() |
|
ivyy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Ćao Lantana!
Trebam pomoć! Dali kojim slućajem imaš email adresu topale. Stalno ga nalazim po forumima ali nemogu doći do njega. Hvala Unaprijed! |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Neznam Ivyy na koga misliš, ako želiš nabaviti bugenviliu, pogledaj ovu stranicu
http://www.bugenvila.com/ |
|
život je more
|
|
![]() |
|
prila ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 551 |
predivne bugenvilije!ljetos sam si nabavila jednu malu roza i cvala je cijelo vrijeme.kad sam je unijela u kuću otpali svi listovi i cvjetovi,a meni skoro srce puklo.sad čitam da je to normalno pa mi je lakše i nadam se da će biti sve u redu.godinama sam ju htjela nabaviti i bezuspješno pelcala pa na kraju kupila.bijelu nisam prije vidjela,a naprosto je divna.
![]() |
|
![]() |
|
ivyy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Ćao prila!
Vidim da nas ima još koji muku mučimo s bugenvilijama! Ja već godinama muku mučim sa prezimljavanjem, jer ih unosim u kuću i budu mi u negrijanoj prostoriji, ali stalno mislim da im nedostaje vode pa ih zeznem. Najbolje ti je da je što manje zaljevaš, na mjesec i pol jedanput. Ja sam da se osiguram nabavila mjerač vlažnosti zemlje pa sad znam kada je zemlja suha pa ih zalijem. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
ivyy dobro došla. Ja sam bugicu kupila lani i kako ih vidim da vani prezimljavaju (u Rijeci sam) ostavila sam je vani. Zima je bila jaka, sada izgleda kao da se smrzla, ali vidjet ćemo na proljeće. Bila je u zaštićenom kutku i zaštićena. Od straha je ne smijem niti pogledati.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Ćao triša!
Ja se nalazim u Šmriki, vjerojatno znaš kamo je to. Što se tiče klime Rijeka, Šmrika postoji razlika ali ove nas je godine dobrano iznenadila! Ako si je dobro zaštitila nebi trebalo biti problema. Uzmi škare u ruke i reži grane, ako ti je svaka grana suha odreži do kuda ima zelenog. Vidjet ćeš sam nije problem. Moja roza iz pordenona nije preživjela, rezala sam granu po granu i sve suho. ostalo je samo par centimetara od korjena pa se nadam da će možda krenuti iz korijena. |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Ja sam svoju prošle godine spremila i svo lišće je popadalo, a ona izgledala jadno i otužno, ali na proljeće je procvala u pounom sjaju, narasla i cvala sve do sredine 11 mjeseca.
I jedino nju sam ove godine spremila unutra jer me je bilo strah igrati se s njom. I to se pokazao kao pun pogodak s obzirom da nas je iznenadio snijeg.
Triša, ja na tvom mjestu ne bi za sada ništa dirala nego kad u proljeće potjera onda prikratila grane koje su se posušile.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ok, puno ljudi, puno zna - hvala.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Budući da meni cvijeće preživljava preko zime,nisam znala da je normalno da listovi otpadnu.Imam dvije i na jednoj su otpali listovi,ok je ,grane su zelene,a na drugoj nisu.Prva je kupljena a drugu sam dobila od Nate(mislim da nam ju je Frida zapelcala),znači"domaća".Obje su na relativno hladnom i svjetlom mjestu, i povremeno ih malo zalijem.I kako da sad ja budem pametna
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
shasha, moje su obje ostale bez lišća kad sam ih unjela. Na jednoj se sada pojavljuju mladi izdanci. Mislim da je dobro da odmore. Već nekoliko godina se mučim na proljeće jer jednoj dugo treba da krene. Svake se godine bojim da sam je izgubila. Čak mi i otkinute grančice izgledaju mrtve, a onda odjednom krenu.
Ja imam samo problem sa orezivanjem. Ne znam koje grane ostaviti da bujnije cvate.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |